0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    Ö. K.

Midye Salma
« : Ağustos 27, 2012, 10:10:42 »
Midye Salma;

Bizdeki usul şöyle;

2 büyük soğan ince ince doğranır ve zeytinyağında -bol olmalı- pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine yıkanmış iki rakı bardağı pirinç (arzu eden bulgur da koyabilir) koyulur. Karıştırılır, bu arada üzerine bol karabiber, kuş üzümü, fıstık, yenibahar, az biraz pul biber ekilir. 3 rakı bardağı su ekledikten sora arzu ettiğiniz miktarda tuz eklenir.
Daha önceden özenle seçilmiş – küçük/orta boy ve üzerinde hiçbir kekamoz kalıntısı olmayacak şekilde kazınıp temizlenmiş, yıkanmış – 10-15 adet midye kabukları ile eklenir. Ayrıca 10-15 midye içi de eklendikten sonra orta ateşte pişirilir. Midyelerin ağzı kısa sürede açılacaktır. Açıldığında karıştırılıp – midye içlerine dolması sağlanır- bir miktar dereotu eklenir. Piştiğine altı kapatıldıktan sonra diğer miktar dereotu eklenip, demlendirilir.

Afiyet olsun. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Diğer bir uygulama ise; Önce midyeler, yağ, soğan, baharatlar su da haşlanır, midye ağızları açıldıktan sonra  pirinç eklenir.

Kaynak: MErem, NErem. Yorumlayan/Uygulayan: Ömer Kırcal Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ağustos 27, 2012, 10:12:13 Gönderen: Ömer Kırcal »


*

    Z. T.

Ynt: Midye Salma
« Yanıtla #1 : Ağustos 27, 2012, 10:33:58 »
Diğer bir "Tarif" i de ben vereyim:

Zamanı kollayıp Evrensel e konuk olunur  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap



*

    U. K.

Ynt: Midye Salma
« Yanıtla #2 : Ağustos 27, 2012, 10:40:30 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
iki rakı bardağı pirinç

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
3 rakı bardağı su

kullanılan ölçü birimi zaten olayın başını ve sonunu gayet güzel anlatıyor.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

« Son Düzenleme: Ağustos 27, 2012, 10:40:54 Gönderen: Umut Korkmaz »


*

    A. Ç.

Ynt: Midye Salma
« Yanıtla #3 : Ağustos 27, 2012, 11:15:54 »
Bir kova  veya leğende sağlam bir çift eldivenle, midyeler yoğrulur (çamaşır çitiler gibi) bir kaç defa suyu değiştirilir. Midyelerin üstü tamamen temizlenmiş olur.


*

    M. B. A.

Ynt: Midye Salma
« Yanıtla #4 : Ağustos 27, 2012, 11:20:52 »
Hakikaten ölçü birimi süpermiş! Niyeti baştan belli ediyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    Ö. K.

Ynt: Midye Salma
« Yanıtla #5 : Ağustos 27, 2012, 13:24:59 »
Kötü niyetim yoktu vallaha... Su bardakları eskisi gibi değil ki!!! Boy boy, renk renk, çeşit çeşit...
Rakı bardaklarının ölçüsü standart... Ondan yani... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Hakikaten ölçü birimi süpermiş! Niyeti baştan belli ediyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    A. Y.

Ynt: Midye Salma
« Yanıtla #6 : Ağustos 19, 2018, 13:20:56 »
Hanim ayagini burkunca mutfaga giriş o giriş.. mutfak da adam gördü bari Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap toparladim, çeki düzen verdim baya bi..

Ana yeneklerin yanina bir de midye cikartmistim ara sicak yapmak icin.. tava mi smetanali mi, tava mi smetali mi derken tavada baligin sosu kalinca ikisinden vazgecip pilakiye girdim.. agustos domatesi de varken pilaki iyi gider..  tavada tepside filan kalan baligin yagli suyu nereye dokunsa adam ediyor.. makarnayi bile aldante yapar Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap yanina da bi Gürcü şarap actim karnaval oldu..

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ağustos 19, 2018, 13:25:04 Gönderen: Anil Yılmaz »
*

    İ. E.

Ynt: Midye Salma
« Yanıtla #7 : Ağustos 19, 2018, 15:15:09 »
İstanbul'da temiz midye bulursanız ( Çok zor) şahane bir meze ancak ben İstanbul da midye tavsiye etmem
*

    A. D.

Ynt: Midye Salma
« Yanıtla #8 : Ağustos 19, 2018, 15:16:08 »
midyeyi ya da kabuklu ya da kabuksuz deniz mahsullerini pişirirken muhakkak 1 kadeh şarapla pişirin. Lezzeti çok değişecektir. Tavsiye ederim. Et içinde tahıl birası aynı şekilde.
*

    A. D.

Ynt: Midye Salma
« Yanıtla #9 : Ağustos 19, 2018, 15:17:55 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
İstanbul'da temiz midye bulursanız ( Çok zor) şahane bir meze ancak ben İstanbul da midye tavsiye etmem

İstanbula bigadaki midye yetiştirme çiftliğinden de çok gelio. Temiz midye ararsanız bulabilirsiniz. Midyeci Ahmet oradan alıo
*

    Ö. Ö.

Ynt: Midye Salma
« Yanıtla #10 : Ağustos 19, 2018, 15:35:55 »
İzmit sahilde yaşarken kaçak midyecilerle tanışmıştım, "izmir midyesi abi bu" diye satılan midyelerin büyük miktarı Marmara ve İzmit körfezinin leş sularından çıkıp İzmir'e gidip oradan büyükşehirlere dağıtılan midyeler demişlerdi..
*

    H. Z.

Ynt: Midye Salma
« Yanıtla #11 : Ağustos 20, 2018, 02:17:46 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu çok acımasız olmuş be Anıl korsanım. İnsan yemeğe kıyamaz ama yer.. Üffff..

(Bu tür görüntiler paylaşılmasın diye moderasyona mı şikeyet etsek ne)  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    M. B. A.

Ynt: Midye Salma
« Yanıtla #12 : Ağustos 20, 2018, 10:09:07 »
bu konu kapatılsın, taşınsın, bişey yapılsın ayıptır, midye bulamıyoz biz burada, mağduruz, madem öyle moderasyon bize midye bulsun Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    M. E.

Ynt: Midye Salma
« Yanıtla #13 : Ağustos 20, 2018, 16:18:45 »
Metin Akpınar’ın bir repliği vardı “yeme fakat yanında yat” diye. Teknede midye buldukça tavasını yapıyorum, ama bu pilaki işi yıkıcı olmuş maşallah
*

    M. A.

Ynt: Midye Salma
« Yanıtla #14 : Ağustos 21, 2018, 22:07:00 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu çok acımasız olmuş be Anıl korsanım. İnsan yemeğe kıyamaz ama yer.. Üffff..

(Bu tür görüntiler paylaşılmasın diye moderasyona mı şikeyet etsek ne)  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Anıl Korsan, başta anlatım, sonra malzemeler, sonra fotoğraf için ben de kınamak istiyorum sizi  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Moderasyon size gezgin korsanlarla bir deniz-tekne yemekleri etkinliği düzenleme cezası verirse çok güzel olacak diye düşündüm  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap