0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
... Bu gün Türkiye'de gemi söküm sanayinin iyi çalışmasının sebebi ömrünü tamamlamış saç gemilerin çokluğudur.
Almayın, sizi çok uğraştırır. Delinmeye yüz tutmuş kırk yerde pasları gidermek, sizi kahreder.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Almayın, sizi çok uğraştırır. Delinmeye yüz tutmuş kırk yerde pasları gidermek, sizi kahreder.Cevat Korsan ile aynı fikirde değilim, paslanma kasarada görünüyor, karina ve borda temiz(bence asıl önemli bölge). Kasaranın üzerindeki su gideri tıkanmış ve uzun süre su altında kalmış gibi görünüyor. Yaşı itibari ile teknenin yapıldığı materyalden bağımsız olarak her halükarda survey yaptırmanız gerekli. Tekne gövdelerinde kesinlikle açık ara en sağlam ve bakımı, tamiri kolay ve en ekonomik malzeme çeliktir.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Almayın, sizi çok uğraştırır. Delinmeye yüz tutmuş kırk yerde pasları gidermek, sizi kahreder.Cevat Korsan ile aynı fikirde değilim, paslanma kasarada görünüyor, karina ve borda temiz(bence asıl önemli bölge). Kasaranın üzerindeki su gideri tıkanmış ve uzun süre su altında kalmış gibi görünüyor. Yaşı itibari ile teknenin yapıldığı materyalden bağımsız olarak her halükarda survey yaptırmanız gerekli. Tekne gövdelerinde kesinlikle açık ara en sağlam ve bakımı, tamiri kolay ve en ekonomik malzeme çeliktir.Evet korsanım, tekneyi bizzat gittim gördüm, videolarını çektim içi masif ahşap mobilyalar nerdeyse ilk günkü gibi, onun dışında teknede su yapıcı, fisher panda 6kw jen, baş pervane, 182 hp perkins 8 silindir makina var. makina dairesinde pas veya su yok. Tekne 8 senedir çekekte ve denize yakın taraftaki kıç güverte sürekli dalgaya maruz kalıyor o yüzden çürümüş olan bölge orası. Onun dışında ufak tefek pas tutmuş kısımlar var. Teknenin kıçında da ırgat ve çapa var, üst güvertede bir süvari merdiveni var, anladığım kadarıyla kıçtan demir atıp kumsala baştan karaya (kumsala) oturtulup iskele sancaktan koltuk alınabiliyor ve süvari merdiveniyle direk karaya inilebiliyor. Tekne tam bir liveaboard ve hep hayalini kurduğum tarzda bir tekne ve neredeyse hurda fiyatına alabileceğimi düşündüğümde rüyalarıma giriyor. t*"y :----)Belli bir masraf ve harcamayı göze alıyorum elbette. Ama öte yandan bu eski ve sac tekne başıma nasıl bir bela açar diye düşündüğümde uykularım da kaçıyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Almayın, sizi çok uğraştırır. Delinmeye yüz tutmuş kırk yerde pasları gidermek, sizi kahreder.Cevat Korsan ile aynı fikirde değilim, paslanma kasarada görünüyor, karina ve borda temiz(bence asıl önemli bölge). Kasaranın üzerindeki su gideri tıkanmış ve uzun süre su altında kalmış gibi görünüyor. Yaşı itibari ile teknenin yapıldığı materyalden bağımsız olarak her halükarda survey yaptırmanız gerekli. Tekne gövdelerinde kesinlikle açık ara en sağlam ve bakımı, tamiri kolay ve en ekonomik malzeme çeliktir.Evet korsanım, tekneyi bizzat gittim gördüm, videolarını çektim içi masif ahşap mobilyalar nerdeyse ilk günkü gibi, onun dışında teknede su yapıcı, fisher panda 6kw jen, baş pervane, 182 hp perkins 8 silindir makina var. makina dairesinde pas veya su yok. Tekne 8 senedir çekekte ve denize yakın taraftaki kıç güverte sürekli dalgaya maruz kalıyor o yüzden çürümüş olan bölge orası. Onun dışında ufak tefek pas tutmuş kısımlar var. Teknenin kıçında da ırgat ve çapa var, üst güvertede bir süvari merdiveni var, anladığım kadarıyla kıçtan demir atıp kumsala baştan karaya (kumsala) oturtulup iskele sancaktan koltuk alınabiliyor ve süvari merdiveniyle direk karaya inilebiliyor. Tekne tam bir liveaboard ve hep hayalini kurduğum tarzda bir tekne ve neredeyse hurda fiyatına alabileceğimi düşündüğümde rüyalarıma giriyor. t*"y :----)Belli bir masraf ve harcamayı göze alıyorum elbette. Ama öte yandan bu eski ve sac tekne başıma nasıl bir bela açar diye düşündüğümde uykularım da kaçıyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapUmarım hayallerinize kavuşursunuz ve korktuklarınız başınıza gelmez. Korkutmak gibi olmasın ama 8 yıl uzun bir zaman, yukarıda saydığınız donanımın hiç biri kolay kolay çalışmayacaktır ve ağır bakımlara ihtiyacı olacaktır, su yapıcının membranları, filtreleri, çek valfleri vsvs, Jenaratörün, motorun, şanzımanın yağları filtreleri, şaftın körüğü, kovanı, tekne üstündeki tüm vanalar, motor sailor olduğuna göre armanın pek çok elemanı... Elektrik tesisatının çoğu, tatlı ve kirli su tesisatının tamamı. Baş pervane büyük ihtimalle hidroliktir buna bağlı tüm hidrolik boruları hatta belki pompası...Saydıkça benim bile gözüm korktu:) Tek iyi tarafı teknenin bu 8 yılı denizde değil karada geçirmiş olması.
Kasara su gideri ne kadar tıkansa, biriken tatlı suyun büyük bir bölümü eğim nedeni ile bir yandan akar gider.Tatlı su ile bunca tahribat oldu ise, tuzlu su yerlerinin nasıl olduğunu merak ediyorum.Bu boyutta sac teknelerin verimli olmadığını okumuştum. Formumuzdaki gemi inşa mühendisleribu konuda yazarak bizi bilgilendirirlerse memnun olurum.Tahmini 30 tonluk ( belki de 50 ton ) bu ağırlığı denizlerde sevketmek yüksek maliyetli bir şey. Ayrıca, sac tekne sahibi, Sırbistan bayraklı teknesi olan arkadaşım var.Maddi durumu ve tekne ile olan gönül bağı nedeni ile elinde tutmak için çok çok özveride bulunuyor.Sac tekne bakımı ve tamir maliyetli oldukça pahalıdır. Karaya alınca sulu zımpara, ardından zehirliboya ile geçiştiremezsiniz. Kumlama, astar, koruyucu boya ardından zehirli uygulaması gerekir.Çürüyen bölgelerin yerine koyulan parçaların kaynağının kalitesi, röntgenle incelenir.Elbette denizde fazla oynak olmaması ve sağlamlığı, güzel yönleri.İnceleme( Sörvey) yapmaya giderken yanınıza '' sac malzeme kalınlığı ''ölçüm aleti almayı unutmayın. Hayırlısı olsun, kolay gelsin.Selamlar.
Uyarılar için teşekkürler, zaten haftaya bir makina mühendisi ve elektrik teknisyeni ile survey yaptıracağım, bakalım ne diyeceklerHer ne kadar teknik adamlar olsa da sörvey işini profesyonel tekne sörveyörüne bırakmanızı öneririm
Herkese merhaba, yurtdisinda bir acik artirma ihalesinden resimlerini paylastigim tekneyi almayi planlıyorum ama teknenin markasi modeli hakkinda hicbir bilgi yok. Resimlerinden bu tekne hakkinda bilgisi olan varsa cok memnun olacagim. Tekne 50-55 ft civarı, öncesinde İsveç bayraklıymış, sac pilothouse tarzında sloop arma bir motorsailer. Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap