0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    A. Y.

Ahsen usulü güllaç
« : Ağustos 22, 2010, 19:25:11 »


Ahsen usulü güllaç

Malzeme:
*  1 paket güllaç (Bir seferde 5 yaprağını kullanabilirsiniz)
*  1 veya 1.5 lt süt
*  ½ bardak şeker (isteğe göre bunu ayarlıya bilirsiniz ben daha az şekerli severim)
*  2-3 adet muz (isteğe bağlı olarak şeftali, çilek veya elma olablir)
*  Badem içi inçe kıyılmış. Üstünü örtecek kadar (veya Antep fıstığı veya fındık içi olabilir ben cevizli de çok severim ama ceviz güllacı esmerleştiriyor)
İsteğe bağlı olarak gül suyu (birkaç damla)

Yapılışı:

Süt bir kaba alınır içine şeker, istenirse gül suyu veya vanilya çubuğu konulur ve karıştırılarak ısıtılır (parmak yakmayacak kadar). Güllaç hazırlanacak kaba, bir yaprak güllaç kırılarak alınır üstüne 2-3 kepçe süt konulur. Güllaçlar yumuşayınca kabın şekline göre daha rahat yerleştirilir. Her seferinde süt güllaçları tamamen örtmeli. 3 yaprak sonra arasına temizlenmiş ve ince ince dilimlenmiş meyveleri yerleştirin. Üstüne tekrar güllaç yerleştirin. Her seferinde bolca süt ekleyin. 2 şer yaprak iyi oluyor ama kalın isterseniz sayısını artıra bilirsiniz. Sütü bol kullanın çünkü emiyor ve kuru oluyor.
En üstüne bol miktarda ince kıyılmış bademleri koyun. (Süslemek için nar kullanabilirsiniz)
Soğuk servis yapın
Afiyet olsun


*

    K. D.

Ynt: Ahsen usulü güllaç
« Yanıtla #1 : Ağustos 22, 2010, 20:50:44 »
Ahsen Korsan , gayet güzel bir tarif elinize saglık , muzlu olanını duymamıştım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Teşekkürler