Giriş Yap
Kayıt Ol
Önceki
Sonraki
Giriş Yap
Bağlı kalma süresi:
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Giriş Yap
Kayıt Ol
Configuration
Boxed Container
Hide Carousel
Gezgin Korsan
Çekek Yeri
Tamirhane
Autopilot arızası
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
3
Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İ. Ö.
Autopilot arızası
«
:
Kasım 15, 2012, 11:22:33 »
Sevgili Korsanlar,
ST 6001 Autopilot'um geçen hafta seyirdeyken kendini taca attı. Arızanın nedenini buldum fakat çözümü pek kolay değil galiba. Course Computer'den hidrolik pompaya 12 volt güç çıkışı ile Clutch'a 12 volt çıkışı var. Pompaya 12 volt geliyor fakat Clutch'a gelmiyor. Elektronik kart üzerindeki clutch devresinde bir problem var zannediyorum. Bu konuda yardımları olabilecek Korsanlara duyurulur. Not: Raymarine artık S3 Course Computer üretmiyormuş. Şimdiden teşekkürler.
C. E.
Ynt: Autopilot arızası
«
Yanıtla #1 :
Kasım 16, 2012, 12:03:42 »
Sigortaları kontrol ettiniz mi? Bazı modellerin içinde çıkışlar için ayrı ayrı sigortalar olabiliyor.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
«
Son Düzenleme: Kasım 16, 2012, 12:16:10 Gönderen: Cem Eğrikavuk
»
İ. Ö.
«
Yanıtla #2 :
Kasım 16, 2012, 15:53:22 »
Cem Korsanım,
Hidrolik pompanın 30A, Clutch'ın 4A ve ayrıca 5A lik üç sigorta var ve sağlamlar.
M. E.
«
Yanıtla #3 :
Kasım 16, 2012, 16:49:03 »
Eski ve bulunmayan parçalar için Marmaris'te Kenan Cicigül.
Eski raymarine çalışanı, ama ucuz değildir kesinlikle.
Yenisini internetten getirtmek de bir fikir olabilir, ama eski sistemle adapte oluyor mu? Raymarine e danışmak lazım...
İ. Ö.
«
Yanıtla #4 :
Kasım 16, 2012, 16:53:14 »
Mehmet Erem Korsanım, Kenan Cicigül ile görüştüm. Elinde yakın zamana kadar varmış ama kalmamış. Araştırıyor yine de. Yeni Course Computer'ler de uyuyor ama dediğiniz gibi çok pahalı. Kart üzerindeki Clutch devresini tamir ettirmeye çalışacağım. Bakalım oluru var mı?
M. İ.
«
Yanıtla #5 :
Kasım 16, 2012, 17:08:38 »
Ekranda herhangi bir alarm mesajı vermiyor mu ?
Kartın devresinde gözle görülür bir hasar var mı ? (yanık izi vs.)
devre durup dururken kendini bırakmaz bence, önce sigortasının atması gerekir.
Sanki çok daha basit bir sorun varmış da atlanıyormuş gibi.
Cihazın manuelinden bakarak fabrika ayarlarına döndürme şansınız varsa bir deneyin derim..
M. İ.
«
Yanıtla #6 :
Kasım 16, 2012, 17:19:39 »
90 lı yıllarda durup dururken kendiliğinden kilitlenip çalışmaktan vazgeçen bilgisayar anakartlarını (eğer yanık,çizik,kırık vs. yok ise) söktükten sonra üzerinde alüminyum folyo gezdirip tekrar çalıştırdığımız çok oluyordu. (genelde sigara paketlerinin içindeki folyo yeterli oluyordu) bazen gereksiz bir "1" biryerlerde takılı kalıyor
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
E. T.
«
Yanıtla #7 :
Kasım 17, 2012, 17:18:53 »
İsmail Korsan,
Arıza tam olarak nedir? Bende de benzer bir problem var sanırım, bir süre rotada gittikten sonra sancağa döndürmeye karar veriyor tekneyi. Devreden çıkarıp tekrar devreye alınca belirsiz bir süre yine rotada gidiyor. Aynı sorun mu?
S. D.
«
Yanıtla #8 :
Kasım 19, 2012, 18:06:53 »
Merhaba İsmail Korsan,
Eğer acil tamir gerekmiyor ise karta bakmak isterim.
Elektronik kart arızası ise muhtemelen çözebilirim.
İ. Ö.
«
Yanıtla #9 :
Kasım 20, 2012, 11:22:28 »
Murat Korsanım,
Ekranda herhangi bir alarm yok. Sigortası (4 A) da sağlam görünüyor. Karttaki Clutch çıkışından 12 volt güç çıkması gerekiyor ki çıkış yok. Bu çıkış olmadığı için de fabrika ayarlarına dönmek sorunu çözemeyebilir diye düşünüyorum.
Önerdiğiniz folyo gezdirmeyi tekneye gittiğimde denemek isterim.
Ekin Korsanım,Sorun aynı görünüyor. Aslında hiç rotada tutmuyor. Verdiğiniz rotayı 1-2 derece değiştirecek etki olana kadar tutuyormuş gibi yapıyor. Sonra sancağa döndürüyor. Fakat tekneden tekneye değişir bu bazan da iskeleye döndürebilir.
İ. Ö.
«
Yanıtla #10 :
Kasım 20, 2012, 11:25:30 »
Seval Korsanım, Amerika'daki tanıdıklar vasıtasıyla yenisini buldurmaya çalışıyorum fakat eski üretim olduğu için zor gibi. Aciliyeti yok. Elbette görmenizi isterim. İlginize çok teşekkür ederim şimdiden.
H. E.
«
Yanıtla #11 :
Kasım 20, 2012, 13:10:46 »
Ekranda dümen göstergesi var ve çalışıyor mu?
Bu tür elektronik zımbırtılardan anlamam ama çok arıza gördüm. Ustalara bakarak öğrendiklerimden yola çıkarsak:
-Clutch dediğiniz çıkışta 12 V olmaması o sırada oraya bir uyarı gitmemesinden dolayı olabilir.
-Dümen bağlantıları kontrol edilmeli. Kırık, kopuk kablo vb. olabilir.
- Autopilot "sailboat" modunda mı?
- Kalibrasyon yapmak gerekebilir
-Manual okumak işe yarayabilir.
İ. Ö.
«
Yanıtla #12 :
Kasım 20, 2012, 13:52:57 »
Hakan Korsanım,
Hidrolik motordaki clutch girişine motora gelen güç kablosundan direkt olarak 12 v verdim o zaman clutch çalıştı ve Autopilot görev yapmaya başladı. Hala öyle bağlı duruyor fakat bu şekilde ne zamana kadar çalışır bilemiyorum. Eğer böyle de çalışacaksa adamlar neden computerden ayrı bir hat yapmış olsunlar. O kısmını anlayamadım. Autopilot Sailboat modunda ve kalibrasyonları kontrol ettim ama tekrar bakacağım.
A. Ç.
«
Yanıtla #13 :
Kasım 20, 2012, 15:39:09 »
Clutch herhalde otopilot devredeyken mekanik olarak otopilotu dümen kontroluna bağlar. Otopilot kullanılmazken, yani siz elle dümen tutarken ise devre dışı bırakır, bu nedenle kontrol devresine bağlıdır.
İ. Ö.
«
Yanıtla #14 :
Kasım 20, 2012, 16:28:53 »
Göstergeden stand by a aldığımızda otopilot devreden çıkıyor. Auto ya basıp devreye aldığımızda hidrolik pompa devreye giriyor. Verdiğimiz açıdan sapma olunca da clutch devreye girip açıyı düzeltiyor.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
3
Yukarı git
« önceki
sonraki »