0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    E. S.

Vanemar Tekne izleme sistemi
« : Ekim 05, 2021, 11:46:02 »
Merhaba. Sailing Kalamari Youtube kanalını takip edenleriniz üründen haberdar olabilir.
Vanemar isimli ürün, oldukça basit kurulumu ve kablosuz sensörleri ile çok pratik ve faydalı gibi görünüyor. Bir terminal ve buna kablosuz olarak bağlı sintine alarmı, gps, hırsız alarmı, duman sensörü, sıcaklık ve nem sensörleri, kablosuz kontrol edilebilen 220 volt akıllı priz vs gibi bazıları basic paket içerisinde gelen, bazıları opsiyonel olarak ayrıca satılan parçalardan oluşuyor. Sensörlerden gelen tüm verileri mobil uygulama üzerinden izleyebiliyorsunuz. Terminal üzerinde gsm yuvası da bulunuyor, anladığım kadarı ortamda wifi olmasa da bu gsm modülü üzerinden veri aktarımı yapabiliyor.
Özellikle alargada kalan tekneler için mutlaka kullanılması gereken, hırsızlık olaylarının marina içlerine kadar girdiği bu zamanlarda tüm tekne sahipleri için çok faydalı bir donanım olacağını düşünüyorum. Muadil ürünler konusunda bilgim yok. Bu sebeple bir fiyat ve performans karşılaştırması yapmak benim açımdan zor ancak yine de fiyatının çok ekonomik olduğunu düşünmüyorum.  Firma ile görüşülüp Gezgin Korsanlara ekstra bir indirim talep edilebilir.

Detaylı bilgi için;

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap



*

    A. K.

Ynt: Vanemar Tekne izleme sistemi
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2021, 14:04:26 »
MArinada wifi kullanamıyorsunuz çünkü wifi koptuğunda tekrar şifre vs girmek gerekiyor o yüzden kesinlikle sim kartla   (gsm) çalışan bir kart gerekir. Artık birçok firma ev otomasyonu altında bu tip ürünler çıkarıyor. Önemli olan ilave modul alacağınız zaman ve arızalanan sensörün ikamesini yapabilmek .

Bazı firmalar başka sensör kullandırmıyor ve hep onlara bağımlı oluyorsunuz , o zaman kötü oluyor , denenmiştir  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    Ö. Ö.

Ynt: Vanemar Tekne izleme sistemi
« Yanıtla #2 : Ekim 06, 2021, 00:28:52 »
Ciddi hırsızlar ya gsm jammer kullanıyor ya da akü kutup başlarından enerjiyi kesiyor.

Tercihen karasal gsm bağımsız (uydu tabanlı) ve pille çalışan takip cihazları kullanılmalı.

öZgür (mobil tapatalk)



*

    A. K.

Ynt: Vanemar Tekne izleme sistemi
« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2021, 12:01:45 »
Aynı sorun karasal alarmlarda da var. Esas olan kameralar değil kayıt cihazıdır. Hırsızlar kayıt cihazını buldular mı isterse 500 Mp kamera olsun . Jammer olayından dolayı da Her zaman kablolu sensörler daha avantajlıdır. Kablo dan dolayı sinya alamadığı zaman da uyarı veriyor. Bu arada jammerlerı internetten çok çok ucuza alabiliyorsunuz.

Bildiğim bir fabrikada 1200 kişi çalışıyor. Adamlar her yere jammer koymuşlar sadece paydoslarda telefonla ilgilenebiliyorsun. Acil olursa şirketten  arasınlar diyorlar.


*

    E. S.

Ynt: Vanemar Tekne izleme sistemi
« Yanıtla #4 : Ekim 06, 2021, 12:31:48 »
Jammer kullanan hırsızlar var diye önlem almamak çok mantıklı gelmedi bana. Hırsızın jammer ını alt edecek bir sistem olsa bu sefer de kalaşnikof kullanan hırsızlar peyda olacaktır. Bu arada hırsız alarmı sadece sistemin özelliklerinden biri ve bence marinada kalan tekneler için en gereksiz olanı.  Sintine alarmı, duman alarmı ve akü voltajını log tutarak gösterebilmesi gibi özellikler daha faydalı diye düşünüyorum.

*

    Z. T.

Ynt: Vanemar Tekne izleme sistemi
« Yanıtla #5 : Ekim 06, 2021, 14:14:20 »
Akıllı ev sistemlerinden tekneme monte edeli yaklaşık 2 yıl oldu.Aldığım sistemde Vanemar gibi Zigbee HA 1.2 protoklü kullanıyor.Hatta çok inceledim o zamanlar Ali express de ana üreticilerden birisi olan HEIMAN firmasını buldum.Vanemar da bu sensörleri kullanıyor dünyadaki birçok hatırı sayılır firmada bu sensörleri kullanıyor.Yani HEIMAN OEM olarak birçok firmaya ürün yapıyor.(Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap) Şimdi gelelim sistemin artı ve eksilerine :Sistem bir gateway den oluşuyor ve CO tutunda ışık ayarlarını bile ekleyeceğiniz sensörler ile adaptasyon yapabiliyorsunuz ve telefondan aplikasyon ile kumanda edebiliyorsunuz.Bizim gateway lerde GPS modülü yok Vanemarın tek farkı bu bence hırsızlık veya tekne takip için bu Vanemar modülü farklı.Ben Ali expres den çok komik ücretlere tedarik ettim.Turkcell vınn ile kullanıyorum bendeki sorun kapalı alanda (Makine dairesi ,Kıç ambar gibi kalın muhafazalı alanlarda wifi sensörlerde kopma yaşanabiliyor. Onun dışında oldukça memnunum. İhtiyaç/fayda /ekonomi durumuna göre analiz edilmelidir.