0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    N. M.

Marina Seçimi Hk
« : Mayıs 22, 2020, 15:25:00 »
Sevgili Kaptanlar,

Öncelikle herkese Sevgi ve Selamlarımı sunarım .. Umarım kısa sürede normalleşme sürecine gireriz. Yaz aylarını evlerimizde geçirmek zorunda kalmayız.
Covid-19 sonrası, Hala Salgının seyrine göre Yaz Aylarını nasıl geçireceğimiz belirsizliğini yaşarken, malumunuz Marina Kontratları beklemiyor. Ben altı sene sonra Teknemi Turgutreis D-Marine 'dan çıkarıp,  Gökova Ören Marina veya Pendik Marinturk'e bağlama düşüncesi içerisindeyim. Bir tarafta tekne elimin altında İstanbul'da olsun, (seyahat yasakları, kısıtlamalar vs ) diğer taraftan Bodrum'un lokasyon avantajı.. Fiyatlandırmalar ayrı bir konu !

Forumlarda son zamanlarda bu marinalar ile ilgili yorum bulamadım. Zira Gökova Ören için Aman bağladığın yere dikkat soluganlar dan her ay kıç halatı değiştiriyoruz. Pendik için ise havaya bağlı deniz kirliliği, tekne altı batıyor..

Tekneleri burada bağlı olan kaptanlarımızdan bilgi alabilirsem, makbule geçer..

Öneri ve paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.


 


*

    A. Ç.

Ynt: Marina Seçimi Hk
« Yanıtla #1 : Mayıs 22, 2020, 15:37:17 »
Marmara denizi yaşam doludur. Karadeniz'e akan nehirler, sularını ve besinleri Karadeniz'e oradan da Boğaz yolu ile Marmara'ya akıtırlar, besin ise canlılık demektir. Marmara mavi değil yeşildir, nedeni ise planktonlardır. Bu kadar canlılık olunca tekne altının da kirlenmesi kaçınılmazdır. En iyi boya bile Marmara'da bir yıl ancak dayanır. Marmara'ya (Pendik marinaya) gelecekseniz, her sezon başı zehirli attırmayı kabul etmiş sayılırsınız.

Ören marinada eskiden slogan daha çoktu, sanırım alınan tedbirlerle oldukça azaldı.


*

    Ü. Ö.

Ynt: Marina Seçimi Hk
« Yanıtla #2 : Mayıs 22, 2020, 15:40:23 »
Ören marinada, solugan olayı Temmuz Ağustos had safhada, diğer aylarda daha az rahatsız edici. Ben marinada kalanlardan değilim, o nedenle rahatsız etmedi beni şimdiye kadar. Sanırım mendereğe kapaklar da yapmışlar, soluganı kesmek için. O zamandan beri etkili solugan görmedim ama o kapakların acayip sesler çıkarttığını duydum. O bakımdan mendirek üzerinde kalmamakta fayda var.

Gökova'nın sadece "G"si bile İstanbul'da kalmamaya değer.
Ben de sizin mantığınızla İzmir-Teos'a çekmek istedim tekneyi ama aile fertlerine kabul ettiremedim. İyi de oldu.


*

    N. M.

Ynt: Marina Seçimi Hk
« Yanıtla #3 : Mayıs 22, 2020, 16:40:25 »
Paylaşımınız için teşekkür ederim.
Tekne altı ne kadar temiz olsada, her sene karaya çekiyorum.. Bu açıdan sıkıntı yok..  Beni bu tercihe iten sebep, D.Marin'in Fiyatlandırma Stratejisi ve bu yıl Seyahat Zorlukları.. Istanbul tercihim birazda bu açıdan, Bodruma karayolu ile gidip gelmek sıkıntılı, uçaklar ayrı bir risk gözüküyor.
Bu arada bağlama yeri forumlarında Güllük ve Ören için bazı bilgiler okudum..  Umarım sağlık açısından her şey yoluna girer, tek sorunumuz da nereye bağlasak olur Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap