0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. G.

Yat limani bilisim projesi ve pedestal uretimi
« : Ekim 09, 2010, 11:49:36 »
Merhaba,
Tubitak destegi ile yat limanlari icin kapsamli bir bilisim sistemi projesi ve pedestal uretimi icin yerli ve bu konuda liman tecrubesi olan bir firmanin proje hakemi gorevini yapiyorum. Gelistirecekleri sistem marina girisinde tekneyi taniyan, pontonlarin 3 boyutlu goruntu ile operatore gosyeren, cekek yeri optimizasyonu yapan ve daha once burada konusulan bazi sorunlara da cozum getirmeyi hedefleyen bir sistem.

Sistemi sigacik marina ile baslayarak 18 ay sonra devreye almaya calisacaklar. pedestal uretimi de planlanmis. bu pedestallar kartli degil marina yonetiminden acilir kapanir olacak, tv ve kablosuz ag vs icerecek.

kendilerine gezgin korsandan bahsettim. iclerinde denizci olmadigindan konuya biraz uzaklar. bir toplanti nte yapip onlari da korsanlarla tanistirip sistemden beklentileri almanin yararli olacagini soyledim ve kabul ettiler tabii ki memnun oldular.

bu amacla uygun bir zamanda bir toplanti yapabilir miyiz? neresi uygundur?
kimler geri besleme vermek ister?

benim firma ile ticari bagim yok. tubitak adina hakemim.
*

D. A.

Ynt: Yat limani bilisim projesi ve pedestal uretimi
« Yanıtla #1 : Ekim 09, 2010, 11:57:48 »
Eski bir marina çalışanı ve bu konularda zamanında çok araştırma yapmış birisi olarak yardımcı olmaktan zevk duyarım.

*

H. E.

« Yanıtla #2 : Ekim 09, 2010, 14:42:11 »
Ben de destek vermek isterim. Aklımda bir kaç öneri var.

*

m.

« Yanıtla #3 : Ekim 09, 2010, 23:18:58 »
Sığacık ta sistem kurulmuş ama.....

Ben de destek vermek isterim... Yanlız Marmaris' deyim...
*

m. b.

« Yanıtla #4 : Ekim 09, 2010, 23:39:32 »
türkiye bilimsel ve teknik araştırma kurumunun, marinaların hizmetine yönelik pedestal procesini yiyim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.. daha kitlesel, daha faydalı denizcilik projelerine destek versin, kurumsal ünvanlarını haketsinler önce. kendilerine (destekleri için) sunulan bissürü müthiş ve daha kapsamlı proje olduğunu biliyorum..
« Son Düzenleme: Ekim 09, 2010, 23:40:54 Gönderen: Mustafa Aziz Çınar »

*

M. G.

« Yanıtla #5 : Ekim 09, 2010, 23:56:06 »
Mustafa Korsan seninki DPT projesine girer. Kitlesel felan filan. O işler zordur, milletvekili felan lazım.
*

N. B.

« Yanıtla #6 : Ekim 10, 2010, 00:24:25 »
Siz ona bakmayın Göktürk Korsan'ım.
Pedestalin ne demek olduğunu anlamadığından öyle söylüyor.
(Aslında ben de anlamadım ya neyse)

*

A. Y.

« Yanıtla #7 : Ekim 10, 2010, 00:29:25 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Merhaba,
Tubitak destegi ile yat limanlari icin kapsamli bir bilisim sistemi projesi ve pedestal uretimi icin yerli ve bu konuda liman tecrubesi olan bir firmanin proje hakemi gorevini yapiyorum. .................

Hakemliği açıklamak sizde yasak değil mi biz de bu işler cok sıkı galiba Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

m. b.

« Yanıtla #8 : Ekim 10, 2010, 00:54:00 »
Mustafa Korsan seninki DPT projesine girer. Kitlesel felan filan. O işler zordur, milletvekili felan lazım.
haa o teşkilatı da yiyim.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap önlerine gelen hiç bir kamusal projeyi abdlilere onaylatmadan uygulamaya sokamayan kurum değilmi onlar da?? hatırladım.

neyse, tübütak ''bireysel ama daha faydalı '' projelere de pek destek olmuyor.. sizin dediğiniz gibi mvekili desteği filan lazım,, tefferruata girmiyecem. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

ama marina sahipleri ile pekçok milletvekili enseye tokat arkadaş oldukları için ''hizmetlerini kolaylaştırıcı'' projeler hönk diye destek buluyo tabii. anlıyorum..
 neyse boşverin. benimki akşam geyiği.
 umarım sözettiğiniz bu proje gerçekleşir(ilgili firmaya hayırlı ossun) ve marinaların üzerindeki 'ağır yükü' hafifletir teknik olarak..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ekim 10, 2010, 01:06:09 Gönderen: Mustafa Aziz Çınar »
*

M. G.

« Yanıtla #9 : Ekim 10, 2010, 01:03:44 »
Merhaba,
Tubitak destegi ile yat limanlari icin kapsamli bir bilisim sistemi projesi ve pedestal uretimi icin yerli ve bu konuda liman tecrubesi olan bir firmanin proje hakemi gorevini yapiyorum. .................

Hakemliği açıklamak sizde yasak değil mi biz de bu işler cok sıkı galiba Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bizde de sıkı ancak tanıştırma ve ilgili firma ve topluluklara yönlendirme görevlerimiz arasında. 1001 hakemliklerinde tamamen gizlidir. Bu ise açık hakemlik.