0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    A. Y.

Havyar
« : Kasım 23, 2019, 11:50:30 »
Bottarga diye baslik acacaktim ancak havyar basligi yokmus.. Daha kapsayici olur diye "Havyar" olarak aciyorum ancak benim bugunku konum Bottarga.. Yani kefal yumurtasi..

Pazarda da aradigimi buldum.. Kefal otelenen bir baliktir ancak bir Yunanlinin dedigi gibi "En iyi pilaki kefalden olur!" dan ziyade kefalin boyle bir fiyakasi daha var; Bottarga !
Italyana kalsa makarnaya rendeledi diye o tabagi 15 Euro yapiverir ancak buyrun iste ben 2 Euroya buldum bi kalip, ki 100 gram da ceker..

Guzel bir ekmek uzerinde bir damla zeytinyagi da damlatilarak iyi gider.. Ickiyle uyumu harikadir.. Esasen en zevklisi fare gibi kemire kemire yemesi  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Kasım 23, 2019, 11:53:28 Gönderen: Anil Yılmaz »


*

    N. D.

Ynt: Havyar
« Yanıtla #1 : Kasım 23, 2019, 11:54:03 »
Allahtan tadını bilmiyoruz , görüntüsü de hiç cezbedici değil !   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    Ö. T.

Ynt: Havyar
« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2019, 14:01:33 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Allahtan tadını bilmiyoruz , görüntüsü de hiç cezbedici değil !   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Beyoğlu Balık Pazarında var ,göndereyim Nevzat reis. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Köyceğiz de imalatıda var idi bir zamanlar, hala kaldımı bilmem.


*

    M. A.

Ynt: Havyar
« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2019, 15:33:19 »
Hep merak ediyorum. Bu tarz veya İtalya’daki gibi envai çeşit deniz ürünü satılan yerler bizde nerede var?
Taze kum midyesi, midye, kerevit vs ve balık almak için metroya gidiyorum. Var mı başka yerde böyle yerler? Kadıköy balık pazarı mesela neredeyse tamamen balık üzerine, biraz daha diğer deniz Ürünleri üzerine soruyorum.


*

    B. H.

Ynt: Havyar
« Yanıtla #4 : Kasım 23, 2019, 17:07:03 »
Bu havyar işi bir garip geliyor bana. Balık tutmada mevsimsel yasaklar varken, efendim şukadar cm altı tezgahta durursa cezasi var, küçük balığı denize geri atma durumundayken, gidipte havyar satışı ve tüketimine nasıl izin veriliyor açıkçası anlamıyorum. Havyar balık yumurtası değilmi? Binlercesi yokmu o yumurtada? Anlamadım gitti Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    O. E.

Ynt: Havyar
« Yanıtla #5 : Kasım 23, 2019, 18:36:11 »
Yıllar evvel Rusyada, Kazakistanda çalışırken tatmıştım ilk defa....
Bol ve Ucuzdu ..
Bizim buralarda filmlerde falan olurdu...
Tarator diye bir sazan havyarı ile yapılan bir şey vardı o ucuzca idi,
Benim Asker olan Babam çok severdi ara sıra alınırdı...
Yani bizim Bütçemize bile uygundu...
Diğer havyarı ilk görünce kazakistanda yani siyah olanı Özentiden bir cam kavanoz yemiştik...

Açıkçası Hiiiçte sevmemiştik...

Bin yıl yaşasam aklıma gelmeyecek bir yiyecek...

Ancak Rusya ve Çevresinde çok revaçta yenen aranılan bir şey...

Azerbeycan çok iyi bir imalatçı...
Bir gittiğimde üretim metodunu duymuş şaşırmıştım...

Bir keresinde de tesislere gitme fırsatı bulmuştum

Bu yumurtalar için özel beslenen balıklar var ...

Dev gibi havuzlarda...

Ve Karınları kesilip alınıyor , Resmen Ameliyat ediliyor...


Bununla ilgili Çok büyük bir Geyik var...

Amerikan Başkanının Çok büyük bir potu var bu konuda
« Son Düzenleme: Kasım 23, 2019, 18:38:05 Gönderen: Oktay Eryılmaz »
*

    H. E.

Ynt: Havyar
« Yanıtla #6 : Kasım 23, 2019, 18:39:29 »
Kefal bildiğimiz gibi pis su balığı değildir.
Çeşitli türleri vardır
Örneğin güneyde avlanmış bir akkefalın tavada takoz kızartması müthiştir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Havyar konusu beni aşar Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    M. B. .

Ynt: Havyar
« Yanıtla #7 : Kasım 24, 2019, 01:08:09 »
Dalyan da  kooperatif üretimini devam ettiriyor hala,köyceğizde de satış yapan dükkanları var.kefal balığının yumurtasının üstünü balmumu ile kaplıyorlar. Kurutma aşaması nasıl , bilmiyorum.
*

    Ö. T.

Ynt: Havyar
« Yanıtla #8 : Kasım 24, 2019, 01:28:06 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Dalyan da  kooperatif üretimini devam ettiriyor hala,köyceğizde de satış yapan dükkanları var.kefal balığının yumurtasının üstünü balmumu ile kaplıyorlar. Kurutma aşaması nasıl , bilmiyorum.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    Ö. T.

Ynt: Havyar
« Yanıtla #9 : Kasım 24, 2019, 01:32:14 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kefal bildiğimiz gibi pis su balığı değildir.
Çeşitli türleri vardır
Örneğin güneyde avlanmış bir akkefalın tavada takoz kızartması müthiştir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Havyar konusu beni aşar Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Zaten ''Buterka'' da Topan Kefal in yumurtasından yapılır her kefal olmaz . Yağlı balık olduğu için Topan Kefal in mangal da ızgarası da çok güzeldir Hulki Kaptanım.
*

    S. Ç.

Ynt: Havyar
« Yanıtla #10 : Kasım 24, 2019, 09:52:55 »
Şans eseri balmumu na kaplı olan havyardan yedim..ince ince kesiliyor,kesilsiğinde görüntü aynı pastırma sucuk gibi..ve inanılmayacak kadar lezzetli..
Kavanozlarda satılan inci gibi olanı hiç sevmedim.Moskovadan almıştım,atıldı gitti..
İkinci özlediğim şeyde,unla kaplanmış yassı Bulgar dana sucuğu..
*

    A. Y.

Ynt: Havyar
« Yanıtla #11 : Aralık 12, 2019, 11:32:43 »
Ara ara tartisilan (gerci tartisilacak bir sey yok ama) o "denizci millet" meselesine gider yine konu aslinda.. Buyrunuz ben Ukrayna da 100 bin nufuslu ilcedeyim.. Yukarida fotolarini koydugum botargalar, hic oyle ozel bir arama da gerektirmeden, 5 dakika icinde denk geldiklerim idi..

Buralarda talep var ki pazari da var.. Acik, konserve ve boyle kurutulmus/islenmis haliyle bulunabiliyorlar.. Asagida markette acik ve konserve hallerini iletiyorum.. Ozellikle konserve olarak bu civarin hemen her baliginin havyari mevcut..

Hic oyle "Yaa oralar havyarin memleketi zaten ki ! " demeyiniz.. Botarga da kefalin yumurtasi..Turkiye de o kadar kiymetsiz gorulen balikta boyle bir deger var neticede.. Kahvaltilik, mezelik, ickiye uyumluluk konularinin nazarimda bas aktorlerinden olan havyarin, en azindan Tekirdag-Bandirma vs olcek tum Marmara kiyi kentlerinde yapiliyor/bulunuyor olmasi gerekliydi..

Bugun kirmizi havyara deginelim.. Acik satilanlara guvenemedigimden ekseriyet 80-140 gram araliginda konservelenenlerden alirim.. Buralarda bunlarin kilosu 200 TL den basliyor.. Ancak konserveler ortalama 100 gram desek, demek ki 20 TL den de konserve var.. Yani rakamlar sarsici degil.. Fakat bu kirmizi havyarlar konusunda mumkunse pahaliya kacin, gerekirse iki misli para verin ki soya katkisi olmasin.. En yaygin sekli dilim ekmege tereyagi ile tuketim.. Salatalara, sushilere de ekleniyor..

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap