0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. A.

Göcek te dikkat - bu arkadaşı tanıyan var mı?
« : Nisan 24, 2023, 23:50:33 »
Sevgili Korsanlar,
Geçen hafta göcekte demire bağladığım halatın ucunda resimdeki arkadaş 20 metre civarından geldi, bir hafta boyunca seyirde suya değen halatı hiç bırakmadı, dört beş kere göcek içinde yer değiştirip demir attım hep sabit durdu. Marmaris'e dönüşe geçerken demiri alıp halatı topladım ve eldivenle arkadaşı (parçalara ayrıldı) denize attım. Daha sonrada halatımı toplayıp kaldırdım eldivensiz. Muhtemlen halata bulaşan birşeyler bıraktı.
12 saat sonra elim şekildeki hale geldi ve 36. saate hala ağrı ve kaşıntıyla uğraşıyorum.
Muhtemelen denizanası türevi bir canlı püskül gibi ama ayrı gövdesi yok, denk gelirseniz aman eldivensiz uğraşmayın hatta değdiği yerleri bile eldivenle iyice temizleyin. Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

O. S.

Ynt: Göcek te dikkat - bu arkadaşı tanıyan var mı?
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2023, 08:20:49 »
Geçmiş olsun.
Yüksek ihtimal bir anemon cinsi, yakma sebebi ise nörotoksik zehiri.
Amonyak veya sirke acınızı azaltacaktır, sıcak su kompresi zehri nötralize edeceği için sonrası için (ilk anda canınız çok yanacaktır) tedavi edici bir uygulama olabilir.

*

E. S.

« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2023, 10:37:15 »
Çok geçmiş olsun Ahmet Korsanim. Uyarınız diğer kaptanlar için çok faydalı olacaktır.  Ben yerinizde olsam eldiven bile aklıma gelmez, çıplak el ile alir atardım denize Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. K.

« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2023, 11:25:20 »
Aynen . marmarada hep eldivensiz iş yapıyoruz.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Y.

« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2023, 15:24:18 »
Geçmiş olsun. Dün de yeni bir tip balon balığının fotoğrafları geziyordu internette. Yenilenen Süveyş Kanalı'nın hediyeleri.

*

B. B.

« Yanıtla #5 : Mayıs 02, 2023, 08:59:48 »
Geçmiş olsun
Elinizde ciddi tepki oluşmuş
Benzer bir durum oluştuğunda tabiki idrar vs çok yardımcı olur ancak sizinkisi avil dekort luk olmuş.
Tabiki lisanslı biri bu yorumu yapmalı
Acil servise gitseniz muhtemel avil dekort yapacaklardır. Yani kortizon ve antihistaminik
*

O. Ç.

« Yanıtla #6 : Mayıs 02, 2023, 11:37:16 »
Ben de anemonlarla haşır neşir oldum Doktor arkadaşımın Tecrübe ile sabit dayanabileceğin kadar sıcak su anında etki gösterir zehiri nötralize eder şiddetle tavsiye edilir hızlı bir şekilde ağrı sonlanıyor 😅

*

İ. B.

« Yanıtla #7 : Mayıs 04, 2023, 15:03:50 »
çok geçmiş olsun