0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    H. S.

Degisken deniz seviyesi
« : Nisan 19, 2021, 09:19:16 »
Sevgili korsanlar son bir kac gundur Ilica Cesme'de dikkatimizi ceken bir durumu paylasmak istiyorum, biz neden oldugunu cozemedik.

Deniz seviyesi muthis hizli bir sekilde yaklasik 50-60cm kadar yukselip alcaliyor, gozle takip ederken suyun hareketini cok rahat gorebiliyorsunuz. Normal gel-git hareketi olmadigindan neredeyse eminim, ufak tefek depremler haricinde suyu bu kadar hareket ettirebilecek sismik aktivite de kandilli sitesinde goremedim. Balikci dostlar en son 20-25 sene once benzer birseyler oldugunu soyledi ama sebebini bilemiyorlar dogal olarak.

ilica korfezinde neredeyse canli balik yok bu arada. Gunlerdir balikcilar bos donuyor. bu akintiyla bagli oldugunu dusundugum icin belirtmek istedim.





*

    A. Ç.

Ynt: Degisken deniz seviyesi
« Yanıtla #1 : Nisan 19, 2021, 10:36:10 »
Gel-git, depremler ve rüzgar gelgitlere sebep olabilir, İstanbul'da lodosta su seviyesi yükselir, poyrazda ise düşer. Bölgenin rüzgarlarına göre böyle bir hareket olabilir. Aya bağlı gel-git Akdeniz ve ege'de neredeyse hiç olmaz, çok küçük hareketler olur. Tsunami ile ise Teos'tan önce hemen hiç karşılaşmamıştık. Hortumlar da açık denizlerde oluşur ve kimseyi etkilemeden yok olurdu, Marmaris yalancı boğaz hortumu, artık kıyılara daha çok gireceğini gösterdi, Ege'de oluşan Medicane genel adlı kasırga da Yunan adalarını hırpaladı. Sanırım artık her türlü hava ve deniz olayını kıyılarımızda da görmeye alışacağız. 


*

    Y. T.

Ynt: Degisken deniz seviyesi
« Yanıtla #2 : Mayıs 06, 2021, 12:33:37 »
 Teknem Çeşme Dalyan'da idi önceden. Orada çok daha bariz yaşıyorduk bu olayı sanırım doğal süreçlerin oluşturduğu gelgit.


*

    Ö. T.

Ynt: Degisken deniz seviyesi
« Yanıtla #3 : Mayıs 06, 2021, 17:44:49 »
Marmaris te de çok bariz yaşanıyor bu olay.
Ay ın durumuna veya rüzgarın yönüne bağlı olmayan , makul açıklama getirilmeyen anormal bir olay.
Geçen Eylül ayından beri şahidim.
Hatta onbeş gün önce Orhaniye deki dip en sol taraf  iskeledeki (Palmiye idi adı galiba)tekneler karaya oturdu ve bir hafta öylece kaldı.
Eskiden beri olan bir şey olsa oraya tekne baglanmazdı değilmi ?
Akıl ermiyor ama alıştık. ,:)
« Son Düzenleme: Mayıs 06, 2021, 17:46:47 Gönderen: Öcal Turan »