0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba Can korsan, karavida demek istemiştir.
Ayrıca o zaman kimse kefal da avlamazdı , yemezdı de , ama şimdi millet kefal da kefal diye yiyor. Benim bildiğim kefal pislik yer .En azından o zamanki kurbağalı deredeki kefallar öyleydi .[/Atilla Korsan,Biz Karaburun Yarımadası’nın batısında avladığımız Sarıkulak Kefali’ni yeriz. Buranın suyu Kurbağalıdere ağzından farklıdır biraz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapHavyarlısının tavasını ve pilakisini bir dubleyle tavsiye ederim. Küçükbahçe Köyü’nde Türkiye’nin en iyi mandalini çıkar.. Şimdi tam zamanı.. Buzhanede sarartılanlara benzemez.. Tek elinizle soyarsınız.. Dalında lokumdur.. Kışın nergis vardır tarlalarda, yaz başı enginar.. Siz rakının rengini açarken, bunlar sofrada nefesinizi açar.. Yolunuz düşerse sapa demeyin, uğrayın..
En güzel bilgiler burada;Karavidadan ıstakoza - Oğul TürkkanBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap"...Istakozlardan dünya denizlerinde sıcak sularda yaşayanlar kıskaçsız ve uzun antenli olurken soğuk sularda yaşayanlar ise iki kıskaca sahip. Kıskaçsızlara İngilizce’de spiny lobster denirken Fransızca’da langouste deniliyor. Biz ise böcek diyoruz. Kıskaçlılar ise İngilizcede lobster, Fransızcada homard olarak anılıyor. İşte bu lezzete de biz ıstakoz diyoruz. Kıskaçlarından ve kuyruğundan bolca et çıktığından kıskaçlılar tercih ediliyor dünyada. Istakoz adını, Yunanca’da “büyük deniz böceği” anlamına gelen astakoz’dan almışız. Karavidaya gelince Akdeniz ve Ege Denizi’nde sıkça karşılaşılan kıskaçsız bu kabuklunun kabuğu ıstakoza göre daha yassı ve dikenli. Latince adı ise scyllarides latus. Karavida ismi de yine Yunanca’dan küçük ıstakoz veya büyük karides anlamına gelen karavida’dan geçmiş bize. Akdeniz çevresi dışında pek bilinmiyor karavida. Bol etli kuyruğu ile bir lezzet bombası."
Ağzım sulandı, Fethiye'ye gelirsem, beni karavida yemeğe götürürsün, hesaplar benden.