0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    G.

Korsanların Kara Kaplısı
« : Mart 19, 2009, 20:44:24 »
Gezgin Korsan der ki:

Sevgili Gezgin Korsanlar;

Mart 2009 itibarı ile 600 üyeye geldik dayandık. Yıl sonu itibarı ile 1000 üyeyi bulacağımızı tahmin ediyoruz. Ziyaretçilerimizle birlikte gözardı edilemeyecek büyüklükte bir sivil toplum organizasyonu olmaya doğru gidiyoruz.

Nitelik ve katkı yoğunluğu bakımından ise şimdiden kendi alanındaki dikkat çeken, önde gelen guruplardan biriyiz. Başka hiçbir gurupta bu denli birliktelik, yoğun bir etkinlik, mesaj trafiği ya da kullanılabilir, çeşitli bilgi akışı göremiyoruz.

Gurubun gelişiminde herhangi bir karmaşaya neden olmamak açısından; bu noktada temel değerlerimizi, mottolarımızı ve ilkelerimizi belirgin şekilde ortaya koymak ve kayıtlara geçirmek istedik.

"Ben Geko'yum" diyenlerin, ya da "GeKo'yu tanıyayım" diyenlerin, ya da "GeKo şudur budur" diyecek olanların ellerinde, Gezgin Korsanı tarif eden bir kaynak olsun istedik...

Aşağıda "Misyon", "vizyon" ve "özdeğerler" metinlerimizi dikkatlerinize sunuyoruz...

Tüm üyelerimize, potansiyel üyelerimize ve ziyaretçilerimize sıkı sıkı sarılıyoruz.

Gezgin Korsan, misyon sahibidir:


Gezgin Korsan:
İnsanların denizle, amatör denizcilik ve amatör denizcilerle, teknelerle kurdukları ilişkilerden alacakları keyfin (hazzın) en yüksek mertebede oluşabilmesini sağlamayı;

Giderek daha fazla insanın denizle ilişki kurmasına yardımcı olmayı;

Bu amaca hizmet edebilecek her türlü bilginin karşılık beklenmeden paylaşılarak çoğaltılmasını sağlamayı;

Amatör denizcilerin ve adaylarının gereksinimi olan etkin iletişim ortamını yaratmayı;

Sağlam bir aidiyet oluşturarak, dostluk ve dayanışma zemininde, güçlü ve gerçek bir sosyalleşme platformu oluşturmayı;

Amatör denizciliğin sorunları ile ilgilenmeyi, ortamın iyileştirme çabalarına katkı koymayı;

kendine misyon edinmiştir.


Gezgin Korsanın vizyonu vardır:

Gezgin Korsan;
Deniz, tekne ve amatör denizcilerle ilgili keyif verecek, alınan hazzı,dostluğu ve aidiyet duygusunu  arttıracak, sorun çözecek, paylaşacak her türlü ard niyetsiz çabaya ve katkıya sonuna kadar açıktır. Küçük büyük demeden, her türlü katkıyı destekler, yüceltir ve saygıyla karşılar.

Sınır, bölge, yöre, gurup ayrımı yapmaz. Yerkürenin  neresinde olursa olsun, misyona uygun her türlü etkinlik için, her yerde var olmayı amaçlar, bunun için çaba sarfeder.

14 yaşından büyük, her türlü deniz dostu ile ırk, din, dil, cins ayrımı yapmadan, misyonu doğrultusunda işbirliği yapmak ister ve bu doğrultuda çaba harcar.

Politik, dinsel v.b gibi güncel ve ayrımcılığı kışkırtabilecek hiç bir misyon dışı kavramla;kişi ve kurumların ticari faaliyetleriyle ilgili tanıtım girişimleriyle ilgilenmez. İletişim platformlarının bu tür tartışma ya da duyuruya alet edilmesine kesinlikle izin vermez.

"Mümkün olduğunca az yönetim" prensibini benimser, gönüllü katılım, çaba ve insiyatifle, çoğunlukla spontan olarak etkinliklerini geliştirir. Sanal bir amatör denizcilik kulübü olarak tanımlanabilir, ancak "kulupçülük" davranışlarından ve örgütlenme modellerinden çok uzakta kalmaya gayret eder. Hiç bir resmi ve hükmi yapısı yoktur. Temel fikirler ve özdeğerlerin korunması dışında herhangi bir disiplin kaygısı taşımamaktadır.



Gezgin Korsan, değerlerini titizlikle korur:


Gezgin Korsan;
Özgürlükçüdür, çağdaş düşünür ve tartışır, demokratik olmayı benimser. Eski, yeni farkı gözetmeksizin bütün GeKo’ların fikirlerine saygı duyar, önerilerini dinler. Fikir sahibidir, bunları rahatça ifade eder. Bunu yaparken hırçın, kavgacı, hizipçi, kırıcı davranmaktan kaçınır.

Evrensel insan haklarına saygılı olup, toplumla ve üyeleri arasındaki ilişkilerde toplumsal değerlere  önem verir. GK için denizde ve karada dayanışma, yardımlaşma ve paylaşım esastır. Kavga etmez, dedikodu yapmaz. Sorunların çözümüne uygarca katkı sağlamayı ve şikâyet yerine duygudaşlık kurmayı tercih eder.

Yapısı gereği denizcilik törelerine saygılıdır. Denizcilik adabına uygun davranır.

Her GK üyesi gerçek bir kişiliktir. Yaptıkları ve yapacakları ile gurubun önünde açık bir kimliğe sahiptir. Kişiliği ile GK sosyalliğine katkı sağlar, gelişmesine çaba harcar. GK üyesi elinden geldiğince katılımcıdır. Etkinliklere ve yazışmalara en fazla katkı sağlamaya dikkat eder. Yeni üyelerin etkinliklere katılmasını teşvik eder. Tekne sahibi GK'lar, teknelerini fırsat buldukça tekne sahibi olmayan GK'lara açarak, tekne ve deniz deneyiminin paylaşılmasına katkı sağlar.

GK platformlarını ticari, politik v.b. kişisel çıkarları için kullanmaz.

GK denizden zevk almak için yararlanır; gezi veya yarışma, hangi seyirde olursa olsun; hırsın ve iddialı olmanın tatminine yönelik, amatör sporun ve amatör denizciliğin geleneklerine aykırı davranış biçiminde bulunmaz.

GK çevrecidir. Doğayı ve çevresini korur.
« Son Düzenleme: Mart 19, 2009, 20:45:37 Gönderen: GezginKorsan »