0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

U. U.

Serkan'cığım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ,

Benim seni korumamın nedeni o gün etkinliğe katılamadım ve seni dinleyemedim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .

Dinleyene kadar teknede soğuk akşamlarda sesini koruyamıyacağını düşünmem. Yani tamamen bencilce bir dürtü ile uyarıyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .

Bir de geçen yaz giritte tanıştığımız Edip kardeşimle de  benim teknede uzun uzun aynı konuyu tartışmış olmamızdan

kaynaklanıyor. Ona olabilir ve tekne  içinde yaşanabilir boyutta olursa çok da güzel olur demiştim. Çünki içinde

banyosu olan ve tüm yaşamsal eşyalarını alabilecek boyda bir tekne alabiliyorsan, marina kirası marina civarındaki

evlerden ucuza geliyordu  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  .

Ama sen bu boyda bir tekneden ve marinadan biraz uzaksın gibi  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
*

S. Y.

evet utku abicim marinadan uzak sayılmam ama o tür bir tekneden sanırım biraz uzağım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E. Ç.

Amanin Irabbim, millet ne tirsarmis yahu teknede yasamaktan.
Ben Serkan Hemserimi biraz kendime benzettim. Bu is olur diyorum. Hatta varsayimlarla degil, yasadiklarimla cevap vereyim:
Gectigimiz subat-martta bir ay kadar memlekete yanliz geldim. teknem urlada. bizim urlada hazir evimiz var, iki ablalarimin da urlada ayri ayri evleri var (sicak yemek ve temiz camasir anlamina gelir), anamim evi urlaya 25 km (en sicak ortam olsa gerek). utku abem karsiyakada. hisim akraba izmir'de. ama bendeniz cok cok rahat ettigim icin teknemde kaldim. yanliz kalmak icin degil, amacim yanliz kalmak olsa faal wireless internetine kadar doseli evimde de kalabilirdim. yani kimileri icin tekne hayati ''katlanilmasi'' gereken bir yasam degil. yasim da artik genc sayilmaz, yani dinamik neyim filan da degilim, ustelik ortalama tembel insandan hic de eksigim yoktur.

80 'li yillarda istanbul'da okumustum. eger simdi bir nedenle istanbul'da oturmam gerekse (tek basima) kesinlikle keseme gore bir teknede yasardim. tiny 17 de olabilir, oceanis 58 de. hele ki O58'e ulasabilirsem ailemi de teknede yasamaya mecbur tutabilirim.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

isitma sorunu cozulurse (elektrikli isitici cok bile) bir marinada 8 metre teknede yasamak benim icin bir apartmanda yasamaktan daha ferahtir. Hele bir de her an deprem beklenen bir sehirde herhalde en guvenli yer tekne veya karavan olur    Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E. Ç.

Serkanım korsanım özel mesajına verdıgım cevapta da dedıgım gıbı.Bu konuda en dogru yolu gostercek ınsanlar burada.Sen kendı cevaplarını bul, gerısını koy ver gıtsın.

Hangi Tekne sorusuna gelince, hallederiz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sevgıler...
*

U. U.

Erkan'cığım sen  bari Serkan'ın bir evvelki yazısı üzerine dönüpte ilk mesajında ne yazdığını bir okusaydın. 39 feet son model kaloriferli teknemde mi, evde mi yatayım demiyor  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .

Sen tinynin kamaramsısına bile sığmazsın  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .

*

Ç. K.

tinyi küçümsemeyin hutku bey! benim gibi enine 170, hanım gibi boyuna 180 iki kişi 1 ay yaşadık tiny'de biliyorsunuz. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

U. U.

Gündüzleri gezerek, 4 km uzaktaki evinizin dibinde, Martı marina gibi 5 altın çapalı, lüküs otel konforlu bir marinada yazın balayı yaptığınızı mı kasdediyorsun  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .

Hisarönü'ndeki bana göre en güzel evi bile küçük diye şikayet eden hanımın bu yazıyı okumuyordur umarım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .

Seni gidi gazcı korsan seni  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .

Serkan'ın balayında Far Aut'u tahsis edeceğim kendilerine  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.

*

S. Y.

Çok hoş yav utku abicim renk katıyorsun Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap tebessüm ediyorum hep yazılarına çok sağol. Dediğim gibi abi kamp çadırında 5 ay yaşadım ki otel oda verirken reddettik hayatımın en keyiflik günleriydi. Tiyn daha bile konforlu kaldığım yer türkiyenin ASınıfı çadır ve karavan alanıydı duştan, wc' sine herşey çok temiz ve güzeldi. Elektrik hemen çadırımın dibindeydi sanırım marina yaşantısına epey benzettim ben bu durumu üstelik lüks bir otel rahatını bırakıp bu yolu seçmek herkes için başta delilik görünsede sonra imrenilen bir hal aldı. Ben nasipse ekimde yerleşicem tam kış başlangıcı olması biraz düşündürmüyor değil. Tam bunu düşünürken "Her kışın bir yazı var!!!"  diyede bağırıyor içimdeki deli Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Erdem korsanın dediği gibi bu konuda en doğru cevabı verecek olanlar, yardımı edecek olanlar burda gerçekten  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap . Tekne konusu Zor iş erdem korsanım hallederiz demişsin yav biraz yüksek geliyor çok güzel bir tiyn buldum geçenlerde 20.000 çok geldi açıkçası, 20.000 düşününce daha büyüğüne zorlayayım 25 - 30 lara çıkıyor düşünceler kendime verdiğim bu gazda benim için pek hayırlı olmıycak Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap bakıcaz ne diyeyim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. Ç.

sevgili huysuz genc utku abem, beni bi sen anniyon ama yannis anniyon iyi mi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

ben 45 oldum. agirligim ise iki haneyi zorluyor. o zaman sana eskilerden bahsedeyim. 30 yaslarinda filan enistemin 4 m laylon gayigina 4 beygir motor aldiydim. cesmealtinda aile efradi evinde rahat yataklarinda yatarken ben hanimi ve kizimi aksam eve birakip donup adalarda veya koylara o ... kadar kayigin icinde yatiyordum. o zamanlar rota prensese bakip bakip ic gecirirdim ''ulan bi gun boyle biseyim olur mu'' diye. cok sukur oldu.

Serkan yerinde olsam ben soyle yapardim; eger amacim ''ev'' gibi kullanmak olursa tiny fiyatindan cok daha ucuza 7-8 metre 10 geygir pancar motorlu kabinli bir tatta tekne alir, onda kalirdim. daha fazla hacim olurdu yasamak icin. ara sira da bogaz turu yapardim.

eger bu kafayla gencligime donebilseydim, istanbulda okurken icinde yasayabilecegim bir kayik ve karada bir vespa icin butun sartlarimi zorlardim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
ama seni taniyorum, Oceanis 58'le bile geziye cikmak icin aylarca dusunursun Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap) sen bu baslik icin emsal teskil etmezsin abim benim.
*

U. U.

Erkan biladerim benim, sen beni benden daha iyi anlıyorsun  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .

Benim burada yapmak istediğim Serkan kardeşimi biraz daha etraflıca düşündürmek  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .

Oceanis 58 de biraz düşünmemin sebebi, belki beneteau daha büyüğünü yapar diye bekledim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .

Ama bakıyorum beneteauda henüz bir hareket yok, biz de he diyek artık dedik  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .

Allah yol açıklığı versin, hazırlıklar tamam, çarşambaya inşallah oradayım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
*

B. G.

Küçük teknede yaşamayı umarım gerçekleştirirsin de nasıl oluyor ne eksikleri oluyor öğrenebiliriz. Bizim AYANDON tam senin almayı düşündüğün ebatlarda bir tekne, tiny'e göre apatman dairesi ayarında bile olabilir. Ama bazen bir çanta koymaya yer kalmıyor. Teknede yaşamak için ayrı bir kamaranın sadece depo olarak kullanılmaya ihtiyacı var. Kaldıki şu an AYANDON'da olmayan, senin ihtiyaç duyacağın malzemeleri koyabilesin. Ne kadar minimalist yaşamı seçsen de çok planlı çok mantıklı hareket etmek lazım.

Tek başınalık tanrıya mahsustur. Teknedeki yaşamını da paylaşacağın hanım varsa umarım 316 kromdan paslanmaz niteliktedir. Ama yok ve bu yaşamı seçecekse teknedeki ilk gecesini hava durumuna göre planlamalısın. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Mesela rüzgar sıfır olsun. Liman içinde tekene hareketi olmasın. Teknen sallanır onu deniz tutabilir, rüzgarlı olursa sabaha kadar mandar seslerinden uyuyamaz.

Allah herkese paslanmaz kadınlarla yaşamayı nasip etsin Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap   
*

K. Y.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Allah herkese paslanmaz kadınlarla yaşamayı nasip etsin Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap   

;DTrAnSfOrMeRs Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

allah bilir AYANDON'da 50 feetlik bir paslanmaz kiza donusuyordur..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
*

K. E.

Su an sahibi oldugumuz tekneyi almak icin evimiz,arabamiz ,motorumuz dahil bircok seyi elden cikarmis ve esimle beraber uc yil teknede zorunlu yasamak durumunda kalmistik,o zaman icin bu  bizim ruyamizdi ve teknede yasamaktan cok memnunduk.Su an ayni seyi dusunmuyorum,eger tekne ile gezmeyip sadece marinada ev gibi kullanmayi dusunuyorsaniz bu zaten tekne yasantisi sayilmaz.Tiny gibi bir teknede yasamak ise tamamen sinirlari zorlamaktir,dusunurken size kolay gibi gelen seyler yasarken cok zorlayabiliyor,benim sahsi dusuncem 10 mt. alti hic bir teknede uzun vadeli yasanmaz.
*

A. S.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tek başınalık tanrıya mahsustur. Teknedeki yaşamını da paylaşacağın hanım varsa umarım 316 kromdan paslanmaz niteliktedir. Ama yok ve bu yaşamı seçecekse teknedeki ilk gecesini hava durumuna göre planlamalısın. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Mesela rüzgar sıfır olsun. Liman içinde tekene hareketi olmasın. Teknen sallanır onu deniz tutabilir, rüzgarlı olursa sabaha kadar mandar seslerinden uyuyamaz.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

U. U.

Soğuk kış gecelerinde paslanmaz adamı ısıtmaz, aksine buz kesersin. En iyisi yine çocukluk günlerimizde anamızın ayağımıza koyduğu emektar sıcak su torbası (termefor derdik) bence  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .