0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    T. B.

Selamlar,

Evvelki seneydi sanırım, içinde bulunduğumuz aylarda marina dan arandım ve teknemin (motoryat) iskele tarafındaki büyük camın tuzla buz olduğunun bilgisini verdiler.. geldim marinaya, arka tarafı kapatan sunbrellanın şiddetli lodos etkisi ile yerinden çıkıp, rüzgardan uçuşarak ucunda bulunan takma halkalarının (krom) yan cama vurması sonucu yaklaşık 6.30 boyunda ilginç bir şekli  olan camın kırıldığını gördüm. İsmini vermeyeyim ama hemen hemen hepimizin kullandığı  deniz tarafında etkin olan sigorta şirketinden sigortalı idi teknem, yaklaşık bir hafta 10 gün süren süreçten sonra exper geldi, yurt dışı rakamları ve bekleme süresi çok uzun olduğundan, İzmir de bir firma İzmit te 6 metre üzeri fırını olan bir fabrikaya yaptırabileceğini söyledi, ve yaklaşık 20 günlük süreçte camım yapılıp geldi ve sigorta şirketi rakamı ödedi. yine aynı sene bir ay sonra diğer teknemin ön siperlik camı, bir gün geldiğimde yine diğer teknede olduğu gibi temperli olduğundan tuzla buz halde olduğunu gördüm. bu sefer bir neden de yoktu, kırılması için, Yine aynı sigorta şirketi, zararı tazmin etti.

ve hikaye bundan sonra başlıyor...
24 aralık pazar, marinadan bir what s up videosu, teknenin ön camı silecek çalışıyor, ama lastık vs kalmamış, kocaman camın üzerinde 150x170  yaklaşık 8 adet çizikle silecek bir sağa bir sola gidip geliyor. Hemen Marinaya geldim, nedensiz bir şekilde silecek çalışmış, artık marina görevlileri bir gün sonramı gördü iki gün sonramı bilemem, o kadar süre çalışmış ki, lastik vs bitmiş artık lastiği tutan demir parçaları camı çizer hale gelmiş... Pazar olduğu için rahatsız etmemek adına acentema konuyu özetleyen bir yazı ve görüntüyü attım. Ve masumca dedim ki notta, belki bir kedi girmiş kontrol paneli üzerinde gezinmiş ve patisi  silecek tuşuna basmış olabilir. önce geçmiş olsun, sonrasında pazartesi günü sigorta olarak kedi hasarını karşılamıyoruz cevabı geldi. (kedidir kedi)  Ben de dedim ki, yahu benim ki sadece bir fikirdi,  belki elektrik kontağından çalıştı, nasıl böyle hemen bir yargıya varıyorsunuz. Neyse..... hemen bir exper göndereceklerini söylediler... Acentamı 3 er gün ara ile iki kere experiniz aramadı bilgisini vermem sonucunda 12gün sonra exper tarafından arandım. ve benden tekne ruhsatı, teklif ve olayın oluş biçimi hakkında bir yazıyı mailine atmamı istedi. sonrasında zaten kendisi ile bir görüşmemiz olmadı, sadece yazıştık,  ben sanıyorum biraz tez canlıyım .....  Nihayetinde istediği olayın oluş biçimi tekne evrakları, teklif mektubu vs yi hemen ben gönderdikten sonra..  olayın oluşundan tam 20 gün geçti ev aynen kopyalıyorum şu cevap geldi .... (zannetmeyin sözlü, o da w up mesajı ile)

 """" olayı ve poliçenizi inceledim ve/fakat tekne sigortalarında bu şekilde meydana gelen hasara karşı bir teminat bulunmamakta. Çarpma, karaya oturma, yanma, hırsızlık, çatışma, yıldırım , başka tekneye çarpma gibi teminatlarımız mevcut. Meydana gelen hasar teknenin kendi bünyesinde oluşan bir problem, her hangi bir dış etken bulunmamakta. Bu neden ile hasar talebinizi olumlu olarak değerlendiremiyorum. """

Bende bölge müdürlüğüne konuyu ilettim, değerlendirdiler ve benim aldığım yerli burada üretim teklifinin yarısını ödediler. orjinalini istesem yanmıştım.   

Hadi diyorum ilk kırılmada tente geldi vurdu dış etken rüzgardı !! ( sunbrella çarpması poliçemde yazmıyor)
küçük teknenin nedeni olmayan kırılması neden ödendi ?
son yaşanan olay aman kimsenin nedensiz başına gelmesin, nedensiz yere teknemizde yangın çıksa teknenin kendi bünyesinden kaynaklansa yandık ....

bundan sonra ki sigorta süreçlerinde özellikle bu maddeyi ekletin derim !!! (kendi bünyesinde oluşan hasarları da kapsasın)


*

    D. G.

Ynt: Ne geldiyse başıma camdan geldi, bir sigorta hikayesi
« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2020, 14:02:05 »
Tahsin bey, merhabalar....
Gecmis olsun oncelikle, umarim hersey yolundadir...
Sorum su, daha sonraki sigortalarinizda, bu maddeyi ekletebildiniz mi? yani kendi bunyesinden olusan hasar kismini...
Bilgilendirirseniz memnun olurum.
Tesekkurler...


*

    A. K.

Ynt: Ne geldiyse başıma camdan geldi, bir sigorta hikayesi
« Yanıtla #2 : Eylül 08, 2020, 16:36:15 »
Tahsin kaptan çok çok geçmiş olsun . Derdini anlıyorum . Seneler önce benim de  işyerim  soyulmuştu . Gelen kişiler çok temiz çalışmışlar , kilide , kapıya herhangi bir zarar vermediklerinden sigorta hırsızlığı kabul etmedi. Ben de salaklık etmeyip söyle kilide bir çekiç vursaydım iş tamamdı. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Eylül 08, 2020, 16:38:04 Gönderen: Atilla Kaplan »


*

    E. S.

Ynt: Ne geldiyse başıma camdan geldi, bir sigorta hikayesi
« Yanıtla #3 : Eylül 08, 2020, 17:22:50 »
Bu arada Tahsin Korsan bu mesajı 2.5 yıl önce yazmış... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    A. K.

Ynt: Ne geldiyse başıma camdan geldi, bir sigorta hikayesi
« Yanıtla #4 : Eylül 08, 2020, 19:13:58 »
Desenize kendimizi iyi kaptırmışız Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    T. B.

Ynt: Ne geldiyse başıma camdan geldi, bir sigorta hikayesi
« Yanıtla #5 : Eylül 08, 2020, 19:53:07 »
evet epey zaman oldu, yine de bilgi vereyim, evet elektrik vs kontağından çıkan durumları da eklettim ve zaten ekli imiş, o anki experin işgüzarlığı diyorum ben artık, hatırlarsanız yine o tarihler de port evlerin de benzer şekilde elektrik kontağından yangın çıkmış ve yan teknelere palamar ipleri vesilesi ile sıçramıştı .... palamar iplerini de klozlara ekletmek mi lazım bilmedim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Latifesi bir yana kimseni başına gelmemesi dileklerimle...
*

    Ö. S.

Ynt: Ne geldiyse başıma camdan geldi, bir sigorta hikayesi
« Yanıtla #6 : Eylül 08, 2020, 20:28:25 »
Tahsin bey,

Arac sigortalarinda da cam kırılması karsilanir ama cizilmesi karsilanmaz, sigortada her hasarın tazminat açısından bir karşiliği olmak zorundadir.

Konut sigortasinda da eviniz yanip kül olsa karşılanır ama lavabonuzu devirip kırsanız karşılanmaz , yani sorun hasarın meblağı değil oluş şeklidir.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
*

    T. B.

Ynt: Ne geldiyse başıma camdan geldi, bir sigorta hikayesi
« Yanıtla #7 : Eylül 09, 2020, 21:08:13 »
Çizilmeyle kullanılamaz duruma gelmiş bir camdan ne beklersiniz ? Araç kaportasında da çizikler oluyor ama, darbe yok ezik yok kullanıma mani yok, karşılanıyor ! yine aracınızın camı çatlıyor, sürüşe engel değil yine karşlanıyor, silecek tarafından harita gibi olmuş, görüşü tamamen engelleyen bir cam neden karşılanmasın.
*

    Ö. Ç.

Ynt: Ne geldiyse başıma camdan geldi, bir sigorta hikayesi
« Yanıtla #8 : Mart 19, 2021, 12:26:07 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Desenize kendimizi iyi kaptırmışız Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben de daha yeni okuyorum kaptanım, olsun geç olsun da öğrenelim ne oluyor ne bitiyor.