Son İletiler

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
1 Mayıs'ta Gaziemir Fuar alanında MAST İzmir Boat Show'a gittim.

İsim vermeyeceğim, yerli üreticilerden birine CE belgesini sordum. "Bilmiyorum" dedi. Ne olduğunu açıkladım, "bizimki A'dır o zaman" diyor. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Sessizce ayrıldım, bu deneyim üzerine başka hiç bir üreticiye soru sormadım.

Hala yerli üreticilerin neden CE B alamadığını merak ediyorum. Mühendislik anlamında bir eksiğimiz mi var yoksa CE B belgesi almanın döküman maliyeti mi yüksek, bir cevap bulamadım.

Yerli bir sürü belgesiz ve C belgeli küçüklü büyüklü tekne var. Hepsi de tanıtırken "denizciliği çok iyi" diyor, neye göre, ortada belge yok.

Bir sürü yerli A belgeli süper lüks büyük tekneler var.

B belgeli tek bir tekne yok. Sadece Sirena 48 var, o da bu başlığın konusu değil, çok büyük. 10 metre altı teknelerde arıyoruz.

CE B belgeli yerli tekne arayışım sürüyor.
2
Selamlar, Yunanistan için abartmıyorum gece gündüz telefon elimde randevu kovalıyorum. Hiç umut yok. Eşim ve bende gemiadamı cüzdanı var. Vizesiz belki biz hallederiz ama çocuklarımız için durum nasıl olur bilemiyoruz. 8,10,11 yaşındalar.
3
Teknik Bilgi ve Fikir Alışverişi / Ynt: serpinti körüğü
« Son İleti Gönderen: Ayşegül Deniz Bugün, 16:48:14 »
Teşekkür ederim. Sanayiden aldığım teklife bakarak niyetim kendim söküp dikmek. Körüğü becerebilirsem bimini hedef  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
4
Teşekkür ederim. Teknemizi 1 Nisan 2023 te aldık. Satın aldığımız acenta/firma ile görüştük olumlu yanıt alamadık. Polonya'dan bir şirket bulduk. Aracısız olarak anlaştık. Numaranın çıkışı en az 45 gün dediler. Umarım daha erken gelir. Ais işleri için de cihaz ve kurulum olarak başka biriyle anlaştık. Süreç uzun ve bir tık masraflı imiş. Sağlık olsun.
5
merhaba, simdi 3M'in web sitesindeki urunlere bakiyordum. ince pasta+cila'nin karisim olarak satildigi urunler var.


aciklamasi soyle:

light cutting polish + wax: "Jelkot finisajı için, hafif-orta oksidasyon ve çiziklerin giderilmesi için 3M'in en hızlı kesen jelkot formülüdür.
Zor koyu renkli jelkotlarda bile hareleri giderir.

Harcanan zamanı ve gideri azaltacak şekilde, tek adımda kesmek, cilalamak ve vakslamak için kullanılabilir."


ya da

compound + polish: "Jel katman üzerindeki P1000 ve daha ince çizikleri giderir.

Oldukça parlak ve ince bir finisaj bırakır.

Formül, daha uzun ürün ömrü ve daha kolay temizlik için daha uzun ıslak kalma süresi sağlar.


bu tip urunler hakkinda ne dusunuyorsunuz? zaman ayirdiginiz icin tesekkurler.
6
Merhabalar. İngiliz bayraklı bir tekneyi, bayrak düşümü yapmadan, tekrar ingiliz bayraklı olarak ingiliz şirket üstüne nasıl alabiliriz? Yardımcı olabilecek bir arkadaşımız varmıdır?

Bir de tekrardan tonaj surveyi yaptırmak gerekir mi?
7
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
kaptanım, ADB ile gidebiliyor muyuz peki deniz adamı belgesi mi gerekli?
normal turistik vize yahu, gemiadamlığı ile ilgili bişey değil.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

"Uçakla değil de ben "zenginim" kendi özel yatımla geleceğim, hem baharda gelirim, canım sıkılırsa sonbaharda da gelirim, ahan da bu tekne sahiplik belgelerim, ahan da bu çoluk çocuk listem.. biz çok euro harcarız, bize uzun süreli vize verin, ayağımız alışsın" diyorsunuz yunanistana, olup bitiyor.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ellbette garantisi yok, ama böyle Yunanistandan uzun şengen alan arkadaşlarım var..


gemiadamlarına vize diye bir mevzu yok zaten..
bir gemiadamı (kaptan, gemici, yağcı, telsiz zabiti, kamarot vb. farketmez..) görevli olduğu (transitlogunda personel olarak göründüğü) her türlü deniz aracı ile dünyanın her ülkesine vizeden muaf olarak giriş yapabilir.
8
kaptanım, ADB ile gidebiliyor muyuz peki deniz adamı belgesi mi gerekli?
9
MID 261 Polonya'nın ülke kodu olduğu için vereceğiniz rastgele numaranın gerçek bir numara ile çakışma ihtimalini değerlendirin mutlaka. (Hem tehlikeli hem ciddi cezası var)

Diğer yandan eğer çakışma olmasın diye verdiğiniz numara uyduruk olduğu belli olursa (99999, 1111, 12345 gibi) bu sefer de sizi gören gemiler ciddiye almayabilir. (Pek çok test sinyali ve sahte sinyaller bolca mevcut)

Eğer mutlaka geçici olarak gerekiyorsa benim tavsiyem boatus.com gibi sitelerden ücretsiz ABD sularında geçerli gerçek bir MMSI nosu alıp kullanmanız olur. Varsın bayrak ile uyumsuz olsun ama çakışma veya kaale alınmamaktan iyidir.

Ama Erdem'in dediği gibi cihazlara mmsi no yüklemek ciddi servis ücretlerine sebep olacaktır.
10
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Kendi tekneniz varsa zaten Yunanistan'dan tekne belgeleri ile başvurup 1 yıllık şengen almak kolay.
Tekne ile vize almak istediğimizde ne gibi belgeler istiyorlar ve marina vs gibi yerlerden rezervasyon istiyorlar mı?
Tekne sahiplik belgelerini ve niyet mektubunu (şu şu tarihlerde şu adaları gezeceğim vb gibi bir yıllık seyahat planı) vermek yeterli.
Sayfa: [1] 2 3 ... 10