0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

G. Ö.

Bugün atık kabul tesisleriyle igili gruplardan ve e-posta yoluyla 2 tane şikayet geldi.

İlki, Datça Limanı'nda atık verdiklerini ancak liman görevlisinin atık transfer formu vermediğini , sadece makbuz verdiğini anlatıyordu.

Liman görevlisi ısrarla (Erman Bey) makbuzun yeterli olduğunu söylemiş ve başka belge vermediklerini ifade etmiş.

Muhatap olan kadın kaptanımız ise, bakanlığa ve DAU grubumuzun e-posta adresine atık vermeye dair yaşadığı problemleri en sık yazan kaptanımız.

Tabii hemen yazmış. Ben haberdar olduğumda limandan ayrılmak üzereydiler. Kendisini arayıp Datça Belediyesi'ni aramasını ve atık transfer formunu alamadığı için e-posta olarak kendisine iletmelerini istemesini tavsiye ettim.

Bakanlığa konuyu aktarmadan önce ben de Datça Belediyesi Çevre Müdürlüğü'nü aradım ve liman görevlisinin bilgilendirilmesini isteyip, makbuzun yasal olarak kabul görmediğini, e-posta ile atık transfer formunun atık verene iletilebileciğini hatırlattım.

O sırada kaptanımız da aramış , atık transfer formu hazırlanıp kendisine whatsapp üzerinden iletildi.  E- posta olması öncelikli.

Daha sonra bakanlığın ilgili birimiyle irtibata geçtim ve durumu anlatıp Datça Belediyesi'nin uyarılmasını rica ettim. Bakanlık yetkilisi  ilgili uyarıyı yapacaklarını söyledi.

Kaptanımızın yazmış olduğu e-postaya da yaklaşık yarım saat içinde cevap verildi.

Eğer atık transfer formu alamıyorsanız, muhatabı ( atık kabulünü hangi kurum yapıyorsa)arayıp atık transfer formunu e-posta ile iletmelerini isteyebilirsiniz.

İkinci şikayet ise, Palamutbükü B. Barınağı'nın da atık transfer formu vermediğiydi. Sadece makbuz veriyormuş.
Şikayet tarafımıza ulaşınca bakanlıkla yeniden irtibat kurdum ve Palamutbükü BB'nın sisteme (DAU)kayıtlı olmadığını öğrendim.

İl müdürlüğünün yetkilendirme yapmış olabileceğini ve bu konuyu araştırıp bilgi vereceklerini söylediler.
Cevabı forumda ve gruplarda paylaşacağım.

Yapacağımız şey çok kolay. Sadece YAZACAĞIZ. Nereye? Yukarıdaki görselde ayrıntılarıyla anlatılıyor. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

« Son Düzenleme: Ağustos 10, 2021, 13:04:10 Gönderen: Gülümser Özharar »
*

S. K.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sedat korsanım, burada Koç grubuna biraz haksızlık olmuyor mu? Takdir edersinşz ki 50-100₺ gibi rakamların peşine düşecek hatta marinacılıktan kazandıkları paraya ihtiyaçları olmadığını hepimiz biliyoruz.

İş bu şekil olunca iyilik, faydalı iş yapanlar da vazgeçiyor maraz doğar diye.

Hakan korsan yazdığımı ve derdimi tam anlatamamışım sanırım...  50-100₺ konusu KOÇ grubuyla ilgili değildi zaten... Yazdığımda adı geçeni ilgilendiren taraf "Acaba birileri çöptür çiştir b.ktur diyerekten Marmaris-Fethiye koylarını biz pis fakirlerden arındırıp, Capri - Ibiza - Monaco - BoraBora modunda su seviyesinden 10mt yukarıda ferah takılmak mı istiyor" şüphesiydi... 50-100 konusu ise eğer currency $ olur ve günlük 40K boşaltma garantisi verilirse geleceğimizin ırzına geçmeye pek hevesli kamu müteahhidi beşliden bir-ikisinin ilgi alanına girebilir pekala...

Bu arada yeri gelmişken belirteyim; sadece teknede değil evde de eğer bir ürünün Turmepa muadili varsa (mesela ahşap ve genel yüzey temizleyici gibi) farkını çok da bilmeden bir refleksle onu alan biriyim... Bu anlamda o yapıya çok da tepkim veya direncim yok...

*

H. Z.

"Derdim Koç grubu ile değil" deyip son paragrafta çelişseniz de* cevap için teşekkür ederim.

*Ya da ben son paragraftaki anlattığınızı tam anlayamadım veya siz anlatamadınız. Turmepa'yı tercih mi etmiyorsunuz muadil alıyorsunuz, ya da muadili geçip Turmepa mı alıyorsunuz? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Denizi koruyan ne marka varsa candır.
« Son Düzenleme: Ağustos 10, 2021, 00:04:00 Gönderen: Hakan Zorlu »

*

T. T.

....Timeo Danaos et dona ferentes:)
*

H. Z.

Forum kuralları: forum ana dili Türkçedir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Anlasak da translate ile gerçek olan forum kuralı Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

S. D.

Yalnız ismim azmettirici olarak kayda geçmiş, yarın bir gün başıma bir iş gelirse avukatlığımı Sedat korsan'ın yapması farzdır. Ha tabi kendisi bizzat fail olarak merkeze alındıysa, o zaman alıntılanan paylaşımı yapan ben değilim, bilgisayarıma virüs girmiş...
*

M. E.

Ekolojik deterjan olarak Turmepa muadili Green Clean denen marka. Zaten her ikisini de Uzay Kimya üretiyor. Turmepa her ne ise üzerine markasını koyuyor. Dolayısıyla markaya takılmayıp üreticisine ve sahip olduğu akredite kurumlardan aldığı sertifikalara bakmak lazım.

Ama gri su, gri sudur. Çok yazdım burada. Bu tip ekolojik deterjanlar kullanmama rağmen gri su tankımın yıllık temizliğinde transfer pompasından, tankın içinden ve seviye sensör borusundan çıkan yağ birikintisini anlatamam. Dolayısıyla bu tip ekolojik deterjan kullanıp da gri suyu denize deşarj etmek fosfor içeriği olan deterjanlara göre bir nebze çevreci ise de, koylarda gri suyun denizi pislettiği çok bariz. Hatta siyah sudan daha kalıcı bir pislik. Bence.

Gerçi burada yazıyoruz, tartışıyoruz falan… merak ettim GK’da teknesi olup da içinde gri su tankı olan kaç kişi var acaba?

*

S. D.

Murat korsan ben bu sene bu ise girisiyordum, su yapici sayesinde bosa cikan su tanklarimdan birini donusturmeyi projelendirdik ama baska bir fikir one cikti, aritma sistemi.

Pek yaygin degil ama hem siyah su hem de gri su meselesini topyekun cozebilecek cok yer kaplamayan italyan bir sistem bulduk.

Tabi tesisat isi cikiyor kaynaklarin aritmaya yonlenmesi gerekiyor. Ilk yatirim tuzlu. Sonrasinda da duzenli bakiminin yapilabilmesi isi var.

Ama biraz taktim kafaya. 2022nin projesi bu benim icin.

Ne varki aci olan, bu sistemi kursam da yine 15 gunde bir atik vermem gerekecek, artik o nasil olacak bilmiyorum.
*

O. G.

Benim var mesela..
Mutfak evyesi bir pis su tankına bağlı (gri).
Klozet+banyo evyesi diğer pis su tankına bağlı (siyah).
Vakti zamanında burada sormuştum, gri su deşarjı serbest mi diye. Kimse cevap vermedi.. Okuduklarımda da böyle bir ayrıma rastlamamıştım. Dolayısıyla tekneyi aldığımda iki pis su tankı monte ettim.

Bin defa yazıldı. Bir defa daha tekrar edelim..
Belki bir okuyan, okuyup UTANAN olur. 
Ben amatör bir denizciyim.
100 litrelik bir pis su tankım var.
Bu pis su tankını 120TL karşılığı atık alım teknesine teslim ediyorum.
Atık alım teknesi de deposu dolunca xTL karşılığı başka bir yetkili abiye teslim ediyor.
O yetkili abi de bu mayiyi alıyor, kanalizasyon vasıtası ile denize basıyor.  (bunu Arıtma Tesisi, Derin Deşarj vs. diye yutturunca kulağa daha hoş geliyor, ama gerçekte olan benim "canım dışkıma" parası karşılığı şehir turu attırmak.)

İyi de ben ilk başta zaten yapabilirdim bunu?
120TL 'mden kurtulmak için sana ihtiyacım yok ki?
*

S. K.

*Ya da ben son paragraftaki anlattığınızı tam anlayamadım veya siz anlatamadınız. Turmepa'yı tercih mi etmiyorsunuz muadil alıyorsunuz, ya da muadili geçip Turmepa mı alıyorsunuz? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Yazdığımı tekrar okudum da... Ben tam anlatamamışım... Evde dahi kullanılacak bir temizlik ürününün "Turmepa'da muadili varsa Turmepa olanı alıyoruz" demek istemiştim...
*

T. T.

Forum kuralları: forum ana dili Türkçedir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Anlasak da translate ile gerçek olan forum kuralı Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

moderasyon yakalamış affetmemiş kirmizi kartı yemisiz.

Gri su tanki benim teknede bir tane olucak. Ama ben suyunu denize salmayacağım ki sebeplerini yukarida Murat Kaptan ne güzel anlatmış Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
*

S. K.

Bu arada ben böyle birşey yaptığımızı geçen haftaya kadar bilmiyordum.... Biz tekneyle çıktığımızda bulaşık yıkanmadan önce tencerelerin diplerindeki az miktar yemek yağını bile eşim artık o vakit hangi kutu veya kavanoz boşa çıktıysa ıspatulayla falan sıyırıp ona döküyormuş ve bunları lavabo borusundan denize değil, katı atıklarla birlikte karaya veriyormuşuz...

Aynı şeyi evde yıllardır yapıyoruz, sadece biz değil herkes yapıyordur tabi ama denizde de yaptığımızı öğrenmek hoşuma gitti... Özellikle Murat korsanın bahsettiği ekolojik deterjanların görece düşük yağ çözücü niteliklerini düşününce gayet doğru bir uygulama... Üstelik bir tür ön temizlik yapınca bulaşık için harcanan deterjan miktarı da kesin azalıyordur...
*

O. G.

Teknede bulaşık yıkamak benim görevim.
Hanıma bırakırsam bizi her akşam atık boşaltma sırasına sokar..
Bulaşığı yıkamadan önce spatula, kağıt peçete vs. ile tam bir ön temizlik yapıyorum.
Boru ve tanka ne kadar az yağ atarsam, birikme ve tıkanma o kadar az oluyor.
Yoksa mum gibi donuyor o yağlar.
Geriye kalanı yıkamak kolay.  Mutfak evyesinde ayak pompasından gelen tatlı su var. 3 kişinin öğünlük bulaşığı için köpürtme, durulama su sarfiyatım 2 litreyi geçmez.
Hanım ilk heves Turmepa'nın deterjanını almıştı.  Atık su konularına vakıf olunca salak mıyım ben dedi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 
Yani bizim teknede su kullanımı da kısıtlı, deterjan da..

Bizim gibi gariban olmayan da var tabi.
Köpük banyosu yapsam, bazılarının bulaşıkları yıkadıkları kadar köpük yapamam..
Hiç su kullanmamış, tüm bulaşığı sadece deterjanla yıkamış adam..
Tüm denizin üstü papatya tarlası gibi..

Aşağıdaki video bir Bodrum sabahından:
Sabah limandan çıkan bir ticari, sağolsun, Karaada'yı bordaladığında boşalttı bir gün önceden kalan muhteviyatını.. Parasını önceki akşam limana döndüğünde ödediği, makbuzunu aldığı için sorun yok Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Her sabah ticariler geçip gidiyor, bıraktıkları yavaş yavaş kıyıya plaja geliyor..
En az iki saat denizin üzeri leş gibi.. Nasıl cesaret ediyorlar, inanılmaz..
Ben bu ticarilerin 1 günde ürettiği atığı 1 yılda üretmiyorum..
« Son Düzenleme: Ağustos 10, 2021, 18:29:43 Gönderen: Onur Gölge »
*

T. T.

biraz asiri bir örnek olucak ama mesela Ingilizler evlerinde bulasiklari durulamadan üzerinde köpükleri ile durulamaya bırakırlar:)))

şimdiye kadar bu sebepten ölen bir ingiliz de duymadım..yapalim diye demiyorum ama en güzeli bazı seylere fazla takılmamak minimum da hayati yaşayıp tat alabilme becerisini geliştirmek..
*

Ö. Ö.

Marmaris-Fethiye koylarını biz pis fakirlerden arındırıp, Capri - Ibiza - Monaco - BoraBora modunda su seviyesinden 10mt yukarıda ferah takılmak mı istiyor[/i][/b]" şüphesiydi...
Göcek için yeni tonoz sistemi kurulması projesi 3 yıl önce start aldı zaten, sadece rantını kim yiyeyeceği konusunda anlaşılamadığı için fiziken başlayamadı henüz.

Özgür (mobil tapatalk)