0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    T. D.

İskorpit sevenler ?
« : Kasım 10, 2019, 18:06:54 »
Bendeniz gancurlarını tavada,iricelerini fleto yapıp buğlama olarak severim. Ama çorbası derseniz ölürüm ( kırlangıç'ın yerini tutmaz tabiki )  Başka pişirme yöntemlerini bilen varmı?


*

    M. E.

Ynt: İskorpit sevenler ?
« Yanıtla #1 : Kasım 10, 2019, 20:19:42 »
Bizim teknede iskorpit fileto edilir, derisi de alınır, tereyağında hafif sotelenir, balığın tadını bastırmayacak miktarda malzeme ile kabuğu ve çekirdeği alınmış domates, arpacık soğan, maydanoz, az sarımsak, az soya sos ile yahni yapılır


*

    A. Y.

Ynt: İskorpit sevenler ?
« Yanıtla #2 : Kasım 11, 2019, 10:46:07 »
Hakikatten denizden cikip da mutfagin en "cok yonlu" baliklarindan bir tanesidir.. Corbasi olur, bugulamasi olur, sote olur, guvec olur, pilaki olur.. Lahana ile yahnisi bile olur..

Daha once yine bu forumda paylasmistim.. Asagidaki sekilde filetolanip, limon & zeytinyag icinde dolapta 3-4 saat beklettikten sonra sise dizilerek izgarasi da olur.. Aslinda bu islemden sonra direk yense de artik olur da, 2-3 dakika ates gordugunde iyice baskalasiyor olay..

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    G. T.

Ynt: İskorpit sevenler ?
« Yanıtla #3 : Kasım 11, 2019, 12:33:56 »
TEŞEKKÜR EDERİM PAYLAŞIM İÇİN


*

    A. D.

Ynt: İskorpit sevenler ?
« Yanıtla #4 : Kasım 11, 2019, 12:52:52 »
Derisi ile fileto daha sonra sotelenmiş kremalı hardallı pırasa üzerine yatırılıp üzerine tuz karabiber ve sarımsak ile fırına verilir( Derisi üstte olacak). Dadundan yenmez.

*

    B. E.

Ynt: İskorpit sevenler ?
« Yanıtla #5 : Kasım 11, 2019, 13:37:16 »

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ben böyle yapıyorum.
*

    O. E.

Ynt: İskorpit sevenler ?
« Yanıtla #6 : Kasım 11, 2019, 17:40:47 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ben böyle yapıyorum.



Bülent hocam Çok güzel görünüyor..
Tarif rica etsek...
*

    T. D.

Ynt: İskorpit sevenler ?
« Yanıtla #7 : Kasım 11, 2019, 21:45:42 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Hakikatten denizden cikip da mutfagin en "cok yonlu" baliklarindan bir tanesidir.. Corbasi olur, bugulamasi olur, sote olur, guvec olur, pilaki olur.. Lahana ile yahnisi bile olur..

Daha once yine bu forumda paylasmistim.. Asagidaki sekilde filetolanip, limon & zeytinyag icinde dolapta 3-4 saat beklettikten sonra sise dizilerek izgarasi da olur.. Aslinda bu islemden sonra direk yense de artik olur da, 2-3 dakika ates gordugunde iyice baskalasiyor olay..
Anıl bey teşekkürler. Bu aklıma yattı. Zira limon zeytinyağı marinesini ben izmarit için yaparım.
Ama lekarda misali çiğ yeriz nefis bir mezedir. İlk fırsatta deniyeceğim.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap