0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    E. K.

Marmaris-Datca cevresi Marina arayisi
« : Temmuz 16, 2020, 01:53:38 »
2007 yapimi Bénéteau Oceanis 343 Clipper yelkenli teknemizi aldik. Teknemiz suanda Preveze' Yunanistan'da. Agustos ortasi - Eylul basi araliginda bir zamanda teknemizle Marmaris'e dogru yelken acmayi planliyoruz.

Marmaris ve Datca civarinda Marina arayisimiz suruyor. Bana bu konuda cok yardim eden GeKo'lar oldu tesekkur ederim. Yine bazi GeKo'lar bu sureci burada paylasmami istediler.

Bu surecle ilgili ogrendiklerimi, fiyat seviyelerini sizlerle paylasacagim. Bu arada da sizlerden onemli bilgiler ve oneriler alacagima eminim. "Ogrendiklerim/yorumlar" internette yaptigim arastirmalar sonucudur, dogruluk payi yuksek olmayabilir.

Once fiyat seviyelerinden baslayalim. Bu aldigim fiyatlar e-mail ile alinmis olup, yuz yuze ya da telefonda indirim talebi/pazarlik henuz yapilmamistir. Burada direkt fiyatlari vermekten ziyade Marinalarin arasindaki fiyatlari oranlama yapacagim. Yuksek fiyattan az fiyata dogru yazacagim.

Fiyat alinan tekne ozellikleri: Uzunluk: 10.8 metre, genislik 3,5 metre. Yelkenli

Netsel Marina, Marmaris:
Fiyat: 100 birim
1 yillik baglama, 1 kez cekme-atma, 10 gun kara park.
Ogrendiklerim/yorumlar: Guzel tesisleri olan, tecrubeli, hizmetleri iyi olan, dalgakirani ile korunakli, elit bir sehir marinasi. Dezavantaji yuksek fiyati, her turlu bakim hizmetinin pahali olmasi, her sene yapilan zamlar, sIkIsIk olmasi, barlar sokagina yakin olmasindan dolayi yazin geceleri gurultulu, disko lazerli. 

Marti Marina, Hisaronu-Marmaris:
Fiyat: 95 birim
1 yillik baglama, 1 kez cekme-atma-alt yikama, 7 gun kara park.
Ogrendiklerim/yorumlar: Guzel tesisleri olan, tecrubeli, hizmetleri iyi olan, dalgakirani ile korunakli, elit bir marina. Dezavantaji yuksek fiyati, her turlu bakim hizmetinin pahali olmasi. Doganin icinde, ozel bir lokasyonda, sehirden uzak.

Global Sailing Marinette, Karacasogut-Marmaris
Fiyat: 90 birim
Yalnizca 1 yillik baglama dahil.
Kara parki yok. Bu haliyle Netsel Marina ile ayni fiyata geliyor aslinda.
Ogrendiklerim/yorumlar: Cok ozel bir lokasyonda, iskele.

Rhodes Marinas, Rodos-Yunanistan:
Fiyat: 88 birim
1 yilllik baglama
Kara parki yok. Bu haliyle neredeyse Netsel Marina ile ayni fiyata geliyor aslinda.
Ogrendiklerim/yorumlar: Yeni, modern, elit bir marina. Ancak kara parki yok. Sert havalarda problemli olabiliyor. Hatta gecen sene marinanin girisine yakin bagli bir tekne batmis. Ancak dalgakirani buyuterek bu sorunun onune gecilmis.

Yacht Marin, Adakoy-Marmaris:
Fiyat: 80 birim
10 ay denizde baglama, 1 kez cekme-atma-alt yikama, 2 ay kara park.
ya da 1 yil denizde baglanma
Ogrendiklerim/yorumlar: Avantajlari Marmaris'e yakin olmasi (10km) ve Netsel'e oranla daha biraz daha iyi fiyat vermesi. Tesisleri yeterli. Dalgakirani yok, Marmaris korfezi icerisinde, ancak Yalanci Bogaz denilen hava koridoru uzerinde. Zaman zaman firtinalar vuruyor, hatta gectigimiz zamanlarda zamanda hortum vurdu.

Albatros Marina, Marmaris:
Fiyat: 73 birim
6 aylik baglama, 6 aylik kara park, 1 kez cekme-atma-alt yikama.
Denizdeyken elektrik su ucretsiz. Karada elektrik ucretli. Karadayken tekne icinde konaklamaya izin verilmiyor.
Ogrendiklerim/yorumlar: Rihtimi kucuk, kara parki buyuk. Cekek yerinden marina olmaya calisan bir tesis. Dalgakiran yok. Marmaris korfezinin dogal korumasinda ama o da aslinda sinirli.

Kairos Marina, Körmen limani-Datca:
Fiyat: 62 birim
12 ay baglama, 7 gun kara park (cekme atma, alt yikamada dahil mi, net degil)
ya da 1 yil denizde baglama
Ogrendiklerim/yorumlar: Yeni marina. Tesisler yavas yavas oturuyor, yavas yavas tecrube kazaniyorlar. Dalgakiran ile korunakli. Datca-Bodrum feribotunun yanastigi Datca yarimadasinin kuzeyinde Körmen limaninda. Datca'ya 10 km, en yakin havaalanina ise uzak (araba ile 2 saat 15 dakika). Yine marinadan sonra en yakin korunakli koy yelkenli tekne ile 3-4 saat mesafede. Doluluk oraninin %80-90 lara geldigi soyleniyor ve muhtemelen fiyatlari gecen yillara gore artti, onumuzdeki yillarda da yuksek zamlar yapamayi deneyebilirler. Umarim yapmazlar cunku suanda en buyuk avantajlari bu.

Adakoy Marina, Adakoy-Marmaris:
Fiyat: 60 birim
1 yillik baglama, 1 kez cekme-atma-alt yikama, 15 gun kara park.
Ogrendiklerim/yorumlar: Ozel bir lokasyon, dalga kirani olmayan, dogal korunakli kucuk bir marina. Ancak tesisler ve hizmetlerin cok yetersiz oldugu soyleniyor. Daha once 10dk yurume mesafesi olan otel'in tesisleri kullanilarak bu sorun nispeten bir sekilde cozulebiliyormus. Ancak bu sene otelinde acilmamasi ile malesef tum hizmetlerde aksama (dus tuvalet temizligi, palamar hizmeti dahil) hat safhadaymis.   


*

    E. S.

Ynt: Marmaris-Datca cevresi Marina arayisi
« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2020, 09:56:54 »
Çok güzel bir derleme olmuş elinize sağlık.
 
Benim teknem Albatros'da bağlı, daha doğrusu aldığımda orada bağlıydı ve sözleşmesi ile birlikte devraldım. "Çekek yerinden marinaya evrilmeye çalışan bir tesis" tabiri son derece doğru, zaten kara park kapasitesi denizde bağlama kapasitesinin 10 katından fazla herhalde. Mendirek olmaması en büyük handikapı. Batılı havalarda solugan alıyor. Bunun dışında personel son derece yardımcı ve samimi, küçük bir tesis olduğu için otoparktan tekneye, tekneden duşlara yürüme mesafeleri çok kısa. İçinde şık bir restoran ve temel ihtiyaçları karşılayacak bir market var. Merkeze çok yakın ama Marmarisin gürültüsüne yeterince uzak.

İsmi geçen diğer marinalarda kalan Krsanlar da bilgi ve tecrübelerini paylaşırlarsa konu başlığı güzel bir rehber haline gelebilir.


*

    D. A.

Ynt: Marmaris-Datca cevresi Marina arayisi
« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2020, 10:21:03 »
Martı marina çok korunaklı, hem de güzel bir tesis. Çevre düzenlemesi ve derli toplu görüntüsüyle marinadan çok butik otel havasında.

İskelelerin sonundaki butik otelinin havuzundan , spor alanından ve iskelesinden yararlanabilirsiniz.

Ayrıca içeride hamam ve spa'da mevcut. Bir ara hamam kullanımı marina müşterilerine ücretsizdi sonra paralı oldu, şuan ücretli mi bilmiyorum.

Marina ile ilgili tek problem her yıl veya 2 yılda bir müdürleri değişmesi, ama çalışanlar saygılı ve kibardır.

Marinanın butik otel tarafındaki iskeleye bağlanırsanız haftasonları çok fazla müzik gürültüsü olur ama eğer tercihiniz daha hareketli bir ortam ise orayı tercih edin.

Marinanın giriş tarafındaki iskelelerin karşısında herseyi bulabileceğiniz bir market var, fiyatları makul.

Haftaarası ve bayramlarda park problemi olur , arabanız var ise sözleşme kısmında park ücret konusunu görüşün.

Marinanın içinden butik otelin ters istikametinde bir küçük otel daha var, restoranı daha ucuzdur ama benim orada olduğum sürede aşçı problemini çözememişlerdi, yemekler lezzetsizdi.
Yine aynı otelin çok güzel bir sahili var,bu sahil boyunca bir çok aile işletmesi restoran ve otel var, yemekler yine lezzetsiz ve fiyat/kalite açısından pahalı.

Marinanın kapısından belirli saatlerde minibüs geçer ,minibüsle Selimiye istikametinde kurulan açık pazar 5dk mesafede. Ucuz ve kaliteli alışveriş yapabilirsiniz.

Marinanın bence en büyük dezanavantajı şehir dışından gidip gelecekler açısından konumu, bunu hem para hem de zaman olarak maliyete eklemeniz gerekir. İstanbul-Dalaman uçak , Dalaman-Marmaris otobüs , Marmaris-Orhaniye taksi.

Korunaklı koylara ve Symi adasına olan uzaklığı  avantaj.

Eğer arabalı olacaksanız, burası benim ilk tercihlerimden olur, hem dogası hem de konumu olarak ama arabasız olacaksanız özellikle sezon dışında biraz sorun olabilir.
« Son Düzenleme: Temmuz 16, 2020, 10:28:38 Gönderen: Doğan Alalof »


*

    E. K.

Ynt: Marmaris-Datca cevresi Marina arayisi
« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2020, 16:49:22 »
Katkiniz ve yorumlariniz icin cok tesekkurler. Listedeki diger marinalar hakkinda da bu sekilde katki olursa bu baslik dediginiz gibi guzel bir klavuz olabilir.


*

    A. E. K.

Ynt: Marmaris-Datca cevresi Marina arayisi
« Yanıtla #4 : Ocak 30, 2021, 09:09:29 »
Erkin Bey, hangi marinaya karar verdiniz ? Başlığı yeni gördüm ben de karios marinadayım o bölgede ki marinaları inceliyorum . Karios için ufak bir bilgilendirme; sadece yıllık bağlama ücreti söylüyorlar.  atma çekme ,alt yıkama 10 gün karapark 32 feet bir tekne için 400 eur. Çok korunaklı bir marina güneyli rüzgarlardan hiç etkilenmiyor. Tek sıkıntı herdaim kuzeyli rüzgarları alması . Hafta sonları geleyim çıkayım lokasyon açısından sıkıntı . Ancak 1 haftalık uzun seyirler için ideal lokasyonda .
« Son Düzenleme: Ocak 30, 2021, 09:14:48 Gönderen: Aykut Emre Kula »

*

    A. O.

Ynt: Marmaris-Datca cevresi Marina arayisi
« Yanıtla #5 : Ocak 30, 2021, 21:13:04 »
Ben yaklaşık 15 senedir Yat Marin'deyim. Bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadım. Gerek teknik malzeme gerek gerekse gıda ve tüketim maddeleri temininde hiç bir sıkıntı yaşamadım. Bunun yanı sıra koca bir kütüphane, çok sayıda bakım-tamir yapan firma var.  Bilgilerinize...
*

    E. K.

Ynt: Marmaris-Datca cevresi Marina arayisi
« Yanıtla #6 : Şubat 06, 2021, 13:52:16 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Erkin Bey, hangi marinaya karar verdiniz ?

Albatros marinadayiz simdilik. Memnunuz. Efe Kaptan cok guzel anlatmis marinayi.
*

    D. A.

Ynt: Marmaris-Datca cevresi Marina arayisi
« Yanıtla #7 : Mayıs 16, 2021, 18:22:54 »
Merhabalar

Teknemi albatros marinaya bağlamayı düşünüyorum. Albatros marinada 12 ay boyunca denizde bağlı kalmanıza izin veriliyor mu?

Albatros marinada Sezon dışı yani ekim ayından nisan ayına akdar denizde bağlı kalmak çok sorun teşkil ediyor mu?

Çok rüzgar alan bir yermi? Çokça sert rüzgarlara maruz kalıyor mu?
Sert rüzgarlardan doalyı tekneler birbirine vurma sorunu yaşıyor mu?
*

    I. B.

Ynt: Marmaris-Datca cevresi Marina arayisi
« Yanıtla #8 : Eylül 30, 2021, 15:39:47 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben yaklaşık 15 senedir Yat Marin'deyim. Bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadım. Gerek teknik malzeme gerek gerekse gıda ve tüketim maddeleri temininde hiç bir sıkıntı yaşamadım. Bunun yanı sıra koca bir kütüphane, çok sayıda bakım-tamir yapan firma var.  Bilgilerinize...
Merhaba,
İnfonuzda Datça yazıyor, Yacht marinadan ayrılıp Datça ya mı geçtiniz ?
*

    E. S.

Ynt: Marmaris-Datca cevresi Marina arayisi
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2021, 15:34:03 »
Kısa bir zaman önce ve çok kısa süre içerisinde marina değiştirmek zorunda kalınca Marmaris hatta Bodrum, Didim ve Milas çevresindeki bazı marinalardan fiyat ve müsaitlik durumu hakkında bilgi topladım. 2 yıldır teknemin bağlı olduğu ve fiyatı pek çok marinaya oranla ekonomik olan Albatros Marina'dan memnunduk. Sözleşmem bitene dek, abartıp %100 zam yapsalar bile yine de çevredeki marinalardan daha uygun fiyatlı olacağını düşündüğüm için başka marina arayışım yoktu. Ancak 31 m2 teknemin yıllık bağlaması  için önce 4440 Euro, ben kıyameti koparınca da 3600 Euro(bir önceki yılın 3 katı) fiyat verdiler. 1 yıl içerisinde hiç bir mal veya hizmetin fiyatında %200 artış olmadığını söyleyerek itiraz etsem de bir işe yaramadı. Bu sebeple 1 hafta içinde yeni marina bulup teknenin transferini yapmak amacıyla işe koyuldum. Denizli'de yaşadığım için 2-3 saatlik karayolu yolculuğu ile ulaşabileceğim ve nispeten ekonomik olan marinaları tek tek aradım, son durumlar şöyle:

Netsel'de yer yok.
32 feet için verilen fiyatlar şu şekilde;

Albatros Marina: 3600Euro Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Adaköy Marina Otel önü:  3625 Euro, çekek alanındaki ponton 2900 euro
Ören Marina 3250 Euro
Güllük Egesu Marina 12+10 ay 3200 Euro
Kıyıkışlacık Port İasos 12+10 ay 2500 Euro
Yacht Marine 2900 euro 2 ay karapark ve atma çekme dahil.
Didim D Marine 3200 Euro

Bu tablo neticesinde bir pazar sabahı eşimle birlikte Yacht Marina'nın yolunu tuttuk, tesisi gezdik, sunulan imkanları da beğendik. 2 gün sonra da sözleşmemizi yapıp tekneyi transfer ettik.

Bu çevrede yer arayan kaptanlar için bilgi vermek istedim.
Not: Fiyatların küsüratlarını yuvarladım ve pazarlık etmedim...
*

    O. G.

Ynt: Marmaris-Datca cevresi Marina arayisi
« Yanıtla #10 : Ekim 14, 2021, 16:05:19 »
"önce 4440 Euro, ben kıyameti koparınca da 3600 Euro"

Bir işletmeyi değerlendirirken, ilk olarak işletme yönetiminin dürüstlüğüne bakarım. ( Her ne kadar Atilla Korsan ''Ticarette küslük olmaz, neticede evlenmiyorsun ya.." dese de)..

Sırf ben diklendim diye gelen %20'lik indirim bende alarm zillerini çaldırır.. Kulak arkam ürperir.. Derim ki, pek yakında bu adamlar bu indirimi allem kallem %40 olarak geri alacaklar, çünkü ne şimdiki indirimlerinde ne de gelecekteki bindirimlerinde bir dayanakları yok..
Sosyete balıkçısı gibi..
Kafalarına göre..
Adisyon yazıyorlar..

*

    E. S.

Ynt: Marmaris-Datca cevresi Marina arayisi
« Yanıtla #11 : Ekim 14, 2021, 16:19:21 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
"önce 4440 Euro, ben kıyameti koparınca da 3600 Euro"

Bir işletmeyi değerlendirirken, ilk olarak işletme yönetiminin dürüstlüğüne bakarım. ( Her ne kadar Atilla Korsan ''Ticarette küslük olmaz, neticede evlenmiyorsun ya.." dese de)..

Sırf ben diklendim diye gelen %20'lik indirim bende alarm zillerini çaldırır.. Kulak arkam ürperir.. Derim ki, pek yakında bu adamlar bu indirimi allem kallem %40 olarak geri alacaklar, çünkü ne şimdiki indirimlerinde ne de gelecekteki bindirimlerinde bir dayanakları yok..
Sosyete balıkçısı gibi..
Kafalarına göre..
Adisyon yazıyorlar..



Bir işletme verdiği hizmete 4400 de fiyat biçebilir, 44000 de. Burada bence bir anormallik yok. Bana ters gelen 12 ay önce aynı hizmeti 1200 euroya verdikten sonra bu kadar yüksek bir artış yapmalarıydı. Tahminim Albatros Marina 30-40 feet arası teknelere yüksek fiyat vererek potansiyel olarak daha yüksek bağlama bedelleri alabileceği büyük teknelere yer açmaya çalışıyor. Ya da patronun veya marina müdürünün eşinin dostunun teknesine yer açmaya çalışıyorlar. Ponton komşularım 29-32-34-35 feetlik diğer tekneler de sözleşmelerinin bittiği Kasım Aralık aylarında benim gibi oradan ayrılmak zorunda kalacaklardır. Geçen ay bu fahiş fiyat artışından dolayı Erkin Küçükkaragöz Korsan'da Albatros Marinadan ayrılmak zorunda kalmıştı.
*

    O. G.

Ynt: Marmaris-Datca cevresi Marina arayisi
« Yanıtla #12 : Ekim 14, 2021, 19:43:24 »
1200den 4400 yapması elbetteki a-nor-mal ama demek ki beni 3200lük daha öpmeyi düşünüyor der geçerim..
Sonuçta liberal ekonomi, alıcı ve satıcının buluştuğu serbest piyasa.. İşletme dürüstçe söylüyor gözüm döndü diye.. İşime gelirse..

Ama 4400'den 3200'ü kabul etmem.. Bunun anlamı çok başka.. Tüm açıklığıyla yazmaya gerek yok, zaten anlamışsınızdır.
*

    M. E.

Ynt: Marmaris-Datca cevresi Marina arayisi
« Yanıtla #13 : Ekim 14, 2021, 20:09:06 »
Bildiğim kadarı ile Albatros Marina büyük çaplı bir tadilata gidecek. O yüzden mümkün olduğu kadar az tekne ile girerek potansiyel iş yükünü / sorumluluk konusunu azaltarak bu işleri daha rahat yapma yönünde planlama yapıyorlar.

Burasi şehre yakın olmasından dolayı ben de tercih edebilirdim ama " "mecburi " 6 ay karapark çok uymadı bize.
Yat Marina ve Ada Marin yolu baya sıkıntılı.Kara kısmına yakin bagliyorsaniz, cok fazla tadilat olduğundan tekneler bazen hızlı kirleniyor. 20 günde ciddi bir demir tozu, grit vs olmuştu teknenin ustu.
Netsell için ciddi bir sıra var galiba. Eylül ayında 150 tekne sırada demişlerdi. Pontoonlar arası çok dar. Palamar hizmeti almadan girip çıkmak zor. Ama en güzeli orası tabi.
*

    E. S.

Ynt: Marmaris-Datca cevresi Marina arayisi
« Yanıtla #14 : Ekim 16, 2021, 10:07:20 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bildiğim kadarı ile Albatros Marina büyük çaplı bir tadilata gidecek. O yüzden mümkün olduğu kadar az tekne ile girerek potansiyel iş yükünü / sorumluluk konusunu azaltarak bu işleri daha rahat yapma yönünde planlama yapıyorlar.

Burasi şehre yakın olmasından dolayı ben de tercih edebilirdim ama " "mecburi " 6 ay karapark çok uymadı bize.
Yat Marina ve Ada Marin yolu baya sıkıntılı.Kara kısmına yakin bagliyorsaniz, cok fazla tadilat olduğundan tekneler bazen hızlı kirleniyor. 20 günde ciddi bir demir tozu, grit vs olmuştu teknenin ustu.
Netsell için ciddi bir sıra var galiba. Eylül ayında 150 tekne sırada demişlerdi. Pontoonlar arası çok dar. Palamar hizmeti almadan girip çıkmak zor. Ama en güzeli orası tabi.

Netsel marinanın şehre olan yakınlığı beraberinde de pek çok dezavantaj getiriyor. Bunlardan en önemlisi neredeyse barlar sokağının içinde olması. Gece yatağınızdan onbinmilyon desibel yüksekliğinde "aaaarr yuuu rediiiiiii"  sesiyle sıçrayarak uyanıyorsunuz.
Ponton arası mesafe benim gördüğüm en dar marina. Palamar botu iktire kaktıra yerinize sokup çıkarıyor, tekne sahiplerinden bu itiş kakış esnasında borda boyalarında sık sık çizik, leke vs oluşumundan dolayı şikayetleri olduğunu da duydum.