“Lucky Luke ile Okyanuslara” kaldığımız yerden devam ediyor..
Rocella İonica Marina’da kışlayan teknemizi seyire hazırlama çalışmalarımız.. Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap30 Nisan THY ile rötarlı Catania havaalanına ve oradan bizi karşılayan taksici Fabio ile yaklaşık 4 saati aşan bir kara yolculuğu ile Rocella İonica Marina’ya teknemize gece yarısı vardık.
Tedirginlikle bindiğimiz teknemizde ne bir koku ne bir küf vb ile karşılaşmamız birden yüreğimize sular serpti, yol yorgunluğuyla yatağımızı serip uyuduk, aslında sızdık demek daha doğru..
Sabah erken kalktık, sintinede giderken bıraktığımız hersey mis gibi yerinde duruyor, hiç bir kuru yiyeceğimiz bozulmamış..
Teknede ne nem, ne küf hiçbir şey yok..
Marina ofis md Françesko ve yardımcısı sevimli Alessandra’ya Türkiye’den getirdiğimiz hediyeleri verip, geldiğimizi bildirdik.
Hızlıca yapılacaklar listemizi oluşturup, çalışmaya başladık.
Tekneye elektrik bağladık, su depoları dolduruldu.
Tekne üstü maalesef 6 ayın kiri birikmiş, özellikle çöl kumlarının yarattığı kirlilik had safhada.
Gün boyu tekneyi yıkadım, toz ve çamurunundan arındırdım, sabunlu sularla elimde fırçalarla silip temizledim.
Tikleri fırçaladım, yıkadım temizledim, uzunca süre teknede olmayınca çok hamlamışız, bellerim koptu ama deyim yerindeyse tekne cillop gibi oldu.
Marina şehire 4-5 km uzaklıkta, güzel bir yürüyüş yolu var.
5 Mayıs’da marina sözleşmemiz sona eriyor, 5 günde bütün işleri bitirmemiz gerekiyor.
Teknemizin yanındaki finger pontonda küçük bir balıkçı motorunun sahibi Antonio (kış boyu aralıklı teknemizin durumunu whatsup dan yazıp, fotograflarını göndererek bir nebze olsa merakımızı gidermişti) her konuda bize yardım ediyor.
Antonio’nun küçük şirin arabasıyla sık sık şehre gidip geliyoruz, alış veriş ve eksikleri tamamlıyoruz derken, bir gün Antonio kızının Covit olduğunu söyledi, ertesi gün ise Antonio da Covit pozitif oldu. 2 gün sonra da ben ateş, ağrı, öksürük ve burun akıntısı ile kımıldayamaz hale geldim.
Yaklaşık bu durum 2 gün sürdü ve geçti. Benden sonra da Reyhan’a bulaştı ve o daha şiddetli geçirdi..
Bu nedenle işlerimiz biraz aksadı, aynı günlerde şiddetli bir yağmur, havalar soğudu, denizde fırtına çıktı.
Marina yönetimine ayın 5’ inde çıkamayacağımız söyledim, onlarda ne zaman uygun olursanız o zaman çıkarsınız, endişe etmeyin dediler.
Biminimizde bir yırtılma vardı, onu marina’da bir teknesi olan Barbara’ya ufak bir ödeme karşılığı tamir ettirdik, bence eskisinden sağlam ve şık oldu.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap Sprayhood’u monte ettim.
Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap Motor bakımını yaptım, yağ filtresi, mazot filtresi, impeller, hava filtresi, motor yağını değiştirdim.
Yelkenler, halatlar, kilitler vb gözden geçirildi.
Tüp gazları değiştirdim. 3 adet Tüp gazımız var.
Unutmadan yazayım, İtalyan İnternet ve tlf sim kartı aldım. 1 aylık 200 GB. 26 euro ödedim.
Elektrikli tuvaletin sesi çok bozuk geliyor, suyu çekiyor ama sesi çok cırtlak. Çalışmadığım yerden gelen bir soru gibi bilemedim.. Yarın icin bir elektrikçi çağırdım.
Tüm şarjlı aletlerin şarjını doldurdum. (El telsizi, dinginin elektrikli motoru vs)
Reyhan da ön kameradan başlayıp tüm tekneyi, tuvaletler dahil güzelce sildi temizledi.
Üye Ol veya Giriş Yap Salonun başköşesine bizce en değerli sanat eseri resimleri astık.
Aklıma gelenleri yazıyorum.
Üye Ol veya Giriş Yap Tekne artık seyre hazır, havalar düzelir düzelmez yola çıkacağız. Tekneyi kışladığı yerden daha kolay ayrılabileceğimiz bir yere aldık.
Sebze-Meyva- Ekmek vb alışverişleri tamamladık.
Üye Ol veya Giriş Yap Tüm çamaşırlar yıkandı, kurutuldu..
Havalar çok soğuk, akşamları özellikle güneş batar batmaz buz gibi oluyor, neredeyse her akşam webasto’yu yakıyoruz.
Son akşam Rocella'da güzel bir veda yemeği yedik..
Üye Ol veya Giriş Yap Marina Ofis’e geciktiğimiz 8 günün ödemesini yapmak için gittiğimizde benden para almayacaklarını söylediler. Bu süre bizden olsun dediler.
Tüm tanıdıklarla sıcak bir vedalaşma sonrası 13 Nisan sabah 9.00 gibi dikkatli bir şekilde marina çıkışındaki sığlığı geçip, seyre başladık.
Rocella Marina ‘Lucky Luke’a sıcak, sevecen güvenli bir liman olmuştu. Çok iyi dostluklar kurmuştuk, umarım bu güzel insanlarla tekrar karşılaşırız..
Rotamız, Güney İtalya’nın tabanında yer alan Bova Marina (adı böyle yoksa marina filan yok)
Yaklaşık 40 mil kadar yolumuz var.
Üye Ol veya Giriş Yap Bova Marina önlerine sakin bir havada motor yelken seyriyle geldik, kasaba plajının önüne 5-6 metrelere demirimizi attık, bizden başka bir yelkenli daha demirde.
Karşımızda Sicilya ve uzaktan görkemli Etna görünüyor.
Üye Ol veya Giriş Yap Yemeğimiz yedikten sonra iyice üşüyene kadar havuzlukta bu manzaraya karşı oturduk.
Daha sonra biraz Youtube’dan bişeyler izleyip yattık.
Yarın Riposto Marina’ya gideceğiz.
Burada bize Türkiye’den çok sevdiğimiz dostlarımız, aynı zamanda meslektaşlarımız Dr.Hatice ve Dr.Akif Seval katılacaklar..
Yine 40 mil kadar bir yolumuz var.
Şimdilik Hoşçakalın..