0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

K. K.

Ynt: TELSİZ RUHSATLARI
« Yanıtla #30 : Nisan 22, 2010, 22:20:57 »
Ben buraya telsiz ruhsatlarıyla alakalı bişeyler  yazmıştım yafu!

Sintinelikmi oldu acep?  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

U. K.

« Yanıtla #31 : Nisan 23, 2010, 00:43:16 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Umut,

daha önce hep TK'dan gelen telsiz harcı ödeme emri bu geçen yıl Kıyı Emniyetinden geldi. Ben de herşey halloldu diyordum. Anlaşılan eski TK'dan aldığımız Ruhsatları yenileyeceğiz şimdi. Bununla ilgili bir son tarih var mı?. Eski ruhsatlar, sahip değişikliği olmadığı sürece geçerli değil mi?

TK'dan aldığın ruhsat süresiz ise herhangi birşey yapmana gerek yok.  Viya böyle.

*

A. E.

« Yanıtla #32 : Ocak 24, 2012, 12:55:50 »

Eski konuyu hortlattım ama sebebi var: Kıyı emniyetinden yılbaşından itibaren aldığımız harç tahakkuku ile ilgili yazılarda son ödeme tarihinin 31/12/2012 olarak SEHVEN YAZILDIĞINI, gerçekte son ödeme tarihininse 31/01/2012 olduğuna dair bugün elime bir yazı ulaştı. Elinize geçmediyse eli kulağında sizler de alırsınız. Vakıfbank aracılığıyla en garantili şekilde ödenebilen harçlarla ilgili durumunuz e-devlet aracılığıyla da sürekli takip edilebiliyor. Kolay gelsin.

*

H. Z.

« Yanıtla #33 : Aralık 04, 2019, 11:02:37 »
Yurt dışından getirilen telsizin (bavulla) faturası olursa işletiliyor mu, yoksa resmi gümrük girişi mi gerek?
*

H. E.

« Yanıtla #34 : Aralık 04, 2019, 11:39:25 »
Yurt dışından getirilen telsizin (bavulla) faturası olursa işletiliyor mu, yoksa resmi gümrük girişi mi gerek?

Yurt dışından getirilen telsizler için resmi gümrük girişi gerekiyor maalesef Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

M. A.

« Yanıtla #35 : Aralık 04, 2019, 22:55:48 »
Gerekiyor çünkü, zaten ruhsatlanabilmesi için telsizin ithalatına izin verilen marka ve model de olması gerekiyor. Bunun ispatıda gümrük belgesi oluyor sanırım. Ben teknenin üzerindeki telsizimi(Türk bayrağına geçirip satın alırken) listeye uymadığı için ruhsatlandıramadım. Faturam yoktu ama demirbaş olarak kaydettirebiliyordum.
*

V. U.

« Yanıtla #36 : Şubat 05, 2020, 17:36:50 »
Arkadaşlar selam  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Eski bir konuyu tekrar gündeme getirdim ama. kafam karıştı, yardımınıza ihtiyacım var...

Bilenler bilirler, Bodrum'da Alize diye bir mağaza var. East Marine paranız yetmediğinde alternatif olarak uğrayabileceğiniz bir yerdir... Oraya el telsizi için fiyat sordum, ruhsat işlemlerini sorarken ARTIK el telsizlerine ruhsat gerekmediğine dair bir bilgi aldım... Teyit etmek için Eastmarine'i aradım onlar gerektiğini belirttiler... Biraz daha araştırınca sabit telsizin varsa ve kayıtlıysa el telsizinde ruhsata gerek yok diye farklı bir bilgi daha aldım...

3 ayrı yerden 3 ayrı cevap... Kafam tamamen karıştı  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ... Bu işin doğrusunu bilen varsa yazabilir mi?

Acemi Korsan...

Tüzüğü filan aradım ama tam bir şey bulamadım... Konunun doğrusunu bilen var mı?

*

M. Ö.

« Yanıtla #37 : Şubat 05, 2020, 18:15:17 »
Kıyı emniyet telsiz md lüğünü arayın. Biliyorlar ise Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap) en doğru bilgiyi oradan alabilirsiniz.
02165314000 dahili 5150-5115 Ali bey (vardı eskiden)
*

M. Ö.

« Yanıtla #38 : Şubat 05, 2020, 18:17:04 »

Hangi Telsiz Cihazları İçin İzin ve Ruhsatname Alınması Gerekir? İzin ve Ruhsatname Alınmadan Kullanılabilen Telsiz Cihazları Nelerdir?

05/11/2008 tarih ve 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanununun (EHK) "Telsiz kurma ve kullanma izni, telsiz ruhsatnamesi ve kullanıma ilişkin esaslar" başlıklı 37'nci maddesinde; "(1) Radyo ve televizyon yayınlarına ilişkin ilgili kanununda belirtilen hükümler saklı kalmak kaydıyla, Kurum düzenlemelerinde belirtilen ve işletilmesi için frekans tahsisine ihtiyaç gösteren telsiz cihaz veya sistemi kullanıcıları, telsiz kurma ile kullanma izni ve telsiz ruhsatnamesi almak zorundadır. Bu kapsamdaki kullanıcılar telsiz cihaz veya sistemlerini Kurum düzenlemeleri ve telsiz ruhsatnamesinde belirtilen esaslara uygun olarak hükmü kurmak ve kullanmak mecburiyetindedirler." yer almaktadır. Bu durumda, Kurum düzenlemelerinde belirtilen ve işletilmesi için frekans tahsisine ihtiyaç gösteren telsiz cihaz veya sistemi için izin alınması gerekmektedir.
11/09/2012 tarihli ve 28408 sayılı Kısa Mesafe Erişimli Telsiz (KET) Cihazları Hakkında Yönetmelik; kullanım amacına göre belirlenen frekans bandlarında ve güç limitlerinde çalışan, diğer sistemlerde elektromanyetik girişime sebep olmadan ve elektromanyetik girişime açık olarak kullanılan, Kurum tarafından belirlenen teknik düzenlemelere uygun kısa mesafe erişimli alçak güçlü telsiz cihazlarının yayın özelliklerini, frekans bandlarını, herhangi bir telsiz kurma ve kullanma iznine ve telsiz ruhsatnamesine ihtiyaç göstermeksizin kurulması ve kullanılması usul esaslarını kapsamaktadır. KET Yönetmeliğinde belirtilen şartları karşılamak ve Kurumca belirlenen teknik düzenlemelere uygun olmak kaydıyla PMR446, Wi-Fi, bluetooth. vb. telsiz cihazları telsiz ruhsatnamesi, telsiz kurma ve kullanma izni ile frekans tahsis ve tesciline gerek olmaksızın kurularak kullanılabilir. Ancak, KET cihazlarının bu Yönetmelikte belirtilen teknik kriterler ile kullanım amaçları dışında kullanılmak istenmesi durumunda, Kurumdan telsiz kurma ve kullanma izni alınması gerekmektedir.
Amatör telsiz cihazları ise Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden alınmış Amatör Telsizcilik Belgesi sahiplerince 18/07/2009 tarih ve 27292 sayılı Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliği’nde belirtilen teknik kriterlere (frekans bandı, güç, anten vb.)  uygun olmak, işletmeci veya kullanıcıların telsiz sistemi üzerinde herhangi bir elektromanyetik girişime neden olmamak kaydıyla Kurumumuzdan herhangi bir izin, frekans tahsisi ve ruhsatname almaksızın kullanabilmektedir.
Aksi takdirde, EHK’nın "Cezai Hükümler" başlıklı 63’ncü maddesinde; "(4) Kurma ve kullanma izni ile ruhsatname alınması gereken telsiz cihazı veya sistemlerini bu Kanunun 37’nci maddesine aykırı olarak, Kurumdan izin almaksızın satan, kuran, işleten ve kullananlar hakkında ikibin güne kadar adlî para cezası uygulanır. Bu cihazları, gerekli izinler alınmış olsa bile millî güvenliği ihlal amacıyla kullananlar eylemleri daha ağır cezayı gerektiren bir suç oluşturmadığı takdirde altı aydan bir yıla kadar hapis ve on bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılırlar." hükmü bulunmaktadır.[/font]
[/size]
*

V. U.

« Yanıtla #39 : Şubat 05, 2020, 18:37:17 »
Mert Kaptanım çok teşekkürler  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

V. U.

« Yanıtla #40 : Şubat 06, 2020, 16:19:47 »
Arkadaşlar konuyu netleştirmek için biraz önce Kıyı Emniyeti aradım. Sağ olsunlar son derece yardımcı oldular; kesin olarak El Telsizi bile olsa ruhsat almak gerekiyormuş.
Bilginiz olsun.

Acemi Korsan
*

Ö. Ç.

« Yanıtla #41 : Dün, 14:41:13 »
Selam Kaptanlar,
Mezardan bir konu daha hortluyor  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.
Şubatta bir tekne devraldım. Vekalet ile yapıldı işlem. Telsiz ruhsatını şimdi teknede arıyorum (5 ay sonra) yok ortalıkta. Eski sahipleri de bilmiyor nerede.
Alım -satım yapan kişi telsiz ruhsatı olmadan alım-satım yapılmaz kesin olması lazım limanda diyor.
Eski kayıtlı limanlarını aradım, dosyasında olması lazım dediler. Soruşturdum oralarda da yok.
Çıkış limanına bak dediler, oraya sordum onlar da Kıyı Emniyet'e sorun dediler.
Kıyı emniyete mail attım , sonucu bekliyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.
*

Ö. Ç.

« Yanıtla #42 : Dün, 15:48:12 »
Selam Kaptanlar,
Mezardan bir konu daha hortluyor  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.
Şubatta bir tekne devraldım. Vekalet ile yapıldı işlem. Telsiz ruhsatını şimdi teknede arıyorum (5 ay sonra) yok ortalıkta. Eski sahipleri de bilmiyor nerede.
Alım -satım yapan kişi telsiz ruhsatı olmadan alım-satım yapılmaz kesin olması lazım limanda diyor.
Eski kayıtlı limanlarını aradım, dosyasında olması lazım dediler. Soruşturdum oralarda da yok.
Çıkış limanına bak dediler, oraya sordum onlar da Kıyı Emniyet'e sorun dediler.
Kıyı emniyete mail attım , sonucu bekliyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.
Kaptanlar,
Ruhsatı yenilemek veya devralmak için;

Şu listeden kendinize uygun iletişim bölgesini bulun ve durumunuzu anlatan bir mail atın.
-Telefon numaranızı da yazın. Bana 1-2 saat içinde telefondan döndüler. Yapılacak işleri anlattılar. Ve mail olarak da atıldı.

Benim ruhsat kayıptı. Eski sahibi de daha önceki sahibinden devralmamıştı .
Ekteki cevap geldi mail ile.

İyi günler,

2255XXXX gemi no'lu yüzer aracınızın DZ20170XXXX no'lu ruhsat kaydı bulunduğunu, ruhsat işlemleri için,

Telsiz ruhsat  devir evrakları,
- Dilekçe ( Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü - Seyir ve Haberleşme Dairesi Başkanlığı - Telsiz İşletme Müdürlüğü başlığı altında yıl belirtilerek en az 1 en fazla 5 yıl olarak)
- Tim-02 formu ( Ektedir - ilk sayfa ruhsat no   - ikinci sayfa 9- 18 Eski sahibinin bilgileri - 20 - 29 teknenin bilgileri -30-39 Yeni sahibinin bilgileri  ad-soyad imzalanarak) )
- Bağlama Kütüğü Ruhsatı ve Bağlama kütüğü satış belgesi  fotokopisi
-  Eski Telsiz ruhsat aslı veya zayii ilanı herhangi bir gazeteye (DZ201XX /YMAXX telsiz ruhsat zayii hükümsüzdür)
- Şahıslarda Kimlik fotokopisi ile

Not: 2026 yıllık kullanım ücreti ödenmemiş- Vakıfbank şubelerinden veya internet bankacılığından DZ li ruhsat numarası ile ödeme yapılabileceğini)

Elden yapılacak başvurularda Vekaletname ile yada tekne sahibi
veya

Adresimize kargo ile başvurabilirsiniz.

Adres: Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü
              Telsiz İşletme Müdürlüğü
 Beşyol Mah. İnönü Cad. No.3/1 Sefaköy/İSTANBUL