0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Ö. O.

Ynt: Yelken Yok Aküler Boş !
« Yanıtla #30 : Kasım 06, 2009, 10:04:59 »
Orhan Korsan,teknedeki akü probleminde, jeneratörün 220V çıkışını redresöre bağlayıp akünün bir miktar şarj olması için mi kullanıyorsunuz?
« Son Düzenleme: Kasım 06, 2009, 10:05:12 Gönderen: Özden Oğul »
*

O. B.

« Yanıtla #31 : Kasım 06, 2009, 10:30:10 »
Benim aldığım jeneratörde hem 12 V DC hem de 220V AC çıkışı var. İsterseniz uzatma kablosu ile doğrudan akülere takviye yapabilir, isterseniz tekne 220 V AC girişine bağlayıp akü şarj cihazı üstünden takviye yapabilirsiniz. Jeneratör 650 W olduğu için 12 V çıkışından 54 amper, 220 V çıkışından ise 2.9 amper çekebilirsiniz. Normal bir tekne alternatörü de 12 V  50-55 amperdir zaten.

*

E. S.

« Yanıtla #32 : Kasım 06, 2009, 11:38:56 »
Orhan Korsan,
Konu açılmışken bendeki Yanmar motora bir çevirme kolu nasıl yapabilirim?Krank kasnağına takılacak olan aparatı nerden bulabilirim?Bilginiz varmı?Selamlar

*

O. B.

« Yanıtla #33 : Kasım 06, 2009, 11:47:54 »
Motorun üstünde kol takacak yuva olması lazım. Aşağıdaki resimde isim plakasının hemen altında ve pompa kasnağının üstünde görünen yuva.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Kol krank kasnağına değil bu yuvaya takılıyor. Bendeki kolun fotoğrafını çeker size gönderirim.
« Son Düzenleme: Kasım 06, 2009, 11:48:50 Gönderen: Orhan Barut »
*

E. S.

« Yanıtla #34 : Kasım 06, 2009, 12:02:10 »
Motor Yanmar 2 GM 20 FC 1995 model,Gösterdiğiniz yerde iki vida ile tutturulmuş bir kapak var.Tekneye gider gitmez bu vidaları söküp bakacağım,inşallah resimde görüldüğü gibi iki tırnaklı bir mildir.O zaman iş kolu yapmaya kalır.Teşekkürler

*

A. Ç.

« Yanıtla #35 : Kasım 06, 2009, 12:25:24 »
Bu modellerde kol takılacak milin üstü plastik bir kapakla kapatılıp içindeki mildeki kolun takılacağı çıkıntılar da kaldırılmıştır. Mili çıkarıp üzerine ince mil çakıp ona göre kol yaptırmak gerekir.

Aslında marş aküsü kolay kolay boşalmaz. Ömrünü tamamlamasına yakın değiştirmekte yarar var. Büyük kapasiteli bir aküye de ihtiyaç yok. 40 -60 Ah bir akü 3 silindirli bir motor için genellikle yeteridir. Marş bastığı halde motor çalışmıyorsa marş basmaya devam etmek yerine arızayı bulup düzeltmek gerekir.
*

m.

« Yanıtla #36 : Kasım 06, 2009, 13:03:37 »
140 TL ye jeneratör ...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. G.

« Yanıtla #37 : Kasım 06, 2009, 18:42:47 »
Aslında özel sessiz olan kalite honda jeneratörler de güzeldir.

veya

ucuzu

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Aslında şimdi aklıma geldi. Akülü vidalama aletiyle alternatörün kafasını sıkar gibi civatadan lokma ile sıksak döner mi dersiniz?
« Son Düzenleme: Kasım 06, 2009, 18:46:23 Gönderen: Mehmet Göktürk »
*

K. K.

« Yanıtla #38 : Kasım 06, 2009, 22:10:09 »
Orhan korsanım,uzun zamandır aklımda olan birşeyi konu açılınca sizinle paylaşmak istedim...

Eski teknelerimden biri ne zaman aküsünü bitirse (koylarda,adalarda,limanda...)kaytanla çalıştırıp her işimi hallediyordum...

Fakat bu tekne 10 hp lik lombardini idi...dekompresyon valfi falanda yoktu...Hatta daha önce anlattığım sekonder filtresi bile olmayan motor bu tekneye aitti...

Şimdi ben diyorumki bizim 27 hp lik makinelerin krank kasnağının önüne ilave bir kasnak koysak (bu yapılabiliyor) ve kaytanı iki tur sarıp kuvvetlice çeksek,dekompresyon valflerini açmasak bile (zaten açmamak hayrımıza olur) değil sizinki  gibi stop etmiş sıcak motoru...limanda dinlenmiş motoru bile çalıştırır....

Ben gökova koylarında  başıma bu hal gelirse ne olur diye düşünmüştüm...Tüm kayış boyunca kasnakları dolanan bir halatı sarıp motoru çalıştırmaya uğraşmadım....kaytanın açısını ayarlamak için iyice uğraşmak lazım tabii....ama sıkışınca bu da düşünülebilir....

Halatı kayışa kaptırmamak önşart tabii Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

« Son Düzenleme: Kasım 06, 2009, 22:11:39 Gönderen: Kadir Kurtbayram »
*

O. B.

« Yanıtla #39 : Kasım 07, 2009, 14:46:08 »
Akülü vidalama aleti yardımcı olabilir. Güzel fikir ama motor çalışırsa bir yerini sakatlamamak için özel tedbir almak lazım.

Kadir Korsanın önerisi de güzel fikir ama 3 silindirli bir motoru ip ile çalıştırmak ile kol ile çalıştırmak arasında çok fark göremiyorum. 10hp tek silindiri çalıştırmak kolay olabilir ama 3 silindir olmaz sanırım. Ayrıca dekompreson kolunu kaldırmazsam ben krankı bile çeviremiyorum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.

Bu iş için üretilen özel kurmalı yaylı sistemlerin olduğunu bir yerlerde okumuştum ama hiç görmedim. Belki bilenimiz vardır.
*

A.

« Yanıtla #40 : Kasım 07, 2009, 15:36:54 »
Akülü vidalama aleti o kadar güç üretemez bence, denemeye bile kalkmayın.
*

Ö. O.

« Yanıtla #41 : Kasım 07, 2009, 18:11:43 »
Gücü tükenmiş aküye destek olacaksa,yani aynı anda marşa da basacaksanız akülü vidalama yardımcı olur.
*

C. D.

« Yanıtla #42 : Kasım 07, 2009, 23:02:56 »
Ben 150 TL'ye 650W Çin malı benzinli jeneraör aldım. Dolu tutmaya da gerek olmuyor. Başka işlerde de kullanabiliyorsun.
Bende de DC çıkışı olmayan 850w çin malı var ama motor startında nasıl kullanıcaz orhan korsan o kısmından bahsedermisin.
*

Ö. O.

« Yanıtla #43 : Kasım 07, 2009, 23:27:19 »
Jeneratörden elde ettiğiniz 220Volt elektriği,marinadaki gibi akü şarj cihazı yardımıyla akü şarjı için kullanacaksınız.Zayıflayan aküler kendini bir miktar toplayınca şarj cihazını kesip marşa basacaksınız.Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

O. B.

« Yanıtla #44 : Kasım 08, 2009, 13:27:38 »
Aynen Ozden korsanin dedigi gibi. Hatta calistigi surece akuye bile gerek yok.