0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

U. D.

Ynt: LUCKY LUKE ile Okyanuslara..
« Yanıtla #120 : Ekim 05, 2021, 17:57:22 »
Selametle kaptanım.pruvanız neta rüzgarınız kolayınıza olsun.takipteyiz
*

E. O.

« Yanıtla #121 : Ekim 05, 2021, 21:25:26 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Selametle  Eyup  Hocam  ;   Her iş   kolayınıza olsun.
Mehmet merhaba, seni bu forumda gördüğüme sevindim..

İyi dileklerin için çok teşekkürler..

*

E. O.

« Yanıtla #122 : Ekim 05, 2021, 21:26:58 »
Eyüp abi ıskalamışım senin bu topiğini bugün farkettim. Senin adına çok sevindim , hepimizin rüyasını yaşıyorsun.
Herşey gönlünce olsun , hızlı gitme yavaş yavaş , uzatarak , tadını sonuna kadar çıkartarak gez.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ersincim, darısı sizlerin başına diyelim..

Yavaş değil çok yavaş gidiyoruz sanki.. Gerçi boş vaktimiz çok, tadını çıkartacağız..

Sevgiler

*

E. O.

« Yanıtla #123 : Ekim 05, 2021, 21:27:38 »
Eyüp abi, takipteyiz... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Her şey gönlünce olsun...
Muratcım merhaba, çok sağol, evdekilere selamlar..

Sevgiler
*

E. O.

« Yanıtla #124 : Ekim 05, 2021, 21:29:45 »
Eyüp’cüm ilgi ve merakla izliyor, keyifle yazdıklarını okuyorum. Reyhan’ a geçmiş olsun. Tereciye tere satılmaz ama Ege’de Poseidonu tek geçerim. Bende sezonu kapatıyorum, yarın Yat marinaya giriyorum. Selamlar, sevgiler.
Hakkı abim, şimdilik Ege ve çoğunuzun ezbere bildikleri, çokça yazılıp, çizilen yerler olduğu için sıkmak istemiyorum forumu okuyan dostlarımı..

Sana iyi kışlamalar..

Selam ve sevgiler..

*

E. O.

« Yanıtla #125 : Ekim 05, 2021, 21:30:43 »
Selametle sevgili Reyhan ve Eyüp,
Şansınız açık, işiniz kolayına, eğlenceniz bol olsun

Sevgili Mustafa kardeşim de gelmiş foruma, çok sevindim..

Herkese selam ve sevgiler..
*

E. O.

« Yanıtla #126 : Ekim 05, 2021, 21:31:45 »
Eyüp selam,

Hava durumu için Weather4D indirisen iyi olur. Ben tüm seyehatimde bu aplikasonu kullandım bayağı başarılı. Buralarda da Ventusky kullanıyorum memnunum.

Selametle,

Nurettin, söylediğin hava durumu aplikasyonunu indirdim, çok sağol..

Selam ve sevgiler..

*

E. O.

« Yanıtla #127 : Ekim 05, 2021, 21:32:13 »
Selametle kaptanım.pruvanız neta rüzgarınız kolayınıza olsun.takipteyiz

Ufuk Korsanım, çok sağol..
*

E. O.

« Yanıtla #128 : Ekim 15, 2021, 09:25:16 »
Nerde kalmıştık diye bir baktım çok geriden geldiğimi farkettim.

Sifnos günleri sanki aylar yıllar öncesinde kalmış..

Neyse, Ege adaları çok detaylı ve güzel yazılıp çizildi bu forumda, o nedenle çok da gerilmeyeyim.

Faros’ta ertesi gün de kaldık, sonra Vathi’ye geçelim, hem yolumuzu da kısaltmış oluruz deyip, sabah kahvaltımızı yapıp, Demir aldık.

Sifnos-Vathi koyu 6-7 nm uzaklıkta 1 saat kadar sonra vardık. Dar bir girişi olan geniş bir koy.

Küçük 3-4 teknelik bir iskelesi var, derinliklerden emin değilim, zaten iskele kocaman bir katamaran ve 2 monohull tekne tarafından dolu..

Koyda yaklaşık 15 civarı tekne alargada. Biz de plaj ve iskelenin hemen kenarına Demir atıp yerimizi aldık.

Botu mataforadan indirip, elektrikli dingi motorumu yerleştirdim, çalıştırıp deneyeyim derken neredeyse aylardır çalışmayan akünün boş olduğunu farkediyoruz. Hemen şarjını tamamlıyoruz.

Kıyıya çıkmaktan vazgeçtik, tertemiz deniz ve hemen karşımızda ki plajda denize girenleri görünce dayanamadık ve bir süre yüzdük, sonra teknede oturduk.

Ertesi sabah dingininden botumuzla karaya çıktık, uzun bir yürüyüş yaptık. Sahilin neredeyse tamamı kumsal, doğal plaj, çok şirin bir yer..

Vathi koyunu, Mahir dostumuz şiddetle tavsiye etmişti, iyi ki etmiş..

Sezon bittiği için çoğu yer kapanmış. Ama güzel açık bir yer bulduk ve kahvaltı yaptık.

Yarın sabah erkenden Milos’un hemen yanıbaşında olan Kimolos adasına geçeceğiz, aslında orası bir ara durak olacak. Esas rotamız Mora’nın doğusunda yer alan Monemvesia..

Bu mevsim Ege’de seyir rüzgarla köşe kapmacaya dönüşüyor. Tüm rota planlamamızın amacı bu oyunda ebelenmemek..

Ama ne mümkün..

Ertesi sabah Reyhan uyurken kalktım, demirimi alıp yavaşça koydan süzülerek çıktım.

Rota Kimolos.

Kimolos’un güney Milos’a bakan tarafında ıssız bir koya 4-5 metrelere uzun bir kaloma vererek Demir attım. Burayı da sakin geceleme yapmam için Tunç önermişti, sağolsun..

Biraz sonra bir katamaran daha sonra bir tane daha gelip biraz ilerimize sırayla demirlediler..

Uzun sahili olan koyda şimdi 3 tekneyiz. Reyhan ıssız koylarda tek tekne kalmaktan biraz ürküyor, keyfi yerine geldi.

Akşam erken yattık, yarın sabah yine erken kalkılacak.

Rotamız Mora’nın doğu tarafında yer alan Monemvesia..

Sabaha karşı 05.00 gibi kalktım, Reyhan’ı uyandırmadan demirimi alıp, zifiri karanlıkta chart plotter ın yol göstericiliğinde Milos Kimolos arası dar ve sığ boğazdan geçtim ve sabah rüzgarının canlanmasıyla full arma Monemvesia’ya doğru koşturmaya başladık.

Yolumuz uzun yaklaşık 75 nm kadar..

Yolun yarısından fazlasında apaz gelen rüzgarla full arma yelkenle gittik. (video yükleyemedim)

Yaklaştıkça rüzgar kaldı, cycladeslerin o fırtınalı yerlerinden uzaklaşmaya başlamıştık.

Monemvesiaya yaklaşırken bir anda büyük gemi trafiğinin arasında bulduk kendimizi, Korint’in kapalı olması nedeniyle tüm gemi trafiği Morayı dolandığı için çok yoğun bir trafik var.

Uzaktan gördüğümüz gemiler bir anda burnumuzun dibinde bitiveriyor..

Teknemize taktırdığımız AIS nedeniyle adı, bayrağı, boyu ve gidiş limanı ve yönünü belirlediğimiz tüm tekneleri herhangi bir risk yaşamadan önünden arkasından slalom yaparak geçtik, elbette buralarda yol hakkı vb çatışma kurallarını hiç hesaba katmadık. Siz büyüksünüz deyip hepsine yol hakkı verdik. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu sayede vaktin nasıl geçtiğini de pek anlamadık.

Uzaklardan Monemvesia’nın karakteristiği olan koca kaya kütlesi karşımızda giderek büyümeye başladı.

Monemvesia marinaya girip son kalan boş 2-3 yerden gözümüze kestirdiğimiz birine Demir atıp, kıçtankara bağlandık.

Liman ici çok sığ, hatta limanın tam ortasında biryerlerde bir sığlık dikkatli bakınca görünüyor.

Bu limana gündüz girilmesini öneririz.

Şimdilik bu kadar. Monemvesia günlerini bir sonraki yazıda paylaşırım.

Selametle kalın..
*

B. O.

« Yanıtla #129 : Ekim 15, 2021, 15:57:11 »
Eline sağlık Eyüp komodorum. Kalbim seninle.
*

H. A.

« Yanıtla #130 : Ekim 15, 2021, 23:45:27 »
Eyüp’cüm selemetle. Sizinle birlikte geziyor anıları tazeliyoruz. Çok selam.
*

M. A.

« Yanıtla #131 : Ekim 16, 2021, 08:30:38 »
Eyüp Korsan yolunuz açık olsun. Teşekkürler seyir notlarınız için, fonda sizinle olabilmek çok güzel, hayal kurdurtuyor  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Merak ettiğim; daha önce bu uçlara kadar inmiş miydiniz? veya nereden sonra yeni olacak sizin için?
sevgiler, selamlar Reyhan Korsan’a, size ve elbette Lucky Luke’e  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

F. Ö.

« Yanıtla #132 : Ekim 16, 2021, 10:33:20 »
Eyüp Korsan
Hergün merakla acaba yeni bir şey var mı, acaba nerelerdesiniz diye foruma bakıyorum. Tüm pozitif enerjimiz sizlerle. Yolunuz açık olsun.

Selametle...
*

E. O.

« Yanıtla #133 : Ekim 16, 2021, 11:46:53 »
Eline sağlık Eyüp komodorum. Kalbim seninle.
Bekircim çok sağol, herkese selam ve sevgiler..
Bir de senin gibi drone çekim yapabilsem harika olacaktı..
*

E. O.

« Yanıtla #134 : Ekim 16, 2021, 11:47:49 »
Eyüp’cüm selemetle. Sizinle birlikte geziyor anıları tazeliyoruz. Çok selam.
Hakkı ağabeycim, biz de sizi okuyarak geziyoruz.. selam ve sevgiler..