Değerli korsanlar,
Bir süre önce aldığım 4.20 yelkenli teknemi bayram tatilini fırsat bilip ilk kez denize indirme fırsatım oldu. Biraz bakımsız olarak aldığım teknede, aldıktan bir süre sonra küçük bir kaç jelkot/fiber hasar onarımı (Gezgin Korsan forumunda aldığım önerilerle) yapmıştım. Bugün tekneyi suya indirir indirmez içine su doldu. Tekrar kıyıya çıkardıktan sonra deneme amaçlı teknenin içine su doldurduğumda ise teknenin altından damla, damla su biriktiğini gördüm. Teknenin altındaki hareketli salmasının yanlarındaki vidaları çıkardığımda teknenin içindeki su, vida deliklerinden güçlü şekilde aktı. Daha önce teknenin altındaki hareketli salmasının yanlarındaki vidaları bir kez söküp takmıştım, ancak vida yerlerine silikon sürmemiştim.
Sorularım;
1. Teknenin altında salmanın girip çıktığı bölmenin yanlarındaki metal parçaları tutturan vidaları tekrar söküp, takmadan önce vida deliklerine silikon sürmeyi düşünüyorum. Bu uygulama doğru mu, yeterli mi, hangi marka/cins silikon öneririsiniz?
2. Vida deliklerinin dışında silikonla izolasyon yapılması gereken başka yer olması gerekir mi? Teknenin havuzluğunda hareketli salma ile bağlantı yerlerinde silikonla izolasyon yapmak gerekir mi?
Teşekürler, iyi bayramlar...