0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    E. D.

Değerli bir kitap
« : Ocak 04, 2021, 01:52:57 »
    Kalkan gibi küçük bir yerde yaşadığım için aradığım birçok şeyi bulmak mümkün olmuyor. Bu nedenle zaman zaman alışveriş için Fethiye’ye giderim. Ya da hem alışveriş hem de aile ziyareti için Antalya’ya gittiğimde mutlaka Bauhaus’a uğrardım. Orada da hiçbir şey almasam bile tekne malzemeleri satılan bölüme uğrar işe yarar bir şey var mı diye bakardım. Bu bölümün kitap rafında da her zaman 5-10 kitap bulunurdu ama pek satış olmazdı. Bir gün bir kitap gördüm ve onu almaya karar vermişken bölüm görevlisi yanıma yaklaşıp; almayı düşünüyorsanız yarı fiyatına veririm dedi. Kitabın kalın cilt kapağını saran resimli dış kapağı yırtık olduğu için satılmamış duruyordu. Tabii hemen atladım, zaten alacaktım ama çok uyanık olduğum için söylemedim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.
   Kitap 21x28 cm boyutlarında 328 sayfa ciltli ve karton kapaklı. Tahmin ediyorum birçoğunuzun tanıdığı, bildiği Yücel Köyağasıoğlu’nun yazdığı İstanbul Kotraları adlı kitap. Yine birçoğunuzun da okuduğunu düşünüyorum. Okumadan önce İstanbul’da eskiden kullanılan teknelerin tanıtıldığı bir kitap diye düşünmüştüm. Evet bu vardı ama okuyunca gördüm ki, bu kitap sadece teknelerin tanıtıldığı ve teknik açıklamalar olan bir kitap değil, aynı zamanda bir roman ve dahi bir tarih kitabıydı. Son derece sade, edebiyat paralamaya gerek duyulmadan akıcı bir dille yazılmış ama son derece de derin bir anlatıma sahipti. Yücel beye bu eseri bizlere ve ülkemize kazandırdığı için buradan teşekkür ederim.
    Okumayan arkadaşlara tavsiye ederim diyecektim ama internette araştırınca kitabın tükendiğini ve yeni basımının yapılmadığını gördüm. Yani piyasadaki son kitabı almışım. Kitap o kadar hoşuma gitti ki hemen yazarın başka kitaplarını araştırdım. “Denizin Kanatlı Perileri Yelkenliler" adlı bir kitabı daha olduğunu gördüm ve hemen onu da almak için internette kitap satış sitelerini taramaya başladım. Bütün sitelerde tükenmişti, sadece “nadirkitap.com.” da bir adet kalmış, hemen satınaldım. Onunda yeni basımı yok. (Moderasyon, düştünüz şimdi elime. Hadi bakalım, yaa Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap!) Bu kitapların yeni baskılarının yapılmasını sağlamak için ne yapılabilir bilmiyorum. Bu değerlerin yaşatılması gerekir diye düşünüyorum.
   Kitaptaki en ilginç bulduğum, bana sürpriz olan şey ise; çocukluğumda ve gençliğimde çok beğendiğim ve bütün filmlerini seyrettiğim Sevgili Orhan Günşiray’ın teknesinden de bahsedilmiş olmasıydı. Kendisini buradan rahmetle anıyorum.  9.50m boyunda ve 2.60m eninde olan Barbaros adlı bu teknede, oğlu, aynı zamanda Gezgin Korsan üyesi olan Mahir Günşiray’ın da çok güzel anıları olduğunu düşünüyorum. Eğer Mahir korsan izin verirse ve hukuki açıdan, telif haklarıyla ilgili bir sorun olmayacaksa, ilgili bölümü ve resimleri ekleyebilirim.
« Son Düzenleme: Ocak 04, 2021, 01:59:59 Gönderen: Erdal Duran »


*

    Ç. G.

Ynt: Değerli bir kitap
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2021, 09:47:06 »
Merak edip baktım, ADF'de var ...
« Son Düzenleme: Ocak 04, 2021, 09:55:22 Gönderen: Çetin Güner »


*

    E. D.

Ynt: Değerli bir kitap
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2021, 12:46:59 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Merak edip baktım, ADF'de var ...
   İyi haber. Ben bir tek oraya bakmamıştım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap. Google'a sorunca adf. ilk sıralarda çıkmıyor.


*

    H. E.

Ynt: Değerli bir kitap
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2021, 20:42:37 »
Çok güzel kitap.


*

    E. D.

Ynt: Değerli bir kitap
« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2021, 21:02:02 »
   Hakan hocam, kitaptan kısa bir pasaj ve 1-2 resim aktarmamın hukuki açıdan bir sakıncası olur mu? Tabii Mahir hocamın iznini almak kaydıyla.