0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

İ. E.

İlios
« : Ocak 13, 2013, 14:33:14 »
Sevgili Korsanlar 2009 yılında başıma bir devlet kuşu konmuş idi,yok yok öyle Loto veyahut Milli piyango kazanmadım ancak olay hakikaten benim için lotoyu tutturmak gibi idi.2009 un Ağustos ayında 3 aile uygun bir tekne kiralayıp mavi tur yapmayı düşünüyorduk,planlama safhasında iken arkadaşlardan birisinin dostu olan bir kişi kendisine ait 88 fitlik İLİOS adlı teknesinin boş olduğunu istersek  sadece yakıtını karşılayarak istediğimiz kadar tekneyi alabileceğimizi söyledi.Biz bu tekne ile 7 gün süren Yalıkavak,Kos,Simi,Datça,Knidos ve Gümüşlüğü kapsayan rüya gibi bir yolculuk yaptık.Böyle bir teknede yelken yapmak hele zaman zaman 11-12 milin üstüne çıkan süratleri görmek inanılmaz bir duygu.anlayacağınız gibi olay piyangodan bile kıymetli.Benim bu yazıyı yazmamdaki maksat tamamamen Tuzla yapımı olan bu güzel kızı size resimleri ile  (Koymayı becerebilirsem)tanıtabilmekdir.Tersanelerimizde klasik sayılabilecek böyle bir teknenin yapılması ile gurur duydum

Teknenin Özellikler:
Built in 2004 Istanbul , performance sailing yacht s/y ilios. has been maintained in immaculate condition both inside and outside . The designers have taken istanbul tuzla a stable yacht with excellent sailing quality and performance whilst maintaining an open , clean and crisp interior. The deck has been designed for a clutter free sailing experience, allowing guests to take full advantage of her spacious deck whilst under sail. The aft dining area accommodates 8 guests under Bimini whilst her saloon boasts a bar, perfect for a sociable cocktail hour or a quiet breakfast, as well as a further dining area. Whether you are relaxing on her forward sunbathing area or taking full advantage of her extensive water toys, Ilios has been the champion of the Bodrum cup regatta for three consecutive years, captain and crew ensures a perfect and individually tailored charter to suit your holiday desires.

General Specifications
Boat Name   S/Y ILIOS   Built / Refit    2004
Guest Capacity   8   Base Port   BODRUM
Cabins   1 MASTER 1 DOUBLE 1 TWIN 1 BUNK BEED   Length Over All   27 M / 88 FT
Number of Crew    3   Beam    5,80 M
Main Engines    1 X 315 HP   Draft   3,10 M
Power Generators    1 X 19 KW   Average Speed    10 KNOTS
Air Conditioning    yes   Max Speed    13 KNOTS
Average Consumption   22 LT / HR   Fresh Water   3000 LT
Maximum Consumption   40 LT / HR   Water Maker   

Onboard Electronics
Onboard Electronics    Computer Tv-Set VCR DVD-Player FM-Radio CD-DVD-Player Satellite-Tv-System
Dinghy / Outboard    3,70 M / 50 HP
Bathrooms / Showers    Ensuite with shower cells
WC / Toilet Type    Electric Vacuum Flush
D/C Voltage / Current    220 V
A/C Current / Electricity    24 V
Water Toys    

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

« Son Düzenleme: Ocak 13, 2013, 14:43:35 Gönderen: İlker Erkman »
*

İ. G.

Ynt: İlios
« Yanıtla #1 : Ocak 13, 2013, 16:22:04 »

Gerçekten çok güzelmiş...!
Paylaştığınız için teşekkürler.

*

İ. E.

« Yanıtla #2 : Ocak 13, 2013, 16:30:45 »

Gerçekten çok güzelmiş...!
Paylaştığınız için teşekkürler.
Teşekkürler hakikaten çok zarif bir tekne idi resimler için kusura bakmayın acemiliğime geldi bazıları iki kere konmuş

*

V. P.

« Yanıtla #3 : Mart 07, 2015, 02:33:36 »
Sir...

Bu konuyu tekrar aynı hevesle okudum.. Merakettiğim bu boy bir teknenin hakimiyeti nasıldır.. Manevrası, yanaşması nasıldır..  Devasa birşey bu...
*

S. D.

« Yanıtla #4 : Mart 07, 2015, 10:39:53 »
Boatshow zamani bu tekne Pendik Marina' daydi. Biz de icini gezme imkani bulmustuk. Murettebatindan, sevgili Mutlu Badem bizi konuk etmisti. Muhtesem bir tekne bence Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

U. U.

« Yanıtla #5 : Mart 07, 2015, 11:16:11 »
Amaaan bu mu yani loto çıktı dediğiniz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Hiiiç kıskanmadım bile  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Allah içinize sindirsin.

Tekneyi de sahibine bağışlasın, para var huzur var diye ben buna derim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Tam düşlerimdeki gezi imiş, darısı bizlerin başına  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

İ. E.

« Yanıtla #6 : Mart 07, 2015, 13:12:13 »
Sir...

Bu konuyu tekrar aynı hevesle okudum.. Merakettiğim bu boy bir teknenin hakimiyeti nasıldır.. Manevrası, yanaşması nasıldır..  Devasa birşey bu...
Sevgili Vural teknede 3 mürettebat vardı ve hakikaten çok usta idiler kıçtan kara olmada hiç bir problem olmadan yanaşıyorlar idi bir ara balon hariç tüm yelkenleri açarak seyir yaptık çok keyifli idi ve teknenin hakimiyeti çok iyi en ufak ve hassas bir dümen komutuna bile anında cevap veriyor,bu arada söylemeden geçmemem gerekli tekne Tanju Kalaycıoğlu dizaynıdır ve tamamen Türk işçisinin emeği ile Tuzlada yapılmıştır,Sevgiler
« Son Düzenleme: Mart 07, 2015, 13:12:28 Gönderen: İlker Erkman »

*

T. G.

« Yanıtla #7 : Mart 07, 2015, 13:28:31 »
Bu sene mazot benden
*

N. Ö.

« Yanıtla #8 : Mart 07, 2015, 13:29:22 »
İlker bey paylaşımınız için teşekkür ederim. Bu enfes teknenin bu ülkede tasarlanmış ve yapılmış olması da ayrıca gurur verici.    Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #9 : Mart 07, 2015, 15:32:40 »
Böyle birşey değil tabi ama boyut olarak benzeyen, 25m'lik tek makinalı bir guletin bir yıl kaptanlığını yaptım.

Yelkenle nasıl gider bilmiyorum ama motorla manevrası vb. yelkenliden daha kolay olduğunu söyleyebilirim.
Sadece boyutlarına ve tepki sürelerinin yavaşlığına alıştıktan sonra küçük yelkenli kullananlar için gayet kolay bence.
Boyut gözünüzü korkutmasın.

Hani istanbulda araba kullanmayı öğrenenin avrupada araba kullanması gibi! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

İlios muhteşem görünüyor!
Bu arada sezonda haftalık kirası 30 bin yuro imiş! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

V. P.

« Yanıtla #10 : Mart 07, 2015, 16:02:39 »
Motor ile kullanmak , Baş pervane, çift motor,  manevra açısından sanırım zorlamaz..

Kastettiğim , o koca yelkenlerin açılması, kapanması, camadan vurulması vb.. En az 3 kişi lazım sanırım... Kullanmayı çok isterdim..
« Son Düzenleme: Mart 07, 2015, 16:20:29 Gönderen: Vural Perk »
*

T. G.

« Yanıtla #11 : Mart 07, 2015, 16:06:34 »
Motor ile kullanmak sorun değildir.. Baş pervane, çift motor manevra kolaydır..

Kastettiğim , o koca yelkenlerin açılması, kapanması, camadan vurulması vb.. En az 3 kişi lazım sanırım... Kullanmayı çok isterdim..

Hele bir tur versinler ben ona takla bile attırım . 20 lt  euro mazot benden
« Son Düzenleme: Mart 07, 2015, 16:07:05 Gönderen: Tümay Gören »
*

İ. E.

« Yanıtla #12 : Mart 07, 2015, 18:33:20 »
İlker bey paylaşımınız için teşekkür ederim. Bu enfes teknenin bu ülkede tasarlanmış ve yapılmış olması da ayrıca gurur verici.    Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bencede en önemli konu bu
*

İ. E.

« Yanıtla #13 : Mart 07, 2015, 18:37:33 »
Motor ile kullanmak , Baş pervane, çift motor,  manevra açısından sanırım zorlamaz..

Zaten söylediğim gibi 3 mürettebat var ve iki kişi yelkenleri rahatça açabiliyor tramolada hiç problem olmuyor hatırladığım kadarı ile teknenin Bodrumda yapılan klasik tekneler sınıfında birinciliklerivar