KorfuPaxoi adasının kanalından çıkınca uzakta Korfu pruvamızda görünüyor zaten.
Güneşli ve durgun bir havada Korfu’ nun güney doğu ucuna geldik, Korfu adasını iskelemizden bordalamaya başladığımızda dümdüz denizde etrafı seyrederek seyre devam ettik.
Oltamız denizde ama şimdiye kadar hiç balık yakalayamadık.
Reyhan bu işe çok bozuluyor, “Hızlı gidiyorsun balıklar yetişemiyor” diyor..
Ben de içimden “bu balıklar hep peşimizden mi kovalıyor da bize yetişemiyor, karşıdan veya yandan gelen balıkları yakalasan bari” diyorum..
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap)
Korfu tarihi kalesinin bulunduğu heybetli kaya ve kara parçası karşımızda giderek büyüyor.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap Kale duvarları ve burçlar giderek daha belirgin hale geliyor.
Bu kalenin dibinde minik bir marina var.
Biz Gouvia marinaya gideceğiz, orayı da Doğuş grubu işletiyor.
Rezervasyon yapmış, geleceğimizi maille haber vermiştik ama fiyatı söylememişlerdi.
Tam Korfu kalesine varmadan telefona mail düştü. Günlük 100 euro fiyat verdiler.
Bu sefer sesli olarak kocaman bir “Yuhh!” çektim.
Kaleyi bordalayınca önümüzde kocaman bir liman ve apartman gibi bağlı duran 2 büyük Cruise gemisi göründü.
Üye Ol veya Giriş Yap Sancak bordamızda ise küçük Vido adası..
Bu limanın bitişiğinde sayılır, gelmeden iskelemizde şehrin önünde “Old Harbour” dedikleri küçük bir liman daha var, içeride 2-3 yelkenli direği görünüyor.
Google Earth den bir foto ekledim, büyüterek bakıp, daha iyi göz önünüze getirebilirsiniz.
Üye Ol veya Giriş Yap Reyhan’a oraya bir bakalım dedim ve dümeni kırdım.
Liman içinde derinlikler 3 m civarı. Kıyıda 2 taverna var, hava çok güzel olduğu için bunların önündeki masa ve sandalyeler insan dolu, ayrıca kıyıda balık tutanlar, dolaşanlar vb bayağı bir kalabalık var.
Beton rıhtımda bağlı yelkenli teknelerin arasında 3-4 teknelik daha yer var.
Göz göze geldik ve hadi buraya bağlanalım dedik.
Usturmaçalarımızı, demirimizi, kıç halatlarımızı hazırladık ve kıçtankara manevramızı yaparak rıhtıma yanaştık, yanımızdaki teknenin kaptanı - ki sanırım 85-90 yaşlarında- teknesinden çıkıp halatlarımızı çok büyük bir ciddiyetle alıp, voltaladı ve doblin yaparak kalan kısmını rodalayıp bize uzattı.
Bu işi yaparken ki özeni ve ciddiyeti görmeliydiniz.
Çok teşekkür ettik..
Burada da rıhtım biraz yüksek ama sorun değil, 2-3 gün kalmaya karar verdik.
Üye Ol veya Giriş Yap Hava çok güzel, paramız cebimize kaldı, şehrin hemen içindeyiz, daha ne olsun..
Domates, biber söğüş ve Reyhan’ın İstanbul’da evde hazırladığı ve hala mis gibi bozulmadan getirdiğimiz zeytinyağlı fasulye’den oluşan hafif bişeyler yedik arkasından bir bardak çay içip, şehri yavaştan dolaşmaya çıktık.
Önce Liman tarafında olmalı diye tahmin ettiğimiz Port Police binasını aradık.
Kime sorduysak bilemedi.. Her sorduğumuz farklı bir yer tarif edince neredeyse tüm Korfu şehrini dolaşmış olduk.
Sonuç olarak, ayağımıza kara sular inmiş ama Port Polis’i bulamamıştık.
Hava kararmış ve soğumuş, acıkmıştık..
Bu sefer de yemek için düzgün bir restoran aramaya başladık. Tripadvisor’dan tavsiye edilen bir yeri arayıp bulup, Risotto- Balık ve Şarap yedik ve karanlıkta yolumuzu bularak teknemize gelip, önce YouTube da bir dizi izleyip yattık.
Ertesi sabah dinç bir şekilde uyandık.
Tekneden inip hemen arkamızdaki yolu geçince Old City var.
Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap Tarihi binalar, daracık sokaklar, kilise ve hediyelik eşya satan dükkanlar, şirin cafeler, kahvaltı yapılacak yerler vs..
İşte öylesi güzel bir yerde bağlıyız.
O tarafa 3-5 dk yürüyüp, önümüze çıkan koca bir ağaç altında gölgelik bir yerdeki cafenin bahçesinde oturup kahvaltımızı yaptık.
Bu forumda İyon adalarını çok iyi bir şekilde okumak, öğrenmek isteyen arkadaşlara Özlem ve Ali Baha’nın seyir anılarını şiddetle tavsiye ederim.
Özlem’in nefis anlatımı ve Ali’nin teknik desteğiyle en güncel olan, mükemmel bir kaynak bence..
“İyonya, Güneydoğu İtalya, Mora (Peloponnisos) seyrimiz” başlıklı yazı dizisinin linki aşağıda.
Üye Ol veya Giriş Yap Covit günlerinde evde, Denizcilerin tüm seyir notlarını, anılarını, rotalarını okumuş, notlarımı çıkarmıştım.
Bu vesile ile benden önce bu sularda seyir yapan ve kaleme alan tüm denizci dostlarımıza çok teşekkür ederim.
Özlem ve Ali’nin İtalya’ya geçerken yaptıkları işlemleri biz de yapacağımız için hemen onları aradım ve Port Polis nerede? Nelere dikkat edeyim vb sorularımı sordum.
Sağolsunlar en kısa zamanda bana geri dönerek hatta Google da haritalarla yerleri işaretleyerek yol gösterdiler..
İçim rahatlamıştı, tüm gün Korfu’yu gezdik, çocuklara ve torunlara hediyelikler aldık, yorulunca cafelerinde oturduk, dinlendik.
Üye Ol veya Giriş Yap Bu arada saatler 1 saat geriye alınmış, Türkiye ile 1 saat fark olmuştu.
Hava daha erken saatte kararıyor, önceleri alışmak zor oldu haliyle..
Ama bizim saatle işimiz yok ki..
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap)
Bir sonraki gün önce Liman içinde Port Polis binasına gidip Transit Logu teslim ettik, Ali’nin uyarısıyla transit logun bir fotokopisini çektirdim ve aldım, sonra Liman’ın bir diğer ucundaki Gümrük binasına gidip çıkış işlemlerimizi yaptık.
Üye Ol veya Giriş Yap Burada pasaportlara çıkış işlemi yapılmıyor, çünkü, AB içinde bir ülkeden diğerine geçiyoruz.
Gümrük binasının önünde gece gelen büyük Cruise gemilerden inen yüzlerce turist var, bizim işimiz allahtan onlarla aynı değil.
Hatta bizle ilgilenecek ofiste görevli yoktu ve telefonla çağırttık.
İşlemleri tamamlayıp, iyice rahatlayınca tekrar dolaşmaya başladık.
Üye Ol veya Giriş Yap Ertesi sabah önce Othoni adasında mola verip İtalya’ya geçeceğiz.
Sabah kalktık, kahvaltımızı yine dışarda yaptık. Tekneyi seyre hazırladık.
Güneşli bir hava, deniz çok durgun.. Vido adası önlerinde deniz sığlaşıyor..
Reyhan oltasını denize attı, bakalım nasip..
Korfu adasının kuzeyinde Arnavutluk ile arasında daralan boğazdan geçtik, Korfu ve Yunanistan’ın batı kıyıları ne kadar yeşilse Arnavutluk kıyıları o kadar bozkır ve kayalık..
Üye Ol veya Giriş Yap Yolumuz yaklaşık 35 mil..
Korfu’nun kuzey doğusundaki feneri bordalayıp iskeleye döndüğümüzde uzaktan önce Erikoussa, biraz iskelesinde altta oldukça küçük Mathraki ve onların arasında tam pruvamızda Othoni göründü.
Bu arada Korfuyu bordalar bordalamaz iri dalgalar da bizi karşıladı.
Önceki günlerden kalan ölü dalgalar canımızı sıkıyor, Othoni güneye açık limanı alargada çok rahatsız olabilir diye, adanın kuzeyinde ıssız Demir yerine yöneldik, aslında hava kararmasa önce Othoni’nin güneye bakan cephesinde yer alan yerleşim yerine bakardık ama hava hızla kararıyor.
Othoni’nin kuzeye bakan tarafında demirlemiş bir yelkenlinin biraz önüne yaklaşık 5-6 m lere çapamızı atıp, kalmamızı verdik, ben bosa vururken zaten hava iyice kararmıştı.
Üye Ol veya Giriş Yap Teknede yemek yedik ve uyumaya çalıştık. Çalıştık diyorum o kadar rahatsızız ki, ölü dalgalar bizi uyutmuyor, belki 1-2 saat ya uyudum ya uyumadım, baktım olmayacak, sabahı burada böyle beklemeye gerek yok deyip gece saat 01.00 gibi demiri alıp koydan ayrıldım.
Reyhan uyuyor..
Rotamız İtalya’nın çizme topuğundaki Santa Maria De Leuca..
Yaklaşık 50 nm.