0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. B. A.

Ynt: Bisiklet seçimi
« Yanıtla #15 : Ekim 19, 2012, 18:50:57 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Oğullarım için 2 yıl önce Ümit Bisikletin Fabrika satış mağazasından (Hadımköy de) alüminyum gövdeli shimano vitesli biri amortisörlü iki bisikleti 260 ve 350 tl gibi fiyatlarla almıştım. Son derece hafif ve sağlam çıktılar.

Evet ben de fabrikadan almıştım birkaç yıl önce, çok daha ucuza gelmişti...
*

D. H.

« Yanıtla #16 : Ekim 20, 2012, 09:55:09 »
Küçükken bilmeden aldığım ve beni uzun yıllar idare etmiş olan bisikletim artık hem küçük gelmesi hemde dağılması sonucu yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum.

Bisikletler ne kadar dağılsalar da toplanabilirler; tıpkı modifiye edilen otomobiller gibi arzuya göre her tarafı değiştirilebilir, yenilenebilir yeter ki ustasının eline düşsün. Yeşil Bisiklet'e bu konuda danışılabilir.

Bisikletlerde artık o kadar çok seçenek ve detay var ki, hatta Ferrari bedeli muadili bisiklet bile var!  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

« Son Düzenleme: Ekim 20, 2012, 10:02:37 Gönderen: Dilek Hepgüler »

*

K. A.

« Yanıtla #17 : Ekim 20, 2012, 19:33:12 »
eski bir bisiklet yarışcısı olarak tavsiyem boyunuza kilonuza ve ne amaçla kullanacağınıza bağlı olarak karar verin hazır satılan salcano bisikletler güzel yada
 sirkeci de bisiklet ve parçaları satan yerlerden bir adet karbon yada auiminyum gövde alın üzerine ihtiyacınıza göre ve kullanabileceğiniz ekipmanları seçerek kendiniz toplayın bakım yapmanızda kolay olur,size uzun zaman hizmet eder.

*

M. E.

« Yanıtla #18 : Ekim 20, 2012, 20:05:59 »
Küçükken bilmeden aldığım ve beni uzun yıllar idare etmiş olan bisikletim artık hem küçük gelmesi hemde dağılması sonucu yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum.

Bisikletler ne kadar dağılsalar da toplanabilirler; tıpkı modifiye edilen otomobiller gibi arzuya göre her tarafı değiştirilebilir, yenilenebilir yeter ki ustasının eline düşsün. Yeşil Bisiklet'e bu konuda danışılabilir.

Bisikletlerde artık o kadar çok seçenek ve detay var ki, hatta Ferrari bedeli muadili bisiklet bile var!  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Dağılması bahane oldu zaten çok küçük geliyordu  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Cevap veren herkese çok teşekkür ederim
*

Ç. Ş.

« Yanıtla #19 : Şubat 25, 2019, 11:53:25 »
Bisiklet hakkındaki tüm sorulara, forumlarda nette kaybolmadan cevap bulmak isteyenlere bilgim ve tecrübem dahilinde yardımcı olmaya her daim hazır olduğumu belirtmek isterim.

Havalar bahara doğru giderken bisiklet fuarları da gelecek. Yeni alacaklara veya sahip olup ta kıvılcım bekleyenlere meşale olmak isterim.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

S. E.

« Yanıtla #20 : Şubat 25, 2019, 12:39:19 »
Merhaba,

Kullanım amacınıza 'şehir-tur bisikleti' uyuyor.
Bisikletçi dükkanlarına gidildiğinde ilk etapta dağ bisikletleri öneriliyor fakat bu bisikletlerin özellikle lastikleri asfalt yollarda çok gereksiz yoruyor ve asfalt tutuşları özellikle ıslak zeminde çok iyi değil. Genel kullanım için Aluminyum bir kadro yeterli olacaktır (hafiflik açısından). 

Mesela şu linki inceleyin;
geotec : kendi markaları (parça ithal edip montaj yapıyorlar)
corratec ve cannondale biraz daha kaliteli.

Kadro aluminyum, lastikler şehir lastiği ve iyi bir schimano vites sistemi seçimleri ile zevkle bineceğiniz bir bisiklete sahip olabilirsiniz . Bir önemli konuda bisiklet kadro boyunu kendi boyunuza uygun seçebilmeniz. Bu seçimi doğru yapabilmek için araştırma yapın. Bisikletçinin insafına kalmayın. Eldekini satmak için uygunsuz bir boy verebilirler. Yukarıda linkini vermişler zaten : Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap :  bu konuda deryadır.

Seçiminizi bir kaç bisiklete indirgeyin buradan yorumlayalım.

Kolay gelsin.

*

H. E.

« Yanıtla #21 : Şubat 25, 2019, 12:50:21 »
Bisiklet hakkındaki tüm sorulara, forumlarda nette kaybolmadan cevap bulmak isteyenlere bilgim ve tecrübem dahilinde yardımcı olmaya her daim hazır olduğumu belirtmek isterim.

Havalar bahara doğru giderken bisiklet fuarları da gelecek. Yeni alacaklara veya sahip olup ta kıvılcım bekleyenlere meşale olmak isterim.

Göbek aks kalınlığı en az 14 mm olan, 16 jant bisiklet tekeri veya göbeği nereden bulabilirim?

*

R. E.

« Yanıtla #22 : Şubat 25, 2019, 13:29:52 »

Göbek aks kalınlığı en az 14 mm olan, 16 jant bisiklet tekeri veya göbeği nereden bulabilirim?

Sirkeci'de tren istasyonunun tam karşısına gelen yerin arkası, Doğubank işhanı yanında vardır, bir de Haşim İşcan (veya Saraçhane) geçidi altında.

Başka nerede bulunur bilmiyorum.

*

Ç. Ş.

« Yanıtla #23 : Şubat 25, 2019, 14:04:59 »
Hakan Korsanım, aradığınız parça bir çok bisiklet servisinde bulunabilir. Ama size yakın yer olsun isterseniz ona göre bazı yerler yazabilirim.

Bir de nedense binmek değil de başka bir teknik iş için arıyorsunuz gibime geldi   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. E.

« Yanıtla #24 : Şubat 25, 2019, 14:44:34 »

Sirkeci'de tren istasyonunun tam karşısına gelen yerin arkası, Doğubank işhanı yanında vardır, bir de Haşim İşcan (veya Saraçhane) geçidi altında.

Başka nerede bulunur bilmiyorum.

Oralarda yok. Bir tek Pedal Bisiklet'te yanlışlıkla ısmarladıkları için ellerinde olan 4 tane var.
*

H. E.

« Yanıtla #25 : Şubat 25, 2019, 15:04:18 »
Hakan Korsanım, aradığınız parça bir çok bisiklet servisinde bulunabilir. Ama size yakın yer olsun isterseniz ona göre bazı yerler yazabilirim.

Bir de nedense binmek değil de başka bir teknik iş için arıyorsunuz gibime geldi   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Hayır! "Bir çok bisiklet servisinde" bulunmuyor. Hatta o "bir çok bisiklet servisi" ellerindeki göbeklerin aks çapını dahi bilmiyor. Bellemişler bir Çin, Tayvan'dan gelen malı satmayı, standartın dışında sektörlerindeki tek bir gelişmeyi veya ürünü takip etmiyorlar. Varsa yoksa, MTB, Sedona, katlanır, elektrikli bisiklet olmaz. Forumlarda vs. hep aynı geyikler, bildik sakız konular, "kadro boyu ne olmalı, disk fren mi iyidir, papuç fren mi... vs."

O fuarlarda beraber dolaşalım, sattığı bisikletin göbek aks çapını bilen 50 satıcıdan bir tane zorla çıkacaktır.

Haklısınız, teknik bir işlem ama bisiklet üzerinde yapılacak bir işlem. Sorunum bisiklet tekerleğini bir çatal arasına iki taraflı değil bir yüzeye tek taraftan bağlamak. Tekerlekli sandalye tekerlekleri gibi. Bu nedenle böyle bir göbek arıyorum.
*

Ç. Ş.

« Yanıtla #26 : Şubat 25, 2019, 22:00:27 »
Hakan korsanım, 2 dakikada bisiklet sektörünü batırmışsınız Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Şaka bir yana yazdığınız durum ülkemizdeki hangi sektörde yok ki maalesef. Herkes kısa yoldan çok kar peşinde. Mesleğini severek/sevdiği için yapan çok az insan kaldı. Neyse bunları inşallah karşılıklı konuşuruz bir ara tanışıp.

Bu arada ben de araştırayım bulabilirsem yazayım size.
*

M. Ç.

« Yanıtla #27 : Şubat 26, 2019, 09:20:15 »
Anadolu yakası Kızıltoprak İleri Bisiklet iyidir. Fikret'e selamımı söyleyin, eski sporcudur, bilir aks çapı falan  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Avrupa yakası doğubankın arkası doğru adres, Pedal bisiklet Bülent abime selamımı söyleyin, o da eski bisiklet federasyonu il temsilcisidir.
*

H. E.

« Yanıtla #28 : Şubat 26, 2019, 10:47:04 »
Anadolu yakası Kızıltoprak İleri Bisiklet iyidir. Fikret'e selamımı söyleyin, eski sporcudur, bilir aks çapı falan  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Avrupa yakası doğubankın arkası doğru adres, Pedal bisiklet Bülent abime selamımı söyleyin, o da eski bisiklet federasyonu il temsilcisidir.

Bülent ile konuştum zaten. Bir tek o anlıyor koca Sirkeci'de. Diğerleri anca yol bilgisayarı satsın.

Bir de Saraçhane Bisiklet'ten Burhan Usta'yı söylediler ama kendisi makamına gelmemişti benim dolaştığım bir saat içinde.

*

S. B.

« Yanıtla #29 : Şubat 26, 2019, 13:00:39 »
bir çatal arasına iki taraflı değil bir yüzeye tek taraftan

Çatal olmuyo o zaman. Bir adı var mı bu sistemin?