0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Ö. Ö.

Ynt: Bu tekne nedir bilen var mi?
« Yanıtla #15 : Şubat 04, 2022, 22:30:09 »
Peki,  almasın o zaman. ....
*

K. A.

« Yanıtla #16 : Şubat 05, 2022, 14:34:00 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Herkese merhaba, yurtdisinda bir acik artirma ihalesinden resimlerini paylastigim tekneyi almayi planlıyorum ama teknenin markasi modeli hakkinda hicbir bilgi yok. Resimlerinden bu tekne hakkinda bilgisi olan varsa cok memnun olacagim.
Tekne 50-55 ft civarı, öncesinde İsveç bayraklıymış, sac pilothouse tarzında sloop arma bir motorsailer.
 Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Arkadaşımız " bu tekneyi alayım mı?" diye sormamış, modelini markasını bilen var mı diye sormuş sadece. Gidip görmüş tekneyi, belli ki sevmiş, survey yolluyor, bütçe ve ayırabileceği vakit konusunda zaten kendisinden daha iyi kimse bilemez. En önemli unsur olarak da "ölü eşek fiyatı" demiş.  Denizlerde sac tekneler yüzmeye devam ettiği sürece vakti ve nakdi olan bu tekneyi alabilir, moralini ve hevesini bozmayalım kaptanın.

Survey yapacak arkadaşlar eğer çok ağır tespit yapmazlarsa tabi ki; altı güneş görmüş, şasi yamuk, motor düşmek üzere vs gibi.  Hayırlı olsun....

Korsanım aslında tam olarak dediğiniz amaçla konuyu sormuştum ama forumda degerli zamanlarını ayırıp "inanıyorum ki" iyiliğim ve zarar görmemem için yapılan degerli yorumlarıyla katkıda bulunanlara teşekkür ederim.

Detaylarını ve özelliklerini saymış oldugum böyle bir tekneyi fayda maliyet (özellikle ölü eşek tabiri çok hoşuma gitti) ilişkisi açısından değerlendirdiğimde cazip geldigini itiraf etmeliyim. Geri dönüşüme bile satsam inanıyorum ki harcadığım parayı kurtarırım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Fazla iyimser düşünüp ve olumsuz tespitleri görmezden geliyor olabilirim, hayal ve gerçek arasındaki o ince çizgideyim.
Bu teknenin durumu hakkında bulunduğu cekek yeri sahibi ve teknik müdüründen bilgi aldım, teknenin Isveçli sahipleri en son 4 sene once gelip denize indirmek uzere hazırlık yapmışlar, aküleri yenilemişler, makina bakımını yaptırıp elle krank çevirerek yaglamasını yapmışlar, çalıştırmışlar ama hastalık nedeniyle diger yapılması gereken işlemleri tamamlayamadan dönmüşler, dönüş o dönüş. Şimdi de tersane yönetimi açık artırmaya çıkarıyor ama 13 bin ben verirsem alabileceğimi söylüyorlar.

*

A. K.

« Yanıtla #17 : Şubat 06, 2022, 00:04:10 »
Kemal korsan, herkes diyeceğini söylemis. . Esas olan profesyonel sörveyin  onay vermesi değil  , esas  olan sörveyin teknenin sorunlerini tespit edip sizin bu problemleri cözmek icin ne yapacaginiz ve kaca mal olacagi. Ancak bu sekilde karar verebilirsiniz.
Bence bu aşamada forumdan fayda cikmaz , ancak sorunlar belli olduktan sonra somut sorularla olaya girerseniz o zaman bilen arkadaslar yardimci olmaya calisir.

Bu da Benim gorusum

*

C. İ.

« Yanıtla #18 : Şubat 06, 2022, 07:39:25 »
  Zaten ''Bu tekne  nedir bilen var mı?'' sorusunun cevabı, ''Bu tekneyi  alayım ı? '' dır. Bu açık.
Kemal kaptanım, sizi yanlış anlamadığım için memnunum. Elbette belirttiğiniz gibi, sizin zarar
görmemeniz ve iyiliğiniz için yazılıyor. Bu tespitiniz için de teşekkür ederim.
 Ayrıca, satıcıyı tanımam etmem. Benim satmayı düşündüğüm bir teknem veya önereceğim bir tekne de yok.
Kimse ile ben daha çok biliyorum diye yarışım yok. Gençliğimde yapmışımdır,
Ancak yaş itibarı ile bu safhalar geçti, yazılanlardan bir şeyler öğrenmeye de çalışıyorum.
 Örneğin günümüzde 55 Feet  boyunda bir teknenin sac malzemeden üretilmesi verimli ve doğru bir seçim midir?
Bunu merak ediyorum. Gemi İnşa mühendisi bir Gezgin Korsanın buna cevap vermesini isterdim.
 Kemal kaptanım, sanırım tekne Yunanistan'da. Tekneyi hareket edebilecek ve yurdumuza
gelebilecek duruma getirecek kadar yapacağınız Euro harcamaları iyi hesap edin. Oralarda
işçilik çok pahalı. Bütün bunların yanı sıra, yurdumuzda yabancı bayrakla ve transitlog ile
kalacağınız bu tekneyi geri dönüşüme ( hurdacıya) satıp satamayacağınızı soruşturmanızı
öneririm.
 Tekrar hayırlı ve her şeyin gönlünüzce olmasını içtenlikle dilerim.
Sevgi ve selamlar.
*

C. İ.

« Yanıtla #19 : Şubat 06, 2022, 07:48:02 »
Gemi inşa mühendisi veya bu konuda bilgisi olan Gezgin Korsan arkadaşım olmalıydı.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

K. A.

« Yanıtla #20 : Şubat 06, 2022, 12:23:16 »
Görüş ve öneriler için tekrar teşekkür ederim. Ay sonuna doğru tekrar gidip, makina ve elektrik donanımı surveyi yaptıracağım. Sonucu ve tekneyi alıp almadığımı burada paylaşacağım. Rüzgarınız kolayına, pruvanız net olsun