0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    H. Z.

Benim Tarifler ve Yaptıklarım
« : Kasım 05, 2020, 00:47:55 »
"Sous Vide" cihazımızı beklerken evde yaptığımız iptidai makine ile vakumlu pişirme..




*

    E. S.

Ynt: Benim Tarifler ve Yaptıklarım
« Yanıtla #1 : Kasım 05, 2020, 03:04:42 »
Elinize sağlık video icin. Ayni islemi 60C ye ayarladigimiz turbo firinda, posetlenmis eti su dolu buyuk bir tencere icine koyarak biraz daha zahmetsiz olarak yapabilirsiniz. Afiyet olsun:)


*

    n. k.

Benim Tarifler ve Yaptıklarım
« Yanıtla #2 : Kasım 05, 2020, 08:58:53 »
Hakan bey elinize sağlık. Ben elektrik ve lehim işlerinde iyi olmadığımdan aşağıdaki gibi bir çözüm buldum.
İçinde ayrı bir dem kefesi olmayan elektrikli çay makinası aldım. Elektrikli çay makinasının tek çeşmesi olması lazım. Eğer bulamazsanız kefe sökülebilir ama ayrı bir iş olur.


Makinanın kendi termostatı var. 0.1’lik hassasiyeti yok ama ihtiyaç duymadım. Benim seçtiğim çay makinası 6 lt kapasiteli. 2 kg et için rahatlıkla yeterli. İstenirse 2,5 kg’ye kadar pişirilir.
İçindeki rezistans pişirme poşetine zarar vermesin diye krom sacdan içine uygun parça kesip oraya uygun şekilde tasarladım.




 
Bu şekilde pişirdiğim etleri vakumlayarak buzdolabına atıyorum. Pişmiş etler vakumlu poşet içinde 3-4 hafta bozulmadan kalıyor.
İsimlendirme konusuna gelince su vide düzeneği aslında tandır diye adlandırdığımız düzeneğin görevini görmekte. Kendi suyu ile pişirme işlemine kebap diyoruz. Kestane kebap ya da adana kebap aynı pişirme usulu. Bu sebeple düzeneğin adına su tandırı ya da fırını, pişen ete ise tandır kebabı demeyi uygun görüyorum.

Not: ayarlı su kazanı için restorantlarda kullanılan elektrikli çorba kazanları da işe yarar diye düşünüyorum. Isıtma rezistansları zaten kazan altında kaldığından ayrı bir koruyucu yapmaya da gerek kalmayacaktır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
« Son Düzenleme: Kasım 05, 2020, 09:04:04 Gönderen: Nuri Kongur »


*

    Ö. Ö.

Ynt: Benim Tarifler ve Yaptıklarım
« Yanıtla #3 : Kasım 06, 2020, 23:55:14 »
Zorlu'yu yakalamışlar! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

öZgür (mobil)



*

    H. E.

Ynt: Benim Tarifler ve Yaptıklarım
« Yanıtla #4 : Kasım 07, 2020, 00:37:43 »
İnanmam

*

    M. A.

Ynt: Benim Tarifler ve Yaptıklarım
« Yanıtla #5 : Kasım 07, 2020, 21:38:51 »
Supersin hakan korsanım, benim hirdavat dolu saklama kabım da aynı ve sayende kendisine bir tuhaf bakıyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu arada
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Zorlu'yu yakalamışlar! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

öZgür (mobil)



Yakalanmasan eyiydi bi termal tavukunu  yirdik  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    R. E.

Ynt: Benim Tarifler ve Yaptıklarım
« Yanıtla #6 : Kasım 07, 2020, 21:47:24 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Zorlu'yu yakalamışlar! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

öZgür (mobil)




 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Harika  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap