0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    T. D.

Bir denizcilik fukrası
« : Mart 04, 2020, 20:36:56 »
HADİ LAN!!!

Karacıların komutanı tatbikat sırasında bir asker çağırmış. Asker:
-"Emret komutanım" diyerek yanına gitmiş.
Komutanı yere yatmasını istemiş. Daha sonra da bir tanka askerin üzerinden geçmesi için emir vermiş. Asker kılını bile kıpırdatmadan yattığı yerde beklemiş ve malumunuz ezilmiş. Komutan diğerlerine dönerek:
-"İşte cesaret" demiş.
Havacıların komutanı bir asker çağırmış. Asker:
-"Emret komutanım" diyerek komutanının yanına gitmiş.
Komutanı helikoptere binmesini emretmiş. Asker helikoptere binmiş ve havalanmış. Daha sonra komutanı askere aşağıya paraşütsüz atlamasını emretmiş, asker de emre itaat etmiş ve atlamış. Yere çakılmış ve can vermiş. Komutan da diğerlerine dönerek:
-"İşte cesaret" demiş.
Sıra gelmiş denizci komutana. Denizci komutan askerini çağırmış. Asker çakı gibi hazırola geçmiş ve;
-"Emret komutanım" demiş. Komutan;
-"Derhal denize atla ve 10 dakika yüzeye çıkma" demiş.
Asker;
-"Hadi lan" demiş. Komutan diğer komutanlara dönerek:
-"İşte asıl cesaret bu" demiş.
............. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap



*

    H. D.

Ynt: Bir denizcilik fukrası
« Yanıtla #1 : Mart 05, 2020, 09:06:01 »
Çok kötü bir fıkra.Baştan sona Silahlı kuvvetleri aşağılıyor.


*

    S. E.

Ynt: Bir denizcilik fukrası
« Yanıtla #2 : Mart 05, 2020, 09:54:30 »
Bence bir aşağılama algılamadım ama fıkra gibide algılayamadım en azından güldürmedi. Kendim yorumlamaya çalıştım Denize, denizin şakası olmaza filan yordum ama mantıklı bir şey çıkmadı. Daha önce kim yazmış, nerede paylaşılmış diye bakınca..

Bir çok yerde paylaşılmış farklı farklı ama bunun altına Gürse Birsel siyasi bir eleştiri notu düşmüş ordan yayılmış. 

Kısaca Genel akım nereye giderse gitsin, yanlış varsa korkmadan buna hayır diyebilmek, otoriteye bir yanlışı varsa yerinde karşı gelmek Gerçek Cesaret tir diyor.

Denizcilikle çok alakası yok bence.


*

    Z. G.

Ynt: Bir denizcilik fukrası
« Yanıtla #3 : Mart 05, 2020, 09:58:54 »
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap gel de düşündüğünü yaz , otoriteye karşı bu forumda . Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    H. E.

Ynt: Bir denizcilik fukrası
« Yanıtla #4 : Mart 05, 2020, 19:12:34 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Çok kötü bir fıkra.Baştan sona Silahlı kuvvetleri aşağılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ni mi?

Ayrıca bir sorum daha var; bu gerçekten Gülse Birsel'in yazdığı bir metin mi?

*

    S. Ç.

Ynt: Bir denizcilik fukrası
« Yanıtla #5 : Mart 05, 2020, 20:11:56 »
 Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    T. D.

Ynt: Bir denizcilik fukrası
« Yanıtla #6 : Mart 05, 2020, 20:56:56 »
Evet sayın Selçuk Elmas korsan konuyu gayet iyi araştırmış ve çözmüş.
Malumunuz burda siyaset yapamıyoruz ama durumu analyan korsanlar var çok şükür.
Olayın denizcilik ile ilgisi kısmına gelirsek : Denizci ezbere iş yapmaz işini planlar, zekidir.
Tsk ile ilşkilendirmek yanlış zaten
*

    H. D.

Ynt: Bir denizcilik fukrası
« Yanıtla #7 : Mart 06, 2020, 07:37:15 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Evet sayın Selçuk Elmas korsan konuyu gayet iyi araştırmış ve çözmüş.
Malumunuz burda siyaset yapamıyoruz ama durumu analyan korsanlar var çok şükür.
Olayın denizcilik ile ilgisi kısmına gelirsek : Denizci ezbere iş yapmaz işini planlar, zekidir.
Tsk ile ilşkilendirmek yanlış zaten
Bu fıkra diye sunulan garabetin Silahlı kuvvetlerle ilişkilendirmenin neresi yanlış acaba Karacıların komutanı  diye yapılan tanımlama doğrudan doğruya neyi işaret eder söyler misiniz?
Eğitimde bir kişiyi tankla ezdirmek ne demek oluyor? Ben söyleyeyim böyle bir emir veren konumundaki kişiyi sorumsuz vicdansız zalim ve katil yapar demek ki komutan kademesinde böyle insanlar var ha yazıklar olsun.....Eğitimde böyle bir emre uyacak kendini öldürtecek salak insanlarımızda varmış, sizin içine tükürdüğüm sözde fıkranızda;  kim üstüne gelen tankın önünde durup kendini ezdirip öldürtür eğitim ayağına,  nerede böyle salak kişiler gerçek hayatta......
Fıkra denen o berbat yazının devamını eleştirmek bile istemiyorum amma dayanamıyorum yazacağım acaba hangi akıllı seçici kişi veya kişiler insanları karacı havacı denizci diye ayırırken  asıl cesaretliyi nasıl bulupta denizci yapıyor? neresinden bakarsan bak silahlı kuvvetleri aşağılamak için için kasıtlı olarak  yazılmış  pespaye bir rezillik
*

    E. S.

Ynt: Bir denizcilik fukrası
« Yanıtla #8 : Mart 06, 2020, 11:52:24 »
Hüsayin Korsan kusura bakmayın ama komik olmasa da fıkra bu yahuu, altından bunca olumsuz anlam çıkarmayı nasıl başarıyorsunuz gerçekten çok merak ediyorum. Fıkraya ya güler geçersin, yada komik değil der yine geçersin.
*

    S. K.

Ynt: Bir denizcilik fukrası
« Yanıtla #9 : Mart 06, 2020, 12:10:00 »
Yahu fıkranın hiçbir yerinde TSK yok... Emret komutanım dememiş de "yesssirr!" demiş olsunlar; denizci olmasın navy sailor olsun; "hadi lan" demesin "getdafukoutaheere!!" desin... tek soruluk sınavda 8 sayfalık cevap kağıdına sadece "cesaret budur" yazıp verdiği rivayet edilen felsefe öğrencisi fıkrası gibi; adı üzerinde fıkra işte... espriye / fıkraya konu olamayacağı şartı getirilmiş meslek ve kurumlar mı var...
*

    A. K.

Ynt: Bir denizcilik fukrası
« Yanıtla #10 : Mart 06, 2020, 13:00:39 »
Bazı sarkı veya videolarda olur ya. Kotu karakter hemşire kıyafeti giyer  hermşireler odası ayağa kalkar. filmde adam söför olup argo konusur söförler cemiyeti filmi boykot eder. bunun gibi bir suru ornek.

Yaşı büyük olanlar Süleyman Demireli bilir. Seversin  sevmezsin ama O da Basbakan oldu , o da Cumhurbaskanı oldu . Onun espri anlayısı ve toleransının 10%u simdi olsaydı keske . 
*

    H. D.

Ynt: Bir denizcilik fukrası
« Yanıtla #11 : Mart 06, 2020, 15:52:45 »
istediğiniz kadar görmemezlikten gelin buna bal gibi yeni adıyla ALGI OPERASYONU eski adıyla BEYİN YIKANMA  veya ŞUUR ALTINA YERLEŞTİRME  denir.Amaç askerlik görevinin kötü bir şey olduğu  silahlı kuvvetlerin zalim  düşüncesiz komutanlar topluluğu olduğu imajını yavaş yavaş yaratmak toplumu askerlerin karşısına almak olduğunu ister görmeyin ister bana komplocu deyin gerçek gerçektir.
*

    A. K.

Ynt: Bir denizcilik fukrası
« Yanıtla #12 : Mart 06, 2020, 16:22:01 »
Bir tane de ben anlatayım. Bu tip fıkralarda her ülke en son atlayan askerin kendi askeri oldugunu soyler.

1 Japon , 1 alman , 1 turk ve bir grup sivil ucakta gidiyorlar ve aralarında kahramanlık hikayeleri anlatıyorlarmış . derken konu çok ateşlenmiş ve iş artık iddiaya dönüşmüş. Bu arada ucak arızalanmış düşmeye başlamış ve herkes panik içerisinde ne yapacagını düsünürken

Japon korkusuzluk böyle olur diye  İmparator adına diye bağırarak uçaktan atlamış.
Bunu gören Alman durur mu hemen Heil Hitler diye aşagı atlamış. ( Demek Hitler zamanındaymış )
Sıra Turke gelmiş Atam senin için demiş ve paraşütü alıp atlamış.
İşte türkün pratik zekası
Kıssadan hisse uçaktan paraşütsüz atlamayın Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Umarım onceki fıkradaki algıyı değiştirmiştir
« Son Düzenleme: Mart 06, 2020, 16:25:41 Gönderen: Atilla Kaplan »
*

    E. D.

Ynt: Bir denizcilik fukrası
« Yanıtla #13 : Mart 06, 2020, 18:45:53 »
  Fıkra oldumu dayanamam. Bir fıkra da ben anlatayım. Alınacak çok kişi çıkabilir ama naapiim, şimdiden özür Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.
  Bir tren kompartımanında bir Fransız, bir İngiliz, bir italyan, çok güzel bir hanım ve bizi temsilen de Temel seyahat ediyorlarmış. Bir müddet sonra güzel hanım yellenmiş. Hemen Fransız ortaya atılıp "çok özür dilerim biraz rahatsızımda" demiş, Fransız nezaketinin tüm ihtişamıyla. Biraz sonra hanım tekrar yellenmiş, bu sefer İtalyan hemen fırlamış, "çok özür dilerim, ben de biraz üşütmüşüm" demiş, hanımı kurtarmak için. Biraz sonra yine aynı aksiyon ve İngiliz centilmenliği devreye girmiş. Bir müddet sonra tren bir istasyonda durmuş, Temel ayağa kalkmış, kapıya doğru yürümüş, tam dışarı çıkacakken bir şey hatırlamış gibi durmuş, geriye dönmüş ve kompartımandakilere hitaben "ha bu karı bir daha yelleniyse benden pilun daa" demiş ve çıkmış, o müthiş pratik zekasıyla Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.
   Not: Fıkranın orjinalinde yellenmek yerine halk dilinde kullanılan kelime vardır, ama bu mecrada moderasyon diye adlandırılan resmi otoriteden korktuğumdan böyle yazmak zorunda kaldım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.
« Son Düzenleme: Mart 06, 2020, 18:55:01 Gönderen: Erdal Duran »
*

    M. E.

Ynt: Bir denizcilik fukrası
« Yanıtla #14 : Mart 06, 2020, 19:13:41 »
Fıkra fıkradır. Çok gerilmemeli, fıkra nihayetinde. Ama bakın ben size gerçek bir olay anlatayım. Eminim dünyanın pek çok ordusunda böyle bir durum yaşanır. Karacı, denizci farkı. Ya da karacı bakış açısı. Söz meclisten dışarı. Tüm karacılara değil sözüm. Ama olay gerçek.

Ankara’da Genelkurmay ile Deniz Kuvvetleri binaları karşı karşıyadır. Günlerden bir gün Gnkur penceresinden bakan bir karacı, karşıdaki DzK binasının önündeki direkte altta kıça doğru Türk Bayrağını, en tepede de Komutan forsunu görür ve olmaz böyle der, Türk Bayrağının üstüne bayrak çekilemez. Olay büyür ve ciddi ciddi toplantı yapılır. DzK temsilcisi gemilerdeki bayrak, flama, fors meselesini anlatıp ikna edene kadar epeyi uğraşır.