0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    H. G.

İFSAK Kısa Film Festivali
« : Mart 03, 2021, 13:28:01 »
Sevgili Korsanlar.
Benim de içerisinde bulunduğum, İFSAK Sinema Biriminin organizasyonu olan İFSAK Kısa Film Festivali Hafta sonu başlıyor.
Sanat sever, film sever korsanların dikkatine sunulur.



İFSAK Kısa Film Festivali  27 Yaşında!

27. İFSAK Kısa Film Festivali 6-14 Mart Tarihleri arasında çevrim içi olarak seyirci ile buluşuyor.
Festivalin ana kısmını, İFSAK Kısa Film yarışmasına başvuran 374 film arasından ön jürinin seçtiği 47 film oluşturuyor.
 “Festivallerden” başlığının altındaysa önemli kısa film festivallerinden seçilen kısa filmleri seyredebileceksiniz.  İngiltere’de düzenlenen, dünyanın en prestijli kısa film festivallerinden biri olan ve BAFTA ödülleri listesinde de yer alan Aesthetica Kısa Film Festivali’nden bir seçki festival kapsamında seyirci ile buluşacak.  Bu sene Selanik Uluslararası Kısa Film Festivali’nden 7 filmi ve İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali’nden İspanya seçkisini de izleyebileceksiniz.
Bu yıl konuk ülke İran 4 kısa film ile festivalimize katılıyor.  Ayrıca İran’da yaşayan ikinci kuşak Afganistanlı genç mültecilerden oluşan bir rock müzik grubunun,  İran’da yaşadıkları zorlu hayat koşullarını ve ana vatanlarında konser vermek üzere tehlikeli bir yolculuğun ardından Afganistan’a gidişlerini, verdikleri konserleri seyirciye yansıtan The Forbidden Strings belgeseli Türkiye prömiyerini festivalimizde yapacak. Özel gösterim başlığı altında bu filmi izleyebilirsiniz.
İlk uzun metraj kurmaca filmi Hayaletler ile Venedik, Selanik, Kazablanka gibi dünya festivallerinden ödüllerle dönen Azra Deniz Okyay’ın 3 kısa filmiyle konuk olacağı Azra Deniz Okyay özel gösterimi bölümü festival kapsamında yayında olacak.
Anısına bölümünde bu yıl 2019 yılı Ağustos ayında bir trafik kazasında kaybettiğimiz sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan’ı bir söyleşiyle anacağız.

Festival 6 Mart’ta Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap adresinden çevrim içi başlayacak ve gösterimler 14 Mart’a kadar sürecek.