0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. E.

Ynt: 1.GeKo Maket Tekne Şenliği
« Yanıtla #105 : Ocak 12, 2009, 12:01:17 »
Bu remote'u ortak alma işine ortak olurum.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

C. C.

« Yanıtla #106 : Ocak 12, 2009, 12:40:24 »
Bunlar kargo ile gelirken gümrükte problem olmasın. Malum uzaktan kumanda, telsiz filan. Ben daha önce el telsizi için çakmak şarj kablosu getirttiydim, içinde "radio" lafı geçiyor diye epeyce bir dil döktüydük.
« Son Düzenleme: Ocak 12, 2009, 12:41:19 Gönderen: Cenk Cesur »

*

U. K.

« Yanıtla #107 : Ocak 12, 2009, 13:05:42 »
ederi 100 evro'nun altında olsa, üzerinde hiçbir açıklama yazmasa ve GIFT yazsa problem olur mu acaba?

*

H. Ö.

« Yanıtla #108 : Ocak 12, 2009, 13:35:01 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
ederi 100 evro'nun altında olsa, üzerinde hiçbir açıklama yazmasa ve GIFT yazsa problem olur mu acaba?

Şu ana kadar R/C cihazı ile ilgili getirmelerimiz sorun olmadı. Fakat bu sorun olmayacak anlamına tabiki gelmiyor. Bundan 2 ay önce model uçak kamerası siperişi verdim, hepi topu 69.99 USD. kargosu falan 100 EURO nun çok çok altında. Fakat Gümrüğe takıldı. Gümrük benden tam 998 YTL rica etti. Ne kadar uğraştık ise alamadık. Bundan önce alıcı verici cihazı, pil doldurgacı, yedek palleri ile tam takım bir Model Helikopter sipariş ettiim Koca karton kutu heyhula kapıma kadar geldi. KİT yada ARF model sipariş ettim iki bunlardan bazıları 2m kanat açıklığı olan modellerdi takılmadı. Patlar motor sipariş ettim geldi. Birtek bu kibrit kutusu kadar kamera takıldı. 

Footy işini kotarır isek asıl hedefim olan bahriyeli tayyareciler gazını patlatıcam ona göre. (küçük bir tüyo; 1.ayak: Sudan başarı ile kalkan tayyare ilk 100 puanını alır. havada 1 loop atan 2.100 puanını alır, hedef inişi yapar ve sudaki hedefe nekadar yakın inmişse (100-iniş uzaklığı) o oranda puan alır.Uçuş ayağı tamamlanmış olur. Sıradaki 2.ayak; Tayyarenin su kayakları sökülür. Kayaklar 3. dakka içinde katamarana dönüşür (planlarını vericem ama önce footy yi başaralım). katamaranlar sosiz rotada yarışır. yarış sonucundaki sıra sayısına göre puan alır. Örneğin 10 kişi katıldı ise puan katsayısı 100 olduğundan birinciye 100*10 kişi=1000 puan 2.ye 900, 3.ye 800. sonuncuya da 100 puan verilir (puansız olmaz adam yarışa girmiş bitirmiş daha ne olsun). Pes dedim kendi kendime fantazinin gözünü çıkardım. Ama olmaz olmaz demeyin) 
*

A. S.

« Yanıtla #109 : Ocak 12, 2009, 14:03:51 »
Sanırım getirenin de bir şekilde önemi var.
Tekne dışında başka modelcilik merakom da olduğu için yurtdışından
epey paket getirtmişliğim var.
Avrupa ve ABD'den normal postayla gelen paketler büyüklük veya
değerine bakılmaksızın PTT tarafından kapınıza kadar getirilirken,
kurye ( UPS, DHL vb. ) gelen paketler yumruk kadar ve 3 kuruşluk
bile olsalar, gidip Gümrükte sonlanıyorlar.
Haydi gümrükçü bul, vekaletname ver, adına ithalat işlemi yaptır
durumuna düşüyorsunuz.
Bence doğrusu sık sık tek tek ve ufak meblağlı siparişler vermek.
Diyelim 27 €'luk servo motor gümrükte takıldı, gidip uğraşacak
haliniz de yok, bi bardak su içersiniz olur biter.
Ama 500 dolarlık toplu malzeme takılırsa, onu bırakamazsınız, epey
uğraşmak gerekebilir.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

H. Ö.

« Yanıtla #110 : Ocak 12, 2009, 14:14:53 »
Haklısınız AAli San Bey Korsanım. Hatayı UPS tercihi ile yaptım keşke PTT deseydim.(Bu arada bahriyeli tayyare fantazim nasıl?)
*

O. A.

« Yanıtla #111 : Ocak 12, 2009, 14:15:07 »
Ortak getirtme (kargoyu paylaşma adına) takılma riskini daha da arttırır. Tek malzemeden adetli olacağı için ticaret yapıldığı düşüncesi oluşur.

*

H. Ö.

« Yanıtla #112 : Ocak 12, 2009, 14:20:18 »
Şu ana kadar aynı malzemeden 2-3 adet li toplu istemlerimiz oldu takılmadı ama. Genede Risk atbiki.
*

E. O.

« Yanıtla #113 : Ocak 12, 2009, 14:40:41 »
20 Ocaktan sonra Bakırköy Türk Hava Kurumunun model uçak başlangıç eğitimine (THK nın ücretsiz bir faaliyeti) Can'la (küçük oğlum) beraber kayıt yaptırdık.
Hüsamettin Korsana teşekkürler... ( adını verince akan sular durdu...)

Bu eğitimimizi tamamlar tamamlamaz biz de katılırız... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. S.

« Yanıtla #114 : Ocak 12, 2009, 14:48:30 »

Hüsamettin Bey,
siz haftalar önce daha ilk defa deniz uçağı maketi uçurduğunuzu yazdığınızda ben
kendi kendime '' - İşte olm, bi sonraki işin muhakkak bu olacak ! '' dedim. Ama eldeki
modeli bitirip ne zaman yüzdüreceğimi bilemediğimden, bu konuda hemen öne çıkıp
sonra mahcup olmak istemediğimden, sessiz kaldım.

Yani bi '' bahriyeli uçak '' yapıp uçuramazsam, gözüm açık gider.
2009 sonbaharına doğru bu projeye eğilebilirim gibi geliyor bana, elimden çekeceğiniz
var.
Haklısınız AAli San Bey Korsanım. Hatayı UPS tercihi ile yaptım keşke PTT deseydim.(Bu arada bahriyeli tayyare fantazim nasıl?)
« Son Düzenleme: Ocak 12, 2009, 14:49:22 Gönderen: Aali San »
*

H. Ö.

« Yanıtla #115 : Ocak 12, 2009, 15:08:11 »
A. Ali San Büyüğüm, sonsuz mutluluk duyarım. Şahsımın tayyrecilik geçmişi aman aman değil. Ne tecrübeli bilgili abilerimiz var. Fakat 30 yıllık tayyarecilik geçmişimde hep farkettiğim bir şey oldu (buna THK dahildir). O da yanlış yerden başlamak. Türkiye de PPL ( amatör pilot lisansı) lisansı THK da bile 80.000 USD lik tayyare ile verilir. Derdimiz aletli uçuş olsa neyse . Yahu PPL adı üstünde görerek uçuş. Bize ne lazım levye direksiyon melekesi. Bu işi ne görür . 5.000 YTL lik Üstten kanatlı bir tayyare. Rüştünü 40 yıl önceden ispatlamış standart tayyare motoru basit konstirksiyon bitti gitti. Ama yok öyle yapılmaz. Modelciliktede bu böyle. Gidersiniz bir dükkana, size eğitim uçağı diye 40 lık motorlu heyhula model satarlar üstelik standart trainer diye. Power paneli, yakıtı, sehpası, starteri vs. model den fazla masraf yaparsınız. Su içinde 2.000 ytl harcarsınız. Gerek varmı. HİÇ TE YOK...!!! (30 yıllık tecrübeme inanın).

Bir tabaka depron, biraz mavi yada pembe köpük, 30 dolarlık bir fırçasız motor, 2 adet mini servo bir esc, iki takım pil. 2 gecede yapıp  uçurmaya başlayacağınız bir model. Ha sonra isterseniz balsa model yapın ölçekli çalışın. 1.500 EURO verin kompozit model alın, Yani sonrası sonsuz. Paranız varsa sorun yok (paranız varsa artık zamana da ihtiyacınız yok).

Yani birileri nedense öyle bir tablo çiziyor ki illaki dolarları saçalım bu elitler klübüne üye olalım.
*

H. Ö.

« Yanıtla #116 : Ocak 12, 2009, 15:10:59 »
A.Ali San bey büyüğüm. Eldeki modeli bitirmeden de bu dediğim modelleri (footy + kızaklı uçağı yada her ikisi yerine geçebilecek modeli) yapıp bitirmeniz en fazla 10 gecenizi alır. Ben seve seve gelirim.
*

C. C.

« Yanıtla #117 : Ocak 12, 2009, 15:28:23 »
Bahriyeli tayyareci grubunda ben varım. Ne de olsa tayyerecilik baba mesleği. Yalnız şu ana kadar ki tecrübem ortaokulda yaptığımız lastik motorludan daha ileriye gitmiyor. Ciddi bir yardıma ihtiyaç olacak.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap (bizim dönem IEL'li korsanlar Fethi Cönk'ü iyi hatırlar)
« Son Düzenleme: Ocak 12, 2009, 15:31:27 Gönderen: Cenk Cesur »
*

H. Ö.

« Yanıtla #118 : Ocak 12, 2009, 15:38:25 »
Bahriyeli tayyareci grubunda ben varım. Ne de olsa tayyerecilik baba mesleği. Yalnız şu ana kadar ki tecrübem ortaokulda yaptığımız lastik motorludan daha ileriye gitmiyor. Ciddi bir yardıma ihtiyaç olacak.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap (bizim dönem IEL'li korsanlar Fethi Cönk'ü iyi hatırlar)

Sevgili Cenk Korsanım lastik motorlu serbest uçuş modelciliği modelciliğin en zor dallarındandır aslında. Dahası Tüm serbest uçuş (FF) sınıfları bu işin zirvesidir. Radyo konrol modelciliği daha kolaydır. Sadece bazı husular açısından daha pahallıdır.

Fethi Cönk Jocamı Kabataşlı Tayyrecilerde iyi bilir. Kendisini en son bu yaz telefonla arayıp hatrını sormuştum, gitmek henüz kısmet olmadı.
*

A. S.

« Yanıtla #119 : Ocak 12, 2009, 15:49:00 »

Amanin...Bu forumda sandığımdan da fazla IEL'li mi var, ne ?
Aali IEL '75 ( tarih öncesi yanee....)