0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

K. Ö.

Ynt: Bir Yelkenlinin Ömrü Ne Kadardır ?
« Yanıtla #120 : Mayıs 31, 2016, 13:31:37 »
Belki bir gün bizler de imkanları sağlanmış şehirlerimiz de böyle güzel sahneleri yaşarız.
Belki bizler de bu güzel şekliyle her daim deniz üzerinde oluruz.
 Eğer çabalar ve bizden sonraki geleceklere doğru bir şekilde anlatırsak ancak..O da belki..

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. Ü.

« Yanıtla #121 : Mayıs 31, 2016, 13:44:20 »
Kaan korsanım yazdıklarına tamamen katılıyorum. Hepsini gayet iyi anladım. sen de çok güzel anlatıyorsun. Kalemine sağlık.

Aynı düşünüyoruz .. Benim itirazım " böyle gelmiş böyle gidecek " mi yapalım.. ? Özendiğimiz kıskandığımız diğer denizciliğe önem veren ulusların yaptıkları gibi yapmaya çalışmayalım mı ?

Bak dün bir arkadaşımla konuşuyorduk. Tekneye televizyon koymuş çocukları için. seyir sırasında çocuklar sıkılmamışlar TV izlemişler. Çok dikkat ederek anlatmaya çalışayım.

Şimdi bu çocuk zaten evde televizyon izlemiyor mu ? İzliyor. Şimdi sen teknene de çocuklar sıkılmasın diye televizyon koyarsan çocuk aynı evde olduğundan farklı bir şey yapmayacak. Hatta yaş farkı varsa kanal yüzünden kavga bile edecekler. Oysa onlara görevler versen, dümen tutsa, halat toplasa,tekenyi temizlese v.s.

Şimdi cevapları duyar gibiyim . Hoşlamıyor çocuklar. Tabi şimdilerde hoşlanmadığı şeyleri yaptırmıyoruz çocuklarımıza.  Eee nasıl sorumluluk bilinci gelişecek, ? nasıl görev bilinci gelişecek.. ? Takım ruhu nasıl anlatılacak.. ? Ailenin önemi, kardeş sevgisi, kardeşler arası yardımlaşmayı nasıl duyumsuyacak bu çocuklar.. ?

İşte bu ve benzer hobiler ile.. Birlikte yapılan , paylaşılan görev ve sorumluluklar ile , başarma duygusunu tattırarak başarılacak bunlar.

Eline ver tableti , kafayı dinle .. evet hepimiz yapıyoruz bunu . ama ben süreli yapıyorum. Görevi bitirirse ödül olarak ..

Ben ortanca kızıma , vektörler konusunu yelkenler ile öğrettim. Çocuk bu matemeatik hesaplamaların ne işe yaradığını anladı en azından.

Bilmiyorum , ben böyle düşünüyorum.

Birde bahanelerin arkasına saklanmayalım.. Bak bir dostumuz var. Gitti cumhuriyet köyüne yerleşti. İşi Gebze tarafında. eşinin işi de Kavacık tarafında. İki düşük model arabaları var. Villada oturuyorlar 1400 TL kira veriyorlar. Hiç trafiğe girmeden kalmadan işlerine gidip geliyorlar ve çok güzel bir evde bahçe içinde keyifle yaşıyorlar. Çalıştıkları şirketlerde de üst düzeyde çalışmıyorlar üstelik. Kümes kurmuşlar. Neredeyse tüm sebzelerini kendileri yetiştiriyorlar.

Geçenlerde burada görmüştüm galiba. Bir alman atasözü.. Bence çok doğru.."Sürünün içinde koyun gibi gidersen vizyonun kafanı kaldırdığında önündekinin kıçı kadar olur"böyle bir şeydi sanırım.. 

Ersin korsanın.Yazısını okudukdan sonra aklıma geldi,Denizde eşler ve çocuklara uygun olduğun düşünüyorum.
Daha öncedende bu videoyu izlediğim için linkini atıyorum.

*

Ş. Ö.

« Yanıtla #122 : Mayıs 31, 2016, 13:51:05 »
Ya manyakmısın sen de benim kardeşimsin şimdi bunun konu ile ne alakası var.. Ne güzel tartışıyoduk..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Deniz Çalıkoğlu her nasılsa benim ahşap teknemi görmemiş , fotoğrafları istemiş özelden.. koyalım bir iki tane..

Ersin Korsanım harika;
Bakmaya doyamıyor insan ben 1987 model bir Oceanis 350 alabildim 3 yıl önce 4. yıla giriyoruz.Bu kadar sürede ağır işleri anca bitirebildim. Laserin üstünde gençliğimde çok koyu siyah ten güneş sarısı saçlar kirpikler ile deryada kara görünmemecesine o kadar çok dolaştım ki şu an sahip olduğum tekne hayallerimin ötesi bazen seyirde dönüp arada kendime bakıyorum tekneye bakıyorum gerçek mi bu diyorum .Bunu hala diyorum 4 yıl geçmesine rağmen.Ama iş temposu mesai ler bir gün bitecek umuyorum hala gücüm kuvvetim yerinde olursa yeni hayalim sizinki gibi bir tekne, bana yeni bir hayal edindirdiniz teşekkür ederim.

*

N. B.

« Yanıtla #123 : Mayıs 31, 2016, 14:43:27 »

Bak şu arabaya binmişliğim vardır.
Böyle bir tasarım nerede var?

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bunun Chevrolet Biscay 1959 modelini babam Amerika'dan getirmişti.
Benim de buna binmişliğim vardır.
*

H. E.

« Yanıtla #124 : Mayıs 31, 2016, 15:07:19 »
Peki o dönemin Cadillac'ını bilir misiniz? Kanatlı olan?

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

S. T.

« Yanıtla #125 : Mayıs 31, 2016, 15:22:56 »
Peki o dönemin Cadillac'ını bilir misiniz? Kanatlı olan?

Cocukluğumuz da firuzağa'da oturuyorduk..

Boğazkesen yokuşundan inen bu tip kuyruklu*kanatlı arabaların tamponuna oturur.kanatlara tutunur tophaneye kadar inerdik,sonra da oflaya,puflaya defalarca o yokuşu çıkardık..
Bazı ''hain'' sürücüler düze indiğinde bizi fark edip gaza basardı,karaköye kadar korkudan tampona ve kanada yapışıp gittiğimiz olurdu..
*

B. B.

« Yanıtla #126 : Mayıs 31, 2016, 15:34:15 »

Geçenlerde burada görmüştüm galiba. Bir alman atasözü.. Bence çok doğru.."Sürünün içinde koyun gibi gidersen vizyonun kafanı kaldırdığında önündekinin kıçı kadar olur"böyle bir şeydi sanırım.. 

Bu atasözü filan değildir. Olsa olsa  liberal bir Alman'ın uydurma deyişidir. Atasözü olsa vizyon sözcüğü kullanılmaz ufuk derlerdi, kıç denilmez.....

*

B. B.

« Yanıtla #127 : Mayıs 31, 2016, 15:41:59 »
Bir de zorlama beni Ersin'im. Git bakalım o yolu o tekneyle Lâl ile Rojda ile. Kendi yelken yapma keyfini genel geçer bir kural olarak anlatmaya kalkmanı anlamakta güçlük çekiyorum.
Hobi ile yaşam biçimini birbirine karıştırıp duruyorsun.
Teknemde gece kalıyorum, her hafta sonu gidiyorum, bir ay fasılasız kalıyorum, neyi anlatıyorsun Allah aşkına?
Gölde ya da kıyıda eğlencesine seyir yapacaksam tabii bunları yeğlerim. Elbet bütçem yetmiyorsa, bu verdiğin örneklerden birini tercih edebilirim.
Senin teknende gece kaldım. 3 gece üst üste kalır mıyım? Zorda değilsem, hayır! Masal'da 6 ay kalır mıyım ya da Asteriks'te? Evet.
Verdiğin örneklerin konu ile bağlamı yok gibi geliyor bana.

Hukuken diyeyim, davan redde mahkum. 
*

S. T.

« Yanıtla #128 : Mayıs 31, 2016, 15:42:23 »

Bu atasözü filan değildir. Olsa olsa  liberal bir Alman'ın uydurma deyişidir. Atasözü olsa vizyon sözcüğü kullanılmaz ufuk derlerdi, kıç denilmez.....

Analitik mantık bu işte!! ''vizyon'' kelimesinin lügata girişi çok eski tarihlere ulaşmaz sanırım..Bizim lügata da sanırım Özal'dan sonra yerleşti,birde filizbitesi ardı onun:))
*

E. B.

« Yanıtla #129 : Mayıs 31, 2016, 15:48:51 »
*

Ö. T.

« Yanıtla #130 : Mayıs 31, 2016, 16:00:13 »
Karacaoğlan'da mı ahşap tekne diyormuş, videodan öyle  anladım ben
« Son Düzenleme: Mayıs 31, 2016, 16:03:27 Gönderen: Özcan Togay »
*

H. E.

« Yanıtla #131 : Mayıs 31, 2016, 16:10:43 »
Bu daha iyi:

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

S. T.

« Yanıtla #132 : Mayıs 31, 2016, 16:16:49 »
Ahşaptan tekne
Demirden yürek

İki dizeyi yazayım,gerisini Ersin arkadaş tamamlar artık:))
*

H. E.

« Yanıtla #133 : Mayıs 31, 2016, 16:17:54 »
Ahşaptan tekne
Demirden yürek

İki dizeyi yazayım,gerisini Ersin arkadaş tamamlar artık:))

E hadi ömrümü vur denizlere!
*

B. B.

« Yanıtla #134 : Mayıs 31, 2016, 16:29:43 »
Kümülüsler seninle,
Cirruslar sensiz,
Vursam ömürümü denizlere,
Giremez orsaya çaresiz.