0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hakan Zorlu eklediğin için teşekkür etmek istiyorum. Denizciliği zengin işi zannedenlerin okuması gerekiyor. Bir taksici arkadaş bana ''Yatta yaşıyorsun abla''demişti de çok gülmüştüm. Sonra ben ona senin ev kendinin mi dedim..Evet dedi...Peki kaça aldın dedim...225.000TL dedi...Benim Atlantik hayalimin bedeli 180.000-200.000TL tekne her bir şey dahil buna... Seçim meselesi güzel kardeşim seçim meselesi. Hem abraması kolay, hem marina vs kirası az. Balıkçı barınağına girersin kolayca...Tamirini kendin yapabilirsin elinden geldiğince. Fransa'nın kuzey kıyılarına git bak marinalarda tekneler 5-11mt arası. Çok nadir daha büyük tekne görürsün. Güney marinalarda ki büyük mega yatlarda bak Amerikalı, Suudi Arap vs memleketin insanlarınındır çoğunlukla. Kuzeyde ki marinalarda hafta içi dahil onlarca teknenin içinde ışık vardır, yani teknelerinde yaşayan denizciler. Tıklım tıkış marinalar...3. abordayı yapmışlar. En sondaki tekne nasıl çıkıyor diye merak ettim...hava iyi ise burada cumartesi sabahı saat 08.00 de kimse kalmaz dediler. Bizim küçük dediğimiz teknelerle okyanus kıyısında, İngiliz kanalında(ki akıntı ve gelgit demek) yaldır yaldır yelken yapıyorlar. Sıcaklık 9 derece, biraz dalga çıkıyor hadiiii denize surf yapıyorlar. Sanırsın Havai sahili. Denize uzak yaşamıyorlar velhasıl. Hem sonra küçük teknede samimiyet var. Bizde var mesela Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Mecburi var.Kavga edemezsin. Edersin gidemezsin. Gitmemelisin. Yoldaşlık başlar çiftler arasında, dostlar arasında. Karada yürütemeyenleri teknede 1 hafta yaşamaya mecbur etmeli hakimler önce, bakarsın canciğer olunmuş. Bence en güzel yanı bu küçük teknelerin.Sevgi ve SaygıylaDilek Ergül
Karismayin ya, uc kurusluk havamiz var... siz de ha!GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aslında cok güzel bir konu ... Bizim 2010 da 4.20 bir rota teknemiz vardı... en'i 1.70 ufff bize cok büyük gelirdi... Ama o ufacık tekne ile denize çıkılır mı ,,, falanlar filanlar ile sattık Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 2011'de ikinci en Tacar aldık 6.50 balıkçı modelinden ,,, içinde tuvalati vardı , ırgatı vardı yanmar motoru falan uffff şahane... 2 yıl geçmedi üzerinden geçtiğimiz günlerde 9.30 bir tekne aldık Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap tacar'ı dün sattık... Ve şuna eminim ki bu teknemizde kücücük Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap su an büyük ama ilerde yine kücük gelecek garip bir olay bu yaaa inşallah yıllarca daha büyüğünü aramadan yaşarız ama sanmıyorum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Benim tecrübeli tekne sahiplerinden duyduğum, tekne boyu konusu insanın yaşı kadar feet oluyormuş. Yani her zaman birazcık daha büyüğü isteniyormuş. Sonra iyice yaşlanınca tekrar küçük tekneye dönüş oluyor.