0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    M. A.

Raspberry Pi ya da IP65 Notebook
« : Kasım 25, 2017, 03:07:04 »
Herkese merhaba,

Tekne icin ozellikle ve navigasyon fonksiyonu icin kullanilacak bir bilgisayar eklemek istiyorum. Oncelikle bilgisayar olarak Rapsberry Pi veya Panasonic Toughbook secenekleri arasinda karar veremedim ve sizlerin fikirlerini duymak isterim.

Maliyet olarak Panasonic Notebook, $ 400 daha pahali (GPS ve AIS maliyetleri haric)

Not: Hangisini secersem seceyim 23" harici ekran kullanmayi planliyorum. Notebook ekrani bir avantaj ama cok buyuk bir avantaj degil. Ayrica envanterde diger isler icin notebook ve tabletlerimiz mevcut. Bu bilgisayar sadece navigasyon ve hava durumu fonksiyonlarini yapacak ve ayni setup diger bir bilgisayarda beck-up olarak mevcut olacak.

Simdiden cok tesekkurler,

Mustafa



*

    M. B. A.

Ynt: Raspberry Pi ya da IP65 Notebook
« Yanıtla #1 : Kasım 25, 2017, 09:38:11 »
Raspberry Pi kullandım. Çok küçük, yer kaplamıyor, az elektrik tüketiyor ve oldukça verimli, özellikle de Linux ile kullanabilecekseniz...


*

    H. A.

Ynt: Raspberry Pi ya da IP65 Notebook
« Yanıtla #2 : Kasım 25, 2017, 11:23:13 »
Yukleyeceginiz navigasyon programı da önemli seçeceğiniz PC için
Maxsea time zero ekran kartını biraz yüksek istiyor ayrıca hdmı çıkışlı olması harici ekran bağlamak için çok iyi oluyor ben istediğiniz sistemi kurdum çokta memnunum


*

    M. A.

Ynt: Raspberry Pi ya da IP65 Notebook
« Yanıtla #3 : Kasım 25, 2017, 20:31:47 »
Cok tesekkurler,

Yazilim olarak Open_CPN kullanmayi dusunuyorum. Acik platform olmasi ve bir suru plug-in olanaklarini avantaj olarak goruyorum. Ote yandan diger yazilimlari hic incelemedim. Kritik avantajlari varsa baska yazilimlari da dogal olarak dusunurum.

Mustafa