0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. Ö.

Ynt: 1.GeKo Maket Tekne Şenliği
« Yanıtla #375 : Mart 27, 2009, 11:39:37 »
Sevgili dostlar oğlum henüz 17 sinde fakat son günlerde tansiyonu birazcık yüksek cumartesi sabahına randevu aldım. Maalesef yarın katılamıyacağım. Özürlerimle,

Not. Toplantı akşam üstü saatlerinde olursa durum değişir gelebilrim.
*

C. C.

« Yanıtla #376 : Mart 27, 2009, 12:15:53 »
Hüsamettin korsan, öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım geçici bir şeydir ve kontroller sonucu birşey çıkmaz.

O zaman programı erteleyelim derim. Ben 4 Nisan sabahtan müsaitim, haftaya da yapabiliriz.

Bu arada yelken kumaşları bende evde duruyor. Eğer bir sonraki buluşmaya kadar ihtiyacı olan varsa kargo, kurye vb ile göndereyim.

*

U. K.

« Yanıtla #377 : Mart 27, 2009, 13:20:09 »
OK.  4 Nisan, footy'ler de biter.  Aali Abicim, şimdiden bizimle olman(ız) (endevour ile birlikte) için rezervasyon yapalım mı? 
« Son Düzenleme: Mart 27, 2009, 13:20:55 Gönderen: Umut Korkmaz »

*

A. S.

« Yanıtla #378 : Mart 27, 2009, 13:39:20 »
Ama bu ev tersanecileri görüş alış veriş toplantısı daha değil mi ?
Mayıs başından evvel Endeavour'un bitmesi zor ( şimdiden üst yapı
ve kimi süslemeleri başka bir bahara bırakma kararı aldım zaten ).
Önümde kalan tek bilinmez yelken imalatı...
Bir şekilde onu da çözersem ; Mayısta deneme seyrine yetişirim.
*

C. C.

« Yanıtla #379 : Mart 27, 2009, 14:45:11 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ama bu ev tersanecileri görüş alış veriş toplantısı daha değil mi ?

Evet ben özellikle motorlu teknelerde şaft düzeneği nasıl oluyor konusunda fikir almak istiyorum. Bir de Hüsammettin korsanın uçak motorları tecrübesine de ihtiyacım var. Uçak motoru ile hareket eden bir hovercraft modeli var da  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap. O kadar çok yapacak şey var ki, geçenlerde filmini izlediğimiz Alamanlar gibi günde 10 saate ihtiyaç var Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

H. E.

« Yanıtla #380 : Mart 27, 2009, 16:06:49 »
Ben bu hafta ve sonu ve gelecek hafta başı çok yoğunum.
*

C. C.

« Yanıtla #381 : Mart 30, 2009, 21:28:44 »
Nihayet haftasonu güzel bir hava ve boş zamanı biraraya getirip Footy'i test etme imkanı buldum. Çok hafif bir rüzgar olmasına rağmen yelken seyri hiç fena değildi. Fotoğraflar Belgrad Ormanı'ndaki bentlerden birinde çekildi.

*

H. Z.

« Yanıtla #382 : Mart 30, 2009, 21:36:24 »
Cenk, SÜPER OLMUŞŞŞŞ!

Bende Groupama 3 Trimaranından sonra Trimaranla mı katılsam yarışa (aşşağısı kurtarmaz) Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Mart 30, 2009, 21:37:28 Gönderen: Hakan Zorlu »
*

C. C.

« Yanıtla #383 : Mart 30, 2009, 21:44:48 »
yakışırrrrr
*

U. K.

« Yanıtla #384 : Mart 30, 2009, 21:48:34 »
Trimaranın planları benden.
*

A. S.

« Yanıtla #385 : Mart 30, 2009, 22:37:44 »

Evet ben özellikle motorlu teknelerde şaft düzeneği nasıl oluyor konusunda fikir almak istiyorum.

Cenk Korsan ;
basit. Şaft düzeneği '' hazır'' oluyor. Şöyle ki ; 3,4,5 mm çapta çeşitli uzunlukta şaft ve
bunlara uygun çaplı hazır sarı kovanlar var. Şaft malzemesinin çıkış ucuna yine hazır peraneye
göre diş çekilmiş. Şafta uygun elastik, hatta açılı kaplinler de satılıyor. Motorlar ( elektrik motorları ) hafif uçak veya el. araba motorları zaten. İstenirse bunların üzerine helezon şeklinde soğutma borusu da alınabiliyor, yni gerçek tekne gibi motor soğutma suyunu dışardan çekmek
mümkün.
Şaft kovan sistemleri 10 - 25 € arası . Ben bunların hepsini bir modelcinin kataloğundan seçip,
postayla yurt dışından getirttim. Türkiyedeki modelcilerde de olmalı diye düşünüyorum.
*

C. C.

« Yanıtla #386 : Mart 31, 2009, 18:05:24 »
Aali abi korsan Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bilgi için çok teşekkürler. Bu modelcinin bir web sitesi filan var mı? Ben de oradan sipariş edeyim. Genelde Türkiye'deki modelciler uçak ağırlıklı çalışıyor şu ana kadar ki gözlemlerime göre ve tekne, şaft, yelken falan deyince hazır model dışında bilgileri pek bir sınırlı kalıyor (mutlaka bilgili olanlar vardır da bana pek denk gelmedi).

Bir tane yelkenli Karadeniz çektirme planı buldum. Statik model için yapılmış ama, ben planı büyütüp yüzer model hale getirmeyi planlıyorum. Onda bu şaft düzeneğini anlayıp ona göre değişiklikler yapmam gerekecek.

« Son Düzenleme: Nisan 01, 2009, 00:00:27 Gönderen: Cenk Cesur »
*

O. A.

« Yanıtla #387 : Mart 31, 2009, 18:14:55 »
Cenk korsanım

Harika görünüyor, elinize emeğinize sağlık Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Servo, pil vs iç yerleşiminin fotoları varsa çok makbule geçecek Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. S.

« Yanıtla #388 : Mart 31, 2009, 20:49:46 »
Aali abi korsan Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bilgi için çok teşekkürker. Bu modelcinin bir web sitesi filan var mı? Ben de oradan sipariş edeyim. Genelde Türkiye'deki modelciler uçak ağırlıklı çalışıyor şu ana kadar ki gözlemlerime göre ve tekne, şaft, yelken falan deyince hazır model dışında bilgileri pek bir sınırlı kalıyor (mutlaka bilgili olanlar vardır da bana pek denk gelmedi).

Bir tane yelkenli Karadeniz çektirme planı buldum. Statik model için yapılmış ama, ben planı büyütüp yüzer model hale getirmeyi planlıyorum. Onda bu şaft düzeneğini anlayıp ona göre değişiklikler yapmam gerekecek.

Belli başlı bir kaç malzemeci sitesi vereyim :
*

U. K.

« Yanıtla #389 : Mart 31, 2009, 20:55:05 »