0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

İ. E.

Bir Denize düşme hikayesi
« : Kasım 08, 2012, 22:04:48 »
             Sevgili Korsanlar  eski forum yazılarınızı okurken denize düşme konusu ile ilgili enteresan yazılar gözüme çarpınca bende kendi yaşadığım bir olayı paylaşmak istedim.Sene 1972 bendeniz Ütğm rütbesinde Avcı Botu 23 ün ( 30 m boy ve Deplesman tonajı 150 ton)  komutanıyım,aylardan ocak ve biz 5 gemi eğitimler için Beykoz-Umuryerinden Gölcüğe intikal ettik. Eğitimlerin sonunda 5 gemi üst üst iskeleye aborda olduktan sonra Ogün yapılan eğitimlerin kritiği için en dışta bulunan gemide yapılacak değerlendirme toplantısına gittik.Toplantı bitiminde tahminen 19.30 civarında gemime dönmek üzere ayrıldım ,en dıştaki gemiden yandakine ,derken onun yanındakine ve diğerine geçerken bir anda kendimi boşlukta buldum ,Zifir gibi karanlık ve buz gibi suyu hissetmem çok olmadı.Üstümde kazak ve gocuk ayağımda postallar ve gittikçe ağırlaşan ben.Tesadüfen paniğe kapılmadan düştüğüm yerden iki gemi arasındaki boşluğu bularak mucizevi bir şekilde yüzeye çıktım.Ancak pek tabii gemiye tırmanmak mümkün olmadığı için tek çare iskeleye yüzüp bir yandan da sesimi duyurmak idi.Gittikçe ağırlaşmama rağmen takriben 5 Dk lık bir yüzme sonu iskeleye yaklaştığımda en yakın gemideki baş üstü nöbetçisinin el incesine bağlı bir can simidini atmak üzere olduğunu gördüm,içimemi doğdu nedir dur atma demeye kalmada simidini sallayınca o koca can simidi ense köküme oturdu. Bir anda kafamda şimşekler çaktı bugün bile nasıl olduda bayılmadım şaşarım hala,kalan son  enerjim ve gayretle iskeleye varmayı başararak atılan halatla yukarı çekilebildim.O akşam belli olmamasına rağmen ertesi gün düşerken vurduğum diz oldu davul ve pek tabii yürüyemediğim için 3 daha süren eğitimlerde Tuvalet ihtiyacı hariç Köprü üstüne çakıldım durdum.Hep söylerim verilmiş sadakam varmış
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

V. P.

Ynt: Bir Denize düşme hikayesi
« Yanıtla #1 : Kasım 08, 2012, 23:04:28 »
Karizma çizilmiş bu arada...

İlker korsanım siz kaçlıydınız....

*

İ. E.

« Yanıtla #2 : Kasım 08, 2012, 23:10:19 »
Karizmayı düşünenmi var biliyorsun koyun can derdinde kasap .....,ben 65 mezunuyum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

V. P.

« Yanıtla #3 : Kasım 08, 2012, 23:13:10 »
Benden 23 sene önce....

maşallah....
« Son Düzenleme: Kasım 08, 2012, 23:13:32 Gönderen: Vural Perk »
*

H. A.

« Yanıtla #4 : Kasım 09, 2012, 18:25:43 »
Konu denize düşmeden açılmışken bende denize düşüşümü anlatayım dedim.
10 Kasım 2007 tarihinde, fırtınalı ve yağmurlu bir günde tekne bakmaya kızım ve damadımla birlikte Marmaris Netsel marinaya gittik. Gino marinden Yağmur isimli bir arkadaş önceden telefonla görüşüp bakmaya geldiğimiz 75000€ fiatı olan 2000 model bir Bavaria 42 yi bize gösterecek. Ofiste buluştuk, Gökova yatçılıktan Arif ustayıda oda görsün diye yanımıza aldık, geldik tekneye. Yağmur tekneye atladı, aliminyum katlanır paderellayı açtı yerine yerleştirdi ve buyrun dedi . Ben de bismillah deyip adımımı atmamla  birlikte paserella katlandı  ve birlikte suya düştük . Önce bir gömüldüm, sonra yukarıya çıkınca kafamı tekneye çarpıp ikinci bir gömülüş , sonrasında da uzatılan eller ve pontona çıkış.Yağmur ne yapacağını şaşırdı , Arif usta beni aldı kaldığı tekneye götürdü ben verdiği havlularla duşa giderken oda bizim çocuklarla birlikte çarşıya gidip kuru kıyafet aldılar, yeniden giyinip tekrar tekneye gittik . Yağmur mahçup oldu teknenin fiyatını 71000€ ya çekti. Tekne uzak yolculuk için hazırlanmıştı, güvertedeki tüm elektronikler aşağıda da vardı , radar, navteks, başpevane vs full ama o moralle olumlu gözle bakmak ne mümkün , döndük İzmire geldik, MAvişehiri su basmış eve paçaları sıvayıp, ayakkabılar elde girebildik. Yani o gün çok sulu bir gündü.

*

V. P.

« Yanıtla #5 : Kasım 09, 2012, 19:28:46 »
Bende Heybekiada' da vapura atlarken herkes atlama atlama diye yırtınırken , nolcak len uçarım ben havada diye afilli bir sıçrama sonrası direk denize düştüm...Karizma yerlerde....
*

İ. E.

« Yanıtla #6 : Kasım 09, 2012, 22:49:05 »
Zaten bende denize düşmeyen denizciye denizci demem Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

K. E.

« Yanıtla #7 : Kasım 09, 2012, 23:02:23 »
Madem itiraflar durumundayız bari ben de katkıda bulunayım
Sene 1997 hanımla yeni evlenmişiz ve balayı dönüşü çocuklar ile çeşmeye Babamlara uğradık.Babamın tekne Dalyanköyde bağlı 6.60 boy 2.70 en kendi yaptığı bir amerikan dizaynı 10.60 direkli bir tekne:Sabah denize çıkalım dedik ve dalyanköyden avara olduk.Bot arkamızda yedekte açığa neta olunca ben botu çekiştirerek başüstüne almak üzere hamle ettim güverteye aldım diklemesine iken ters kapak baş üstüne yerleştiryim niyetindeyim.Ama ani gelen bir sağnak botu güverteye yapıştırsa da beni denize attıı ve cuup sudayım.
Enteresandır anında babam bacağını kıçtan sarkıtarak tuuut dedi ve ben tutup baştan girip kıçtan tekneye çıktım.
Şimdi mi ?
Botu matafaroya alıyorum daha az riskli :-)
Saygı ve Selametle
*

U. K.

« Yanıtla #8 : Kasım 09, 2012, 23:17:00 »
Poposu deniz suyuna değmemişse denizcinin
deniz mutlaka birgün yanına çağırır.
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Zaten bende denize düşmeyen denizciye denizci demem Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

N. B.

« Yanıtla #9 : Kasım 10, 2012, 11:55:49 »
Ayrıntıları tam bilsem, ben de " Zorlu " bir denize düşme hikayesi anlatırdım
ama denize düşen ile görgü şahitleri olayı farklı naklettiklerinden anlatamıyorum.

Belki lütfedip kendileri anlatırlar.
*

M. E.

« Yanıtla #10 : Kasım 10, 2012, 12:03:24 »
Bendeniz de "henüz" daha sudan çıktım... Bir kurulanayım anlatacağım size "düşme" hikayemi )))
En ilginci de Beşiktaş'taki cep telefonu tamircisi artık tanıdı, her seferin dönüşünde dükkana girer girmez, "yine mi tekne?" diye soruyor. )))
« Son Düzenleme: Kasım 10, 2012, 12:04:07 Gönderen: Mehmet Erem »
*

İ. E.

« Yanıtla #11 : Kasım 10, 2012, 12:11:55 »
Poposu deniz suyuna değmemişse denizcinin
deniz mutlaka birgün yanına çağırır.
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Çok Doğru hangi şartta olursa olsun önce Popoya deniz suyu değecek
*

N. Ö.

« Yanıtla #12 : Kasım 10, 2012, 16:25:13 »
Bendeniz de "henüz" daha sudan çıktım... Bir kurulanayım anlatacağım size "düşme" hikayemi )))
En ilginci de Beşiktaş'taki cep telefonu tamircisi artık tanıdı, her seferin dönüşünde dükkana girer girmez, "yine mi tekne?" diye soruyor. )))

Mehmet korsanım geçmiş olsun, kurulama gerçekleşmedi mi?
hikayeyi merak ediyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

O. Ş.

« Yanıtla #13 : Kasım 11, 2012, 00:56:36 »
Herkese gecmis olsun. Bende ilk defa bavaria 42 bir tekne ile bodrum da gumusluk koyuna girmis idik. Demirledik, karaya ciktik, cok guzel bir balik ziyafetinden sonra zodiac ile tekneye geldik. Tekneye ayagimi atmam ve zodiac in ters yone gitmesi arasindaki iliskiyi anladigimda, suyun dibine dogru iniyor ve bir yandan da cirpinip yuzeye cikmaya calismaktansa ne akilla bilmiyorum ama sag elim sag cebime, sol elim sol cebine bastirarak telefon oradami diye kontrol ediyordum. Derken sag tarafta blackberry oldugunu anladigimda suratim asilmis idi ama hala yukariya cikma hamlesinde bulunmamistim. Neyse birkac saniye sonra yukari ciktim ama elektronikler bye bye...Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.   Ama cocuklari ve ailenin diger fertlerini bayagi guldurmustum... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

T. İ.

« Yanıtla #14 : Kasım 12, 2012, 00:15:40 »
Bakırköy balıkçı barınağında barındığım zamanlar teknem baştan kara kıçtan tonoz almışım havada lodos başını açmışım karadan,eskiden barınağın karşısında küçük bir çay bahçesi bulunurdu gençten güzelcene bir bayan çay bahçesine oturmuş bizim barınağa benim tekneme bakmakta hayranlıkla, bende teknemden inecem karayla aram açılmış olduğundan atlamam mümkün değil baştaki palamar halatına ayağımla güç uygulayıp yüklenip  tekneyi yaklaştırıp karaya çıkmak hemide ne kadar etletik ve denizci olduğunu küçük hanıma göstermek istemekteyim yanlız bilemediğim o halatın çok çabuk kopacağı ben inerkene, bir çizgi film formatınde tek elimle tekneye tutunmakta ayaklarım hatta pabuçlarım suya girmek üzereyimhatta girdim  bisiklet çevirme hareketini hızlı hızlı yaparak suda durmaya çalışmaktayım tek elimle kendimi yukarı çekdim suya tam girmekten kurtardım.Hanım kızla göz göze geldiğimde munis bir gülümseme bende ise terle karışık mahçubiyet.