0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    C. G.

HAYALLER... HEDEFLER
« : Kasım 14, 2008, 16:48:39 »
Küresel krizin Dünya'yı vurduğu şu günlerde gelişmiş, gelişmekte olan ülke yurttaşları yarınlarından endişeli. Kimi elindeki varlıkları korumak, kimi işini kaybetmemek telaşında. Özellikle finans ve reel sektörde hissedilen ve toparlanmanın 2010 yılını bulacağı analizleri Devletleri, şirketleri ve bireyleri daha fazla endişeye boğuyor.

Ama ...Ülkemizde yaşanan 2001 krizinden görece karlı çıkanlar nakit varlıklarını kriz nedeni ile fiyatları düşen menkul ve gayri menkule yatıranlar oldu.

Bu girizgah sonraki yorumlara altlık olarak yazıldı.

Yine bu küresel krizde çarkı döndürebilmek için mal ve hizmetlerde fiyatlar geri gelecektir. Bazıları lüks diye nitelendirecekleri teknelerini elden çıkartmaya çalışacaklardır. Bazıları da fiyatlar o kadar yerde sürünürken hiç karsız veya zararına teknelerini satma yoluna gitmeyecekler. Kısaca bu kriz ortamında tekne sahipleri istedikleri fiyatları bulamayacaklar. Son 6 aydır uluslararası tekne broker sitelerinde gördüğüm rakamlara inanmakta güçlük çekiyorum. Yenisi 140-180.000€ olan tekneler 40-50.000 Avrolara listeleri dolduruyorlar. Arz arttıkça talep en ucuza yönelecek.

Buna mukabil özellikle Amerika ve Avrupa tekne üreticileri gibi bizim yerli üreticiler de dayanma sınıra yaklaştıkça fiyatlarını karlarından fedakarlık edip makul ölçülere çekme yolunu seçeceklerdir.

Özetle hayali deniz olan, denize /tekneye yatırım yapmayı hedefleyen insanların bu iş için ayırdıkları ve krizde de bu bütçeye dokunmayacakları bir akçeleri varsa  tekne almanın / yaptırmanın tam zamanıdır.






*

    C. B.

Ynt: HAYALLER... HEDEFLER
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2008, 20:38:59 »
Doğrudur hocam;
Özellikle Amerika' daki fiyatlar inanılmaz durumda..
"Hooppss bize ne Amerika'dan arada okyanus var" diyenlere iyi haber (Tabii teknesine göre) 15000 & gibi bir paraya teknenizi marmaris ya da İstanbul'a 30 günde teslim eden gemiler de var..
Tabii yelkenli alacaklar hep beraber bir over ocean filotilla kurup gelebilirler Türkiyeye geze geze 2 ayda..
Bu arada ocak ve sonrasında fiyatlar daha da düşecek bilgilerinize..


*

    A. Ç.

Ynt: HAYALLER... HEDEFLER
« Yanıtla #2 : Kasım 14, 2008, 20:44:39 »
Tekne fiyatlarının bir ara düşeceğine ben de inanıyorum. Aralık Ocak gibi ciddi düşüşler olabilir (özellikle ikinci ellerde) ama bir süre sonra tekrar eski fiyatlarına tırmanması kaçınılmaz.


*

    C. G.

Ynt: HAYALLER... HEDEFLER
« Yanıtla #3 : Kasım 14, 2008, 21:00:41 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tekne fiyatlarının bir ara düşeceğine ben de inanıyorum. Aralık Ocak gibi ciddi düşüşler olabilir (özellikle ikinci ellerde) ama bir süre sonra tekrar eski fiyatlarına tırmanması kaçınılmaz.

Neden?


*

    C. B.

Ynt: HAYALLER... HEDEFLER
« Yanıtla #4 : Kasım 14, 2008, 21:07:42 »
Hakkaten ha neden ve ne zaman ?

*

    A. Ç.

Ynt: HAYALLER... HEDEFLER
« Yanıtla #5 : Kasım 14, 2008, 21:11:08 »
Krizlerde işletmeler etkilense de kişiler üzerine etkilenme daha az olur. Ticari olarak birçok harcama kısılır ama kişisel harcamalar genellikle kısılmaz. Önce kısılır daha sonra eskiye dönülür.
« Son Düzenleme: Kasım 14, 2008, 21:11:42 Gönderen: Ahmet Çelenoğlu »
*

    İ. S.

Ynt: HAYALLER... HEDEFLER
« Yanıtla #6 : Ekim 27, 2012, 02:49:10 »
Çok eski bir topic ama merak ettim doğrusu.O tarihlerdeki fiyatları günümüzdeki fiyatlarla mukayese edersek şu anda durum ne acaba.Yani öngördüğünüz şekilde arttımı fiyatlar.