0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    S. Z.

Merhabalar Korsan ve Korsanice Dostlarim.

Cig Balik ile ilgili 2 basit tarif verecegim. Ama once en basitinden baslayalim. Ozellikle cok acikmis ve beklemek istemeden yemek isteyenlere; Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Once malzemelerden baslayalim;

Ton Baligi - 250gr kadar
Aci Hardal -
Soya Sosu -
Rendelenmis Turp -
Ince kiyilmis zencefil koku -
Maydanoz -

Yapilisi;

Baligin cok taze ve soguk ama donmamis olmasi gerekir.

Balik derisini tulum cikarir gibi baliktan ayirip filetosunu incecik seritler halinde kesin. Bir tabaga yerlestirip uzerini turp ve maydanozla susleyin.

Sonra ayri ayri kaplara konmus soya sosu, hardal, turp ve zencefil kokuyle servis yapin.

Yenis Sekli;

15-20 dk kendi halinde bekletilen balik soya sosuna batirildiktan sonra hardal, turp ve zencefil koku ilave edilerek bir lokmada ve agizda fazla gevelemeden yenir.

Afiyet olsun.

Onemli Not:
*Taze olduguna emin olmadiginiz bir balikla bu tarifi uygulamayiniz.
*Cig Balik Susi ile karistirilmamalidir. (Cig Balik'in 2nci tarifinden sonra Susi tarifi de vermeye calisacagim)
*Ton BAligin yerine baska lifli balik cesidi de olabilir. Ornegin gecen kis Seycheller'den donerken bolca tuttugumuz Dorado (Lambuka) baligi da oldukca lezzetliydi.