0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    O. T.

Ynt: TEKNE SİGORTASI ve BİR SİGORTA öyküsü
« Yanıtla #30 : Aralık 11, 2012, 20:45:42 »
Bügüne kadar  başıma  gelen  her  türlü  kaza,makina kırılması ve tekne de  olan  hasarlarımı hiç bir  sıkıntı
Ve problem olmadan tarafıma ödeme yaptılar .
Tabiki  sorunlar  vardır  olacaktırda ama genelde insanlar  hep  şikayet  ederler  fakat  sigorta  mağdurları 
Belkide  yüzbinde birdir . Benim  kanaatimce  Türkiyede  sigorta  sistemi  nekadar  çok   Yaygın  hale  gelirse  okadar  sorunların  azalacağını  umut  ediyorum  .


*

    N. İ.

Ynt: TEKNE SİGORTASI ve BİR SİGORTA öyküsü
« Yanıtla #31 : Aralık 11, 2012, 21:23:03 »
Şimdi biz tüketicilerin hiç bilmediği,okumadığı veya okusa da anlayamayacağı sigorta konusunda PRATİK bilgilere ihtiyacı vardır.Şimdi sigorta konusunda bilgili olan korsanlar bir kaç madde şeklinde poliçede biizm açımızdan faydalı notları yazsalar da bizde deolası hasarlarda gol yeme hissi oluşmasa.

Sanırım 10 madde yazsalar bizde poliçemize onları yazdırmak için uğraşsak  hoş olur.

Sigorta konusunda üzüm yemek zamanıdır.


*

    H. Z.

Ynt: TEKNE SİGORTASI ve BİR SİGORTA öyküsü
« Yanıtla #32 : Aralık 11, 2012, 22:00:54 »
Super bir fikir.

Sigortaci korsanlar toplanip bir calisma gurubu yaratalim. Kimler sigortaci ise ozelime mesaj atarsa Nurettin abinin fikrini olgunlastirir ve sizlere bir calisma hazirlariz...


*

    A. R. K.

Ynt: TEKNE SİGORTASI ve BİR SİGORTA öyküsü
« Yanıtla #33 : Aralık 11, 2012, 22:01:15 »
Tekne boyu,yaşı,donanımı ve bedeline göre. Artık hangisini kullanıyorlarsa. Yaklaşık primler ne kadardır.Çok farklı fiyatlar var.
Ben sigorta yaptırırken çok dengesiz fiyatlar çıkmıştı.
Daha sonra İzmirden bir arkadaşımın önerisi ile yaptırdıgım sigorta çok ucuza gelmişti.
Fiyatın çok düşük olmasından dolayı yaptıgım diyologda "Akdenizin herhangi bir yerinde bozulma anında çekilmeside dahil "denilince iyice şaşırmıştım.
Tecrübe :"Yenilen kazıkların ve yapılan yanlışların bileşkesidir." denir.
Tekne olayının tecrübe kazanma safhası mutlaka hasarlı geçecektir.Bilgi acemilik safhasındaki hasarı azaltır.
Bu nedenledirki; Zafer Türkmen korsanın organize ettigi "Geko Sunum Toplantıları"ayrı bir önem kazanmaktadır.
Egitim için zaman çaba ve zaman harcayan tüm arkadaşlarımızın bu özverilerini desteklemek her GEKO nun görevi olmalıdır.



*

    H. G.

Ynt: TEKNE SİGORTASI ve BİR SİGORTA öyküsü
« Yanıtla #34 : Aralık 11, 2012, 22:11:00 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Super bir fikir.

Sigortaci korsanlar toplanip bir calisma gurubu yaratalim. Kimler sigortaci ise ozelime mesaj atarsa Nurettin abinin fikrini olgunlastirir ve sizlere bir calisma hazirlariz...
Aklınıza gelenleri hemen ciziktirseniz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


(sigortasıbitmişbeklemeyesabrıolmayankorsan)

*

    V. P.

Ynt: TEKNE SİGORTASI ve BİR SİGORTA öyküsü
« Yanıtla #35 : Aralık 11, 2012, 22:19:27 »
Benim daha radikal bir teklifim var...


Başkasına kazıklanacağımıza forumda kazıklanmayacağımıza emin olduğumuz bu işle uğraşan korsanlarımız var ise teknelerimizin sigortalarını onlar yapsınlar. Tabi çok iyi bir teklif vererek..Böylelikle arkamız her daim sağlam olur...
*

    H. Z.

Ynt: TEKNE SİGORTASI ve BİR SİGORTA öyküsü
« Yanıtla #36 : Aralık 11, 2012, 22:24:59 »
Vural korsanim,
Mevcut sigortacinizdan memnun iseniz sakin degistirmeyin. Tekne sigortalari ozel konudur ve teknesi olan ya da merakli sigortacilar bu konuda daha bilgilidir.
Bizler tecrubelerimizi burada bila bedel paylasalim, sizler de memnun oldugunuz sigortaci dostlarinizla calismalarinizi bu uzmanlik konusu branstaki tavsiyelerimizle devam edin. Herkes emek verdigi ekmegi yesin, dostluk daim kalsin.
*

    V. P.

Ynt: TEKNE SİGORTASI ve BİR SİGORTA öyküsü
« Yanıtla #37 : Aralık 11, 2012, 22:31:33 »
Sorun orada zaten. Burada öyle biri yok maalesef. Benim teknemi sigortalayan arkadaş hasarda kendi gitti ve fotoğrafları çekti. İki gün sonrada abi senin hasar kapsam dışı imiş dedi. Ben sigortayı kendim aradım ve hasar dosyası açtırdım. Eksper geldi , kavga döğüşte olsa hasarı kabul ettirdim. O arkadaşa kalsa çok beklermişim. Bu benim sigortacım güya..


Şimdi mantıken bakalım. Benim güveneceğim sigortacı yok didim de. Eee... Ben ne yapacağım. Hiç tanımadığım güvenmediğim bir aracıya mı, yoksa bana kazık atamayacak , atsada başına gelecekleri bilecek, benim hakkımı benden çok savunacak buradaki arkadaşlara mı yaptırayım. Hele hele çok güzel bir teklif verirse...


Tabloya buradan bakmalı bence...
*

    H. Z.

Ynt: TEKNE SİGORTASI ve BİR SİGORTA öyküsü
« Yanıtla #38 : Aralık 11, 2012, 22:36:04 »
Hele bir su tekne sigortalari tuyolari calismasini bitirelim GeKo sigortacilari olarak sonrasi son kullanici korsanlar acisindan daha kolay olacak.
*

    K. E.

Ynt: TEKNE SİGORTASI ve BİR SİGORTA öyküsü
« Yanıtla #39 : Aralık 12, 2012, 01:12:53 »
Faydalı Notlar
1-Asla doğru teminatlara sahip bir poliçe ucuz olmaz
2-Poliçenize özel şerhler(Kloz) koydurabilir ve hasar anında da tazminini isteyebilirsiniz.Ama bedelini peşinen ödemek koşuluyla
3-1991 yılından bu yana karınca duası denen genel ve özel şartlar 10 puntoya çıkarılmıştır.Okunması dileğiyle
4-..........
*

    H. D.

Ynt: TEKNE SİGORTASI ve BİR SİGORTA öyküsü
« Yanıtla #40 : Aralık 12, 2012, 08:40:59 »
  Kaan Korsanım
Öğrenmek için soruyorum.
(2-Poliçenize özel şerhler(Kloz) koydurabilir ve hasar anında da tazminini isteyebilirsiniz.Ama bedelini peşinen ödemek koşuluyla) Yazdığınız bu durumda belirtilen-ÖZEL ŞERHLER- diye bir kavram var şimdi sorayım sigorta sözleşmesinin neresi genelki böyle kavram ortaya çıkıyor.Benim malımı korumak için yaptırdığım anlaşma nasıl genel olabilir yada koruma nereye kadar genel,ne zaman özel olur,daha genel sorarsak malımın korunması için ayrım olurmu?
Bir mal ya korunur ya korunmaz diye düşündüğüm için bu sorular aklıma geldi.
Lütfen sigortalama  mantığını yazarsanız içim rahat edecek.
Saygılar.
*

    A. M.

Ynt: TEKNE SİGORTASI ve BİR SİGORTA öyküsü
« Yanıtla #41 : Aralık 12, 2012, 10:33:19 »
"UYARI 3: Marinalara kabul icin zorunlu diye düşünüyorsanız, marinaların istediği sadece 3. şahıs sigortasını yaptırmak. Belçikada sadece 35 Euro ya 1,000,000  Euro bedelli 3. şahıs sigortasını yapmakta olan bir şirket olduğunu duydum. Özel adresimden soranlara bunun da adını verebilirim."

Barış korsanın yaşadıkları umarım hiç bir denizcinin başına gelmez..Yıldırım konusunda eksper olabilen bir  arkadaş tanımıyorum ben.Bir Arkadaş varsa çıkıp sunum yapsın ki -eminim katılım sayısı çok yüksek olur(ilk yardım gibi önemli bu konu)..Ben de öğreneyim..Herkesin öğrenmemesi lazım yaş 60 denizlerde hala.:jj Neyse gangam style olarak yola devam:-))
Bence Faraday kanunları geçerli..Bu da benim eksperliğim.Kendimi ve mürettabatımı buna göre korudum şu ana kadar.. "Kafese gir ve otur" elin demire degiyorsa ayagında izolasyonlu bir ayakkabı olsun"..vs vs ..google cevap veriyor bu konuda sorusu olanlara zaten..Benim ahkam kesmeme gerek yok..
Ben Türk acenta aracılığı ile almış olduğum sigorta'dan biraz memnunum:-)) Memnun olmadıgım tek şey; 3. Sahıslara verilecek zararlar klozu.İlk teknemde 10.000 dolarla limitliydi..Hakan korsanım bunu 300.000 Tl ye kadar çıkartabildi şu anda...Ama ödenen ücret 35 Euro degil maalesef...Hakan,Kaan'Erol abi kusura bakmasınlar..Madem bu onların işi ki saygı duyuyorum, Mali mesuliyet yani "3rd parties liability "close maddesini avrupa standartlarına çıkarabilecek çalışmaları yapıp hepimizi daha çok mutlu etsinler..Aynı değer'e sahip hiç kimse diğerinin malına zarar vermek istemez...Ben bu işten daha çok anlayan ve işi bu olan arkadaşların kendilerini savunmak yerine bu kuralı hayata geçirmelerini istiyorum..3.şahıslar için sorumluluk: "3rd parties liability ", Barış korsanın yukarıda alıntı yaptığım 3.uyarı maddesi dikkate alınarak değerlendirilmeli..Yanına yanaştığım tekne benim teknenin 10 katı daha :-)) değerli..Bu işi yapan arkadaşlar benim ne demek istediğimi anlamışlardır..Barış arkadaşımızın sesine kulak vermek ve onun tecrübelerinden ders almak şart..Cümle hata ve İmla için Ny ve He korsanlardan peşinen özür..



*

    M. A.

Ynt: TEKNE SİGORTASI ve BİR SİGORTA öyküsü
« Yanıtla #42 : Aralık 12, 2012, 10:34:56 »
" ihtilafa yol açan temel neden,eksperin tekne sigorta bedelini poliçede yazandan daha yukarda tespit etmesi ve bunun sonucunda eksik sigorta olarak olaya bakılması olmuştur.Bu durum da,keyfi,yasadışı,mantıksız bir uygulama olmayıp tamamen SİGORTA HUKUKU içindedir"

"Maç oynanırken kural değişmez" bütün dünyada etik bir kuraldır diye biliyorum. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sigorta hukuku? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap




*

    A. M.

Ynt: TEKNE SİGORTASI ve BİR SİGORTA öyküsü
« Yanıtla #43 : Aralık 12, 2012, 10:43:35 »
Bize düşen yaşadıklarımızı paylaşmak, Sigorta hukunu iyi biliyorsanız  lafım yok..Google da her şey var onun için kimseye bi şey danışmıyorum:-))
*

    A. M.

Ynt: TEKNE SİGORTASI ve BİR SİGORTA öyküsü
« Yanıtla #44 : Aralık 12, 2012, 10:49:20 »
"İyi niyet şart" bence olmazsa olmaz madde bu.hiçbir eksper bunua karşı duramaz..