0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    H. Z.

Pizza, Ekmek, Lahmacun, Pide vs. Fırını Yapımı
« : Nisan 24, 2020, 12:46:36 »
Hazır şu COVID-19 günlerinde evde kendi ekmek, lahmacun, pizza vs. işlerimizi yapıyoruz ya, zaten niyetim vardı bir kara fırın yapmaya ama ev ahalisi müsaade etmediydi. İyi ki de etmemişler, terasın ortasına kazulet gibi bir "pilates topundan alınmış kalıpla" yapılmış taş fırın yapma fikri harbiden kafama yatmıştı. Hatta onu seyyar yapıp, hidrolik pompayla ambara sürme Zihni Sinir projelerimi de geliştirmiş olmama rağmen bu aşağıdaki sistemi görünce "iyi ki başıma bela almamışım" dedim.

Efenim, aslında bu fotolar Türkiye'de satılmayan bir ürün. Bende gene nasıl depreşti bu taş fırın olayı? Anlatayım da dinleyin madem; Geçen günkü telekonferansta Necla korsan Amerika'da Recep abimize ziyarete gidiyor, abimiz bu ürünü almış ama gazlısını, bunun kömürlüsü de var, bir de bir aparat tak, kömürlü, diğerini çıkar öbürünü tak gazlı olsun sistemlisi var.

Ürünün orijinali aşağıdaki gibi efenim:

 Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 

Fotoğraflardaki en sağ olanı, "gazlı brülörlü" olanı.

Şimdi de; Türkiye'de elimizde olan malzemeye bakalım. Bu ürün mangal üzerinde pizza vs. pişirmek için yapılmış. Normalde pizza veya lahmacun, hatta ekmek "harlı ateş" olmadan doğru pişmez. Yani bunu için ya bir gazlı alev, ya da odundan çıkan alevle pişmelidir. Yani, kömürün közü ile olmaz!

Şimdi,

1. ve 2. çerçevelerdeki  fotolara bakarak, 2. yani bizim elimizdeki ürünü nasıl modifiye ederiz konusunda kafa patlatalım derim. İnernette bir sürü gaz brulör medeli mevcut.
Klasik kara fırın hem yerleşik taşınmaz hem de bunun kadar pratik değil. Aşağıdaki ürünün Türkiye satış fiyatı ₺350

 Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ayrıca bu fırını arka kısımdan kesip modifiye etmesi çok da zor olmaması gerek. Bunu çizecek, "şöyle olursa daha iyi olur" diyecek korsanlarımızın yardımını bekliyorum.

Aşağıda gazlı ve odunlu fırının videosunda daha da detay mevcut.






*

    H. E.

Ynt: Pizza, Ekmek, Lahmacun, Pide vs. Fırını Yapımı
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2020, 13:06:26 »
E, o 350 TL'lik fırın iyiymiş işte. İçine iki tane ateş tuğlası koy olur gibi.


*

    H. Z.

Ynt: Pizza, Ekmek, Lahmacun, Pide vs. Fırını Yapımı
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2020, 13:25:52 »
Modifiye etmezsen yanmıyo abi, alttan hava falan alması lazım. Videoda arka kısmının detayları var, bi bak istersen. Sonra kaportacı çekicini alalım elimize Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    S. T.

Ynt: Pizza, Ekmek, Lahmacun, Pide vs. Fırını Yapımı
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2020, 13:56:44 »
Vay arkadaş memlekette herkes unlu,hamurlu mamuller ustası oldu Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap..İki yumurta kıramayan ben bile 2 ekmek pişirdim fena da olmadı,ilk denemeler için Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    S. K.

Ynt: Pizza, Ekmek, Lahmacun, Pide vs. Fırını Yapımı
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2020, 14:20:04 »
Pizzayı yaptık ekmeği de yaptık.. Hatta 2-3 gün önce zeytinli açma bile yaptık evde... Öyle bir konu sanıp baktım ama Zorlu korsan aşmış, ürünü değil ürünü yapanı yapmaya çalışıyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Hadi bakalım merakla bekliyorum.. Bodrum katta ardiyede kapalı mangal - köy sobası borusu vs. envanterim ve metal testeresi / vidası matkabı benzeri ekipmanım var; deneme için odunum bile var... belki gaza gelir başlarım duruma göre..

*

    H. E.

Ynt: Pizza, Ekmek, Lahmacun, Pide vs. Fırını Yapımı
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2020, 15:00:14 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Modifiye etmezsen yanmıyo abi, alttan hava falan alması lazım. Videoda arka kısmının detayları var, bi bak istersen. Sonra kaportacı çekicini alalım elimize Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Arka tarafa basit bir yanma tavası eklenmiş. Zemini delikli, 2 cm yaklı bir tava işi bitirir.
Türkiye'de satılan aletin linki nedir ki?
*

    M. B. A.

Ynt: Pizza, Ekmek, Lahmacun, Pide vs. Fırını Yapımı
« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2020, 17:24:40 »
Ben de o gün hasta oldum bu fırına... Valla bulsam alırım...
*

    C. Ö.

Ynt: Pizza, Ekmek, Lahmacun, Pide vs. Fırını Yapımı
« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2020, 19:33:43 »
Kafası çalışan İyi bir ustanız ya da arkadaşınız varsa, alanınız varsa da böyle bir fırın yapmak çok zor değil. 1 haftada yapılabiliyor.  İster pizza, ister ekmek ya da ister güveç yapın. Kuzu kol bile asabilirsiniz. Millet olarak çeşitliliği severiz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

 Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 

 Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Nisan 24, 2020, 19:35:55 Gönderen: Can Özbey »
*

    R. E.

Ynt: Pizza, Ekmek, Lahmacun, Pide vs. Fırını Yapımı
« Yanıtla #8 : Nisan 24, 2020, 20:45:10 »


Bakın bu virüs belasından sonra herkesi tartıp, boyunu ölçeceğiz.
Moderasyon bizzat nezaret edecek..
Boy ve kilo arasında 100 birimden fazlası olanları üyelikten atacağız.
Misal 175 olan en fazla 75 kilo olabilecek. 190 olan 90 kg. 180 boyu olan 85 kg  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
İki G'ye herkes dikkat etsin!
Muzır reklam yassah !



*

    C. Ö.

Ynt: Pizza, Ekmek, Lahmacun, Pide vs. Fırını Yapımı
« Yanıtla #9 : Nisan 24, 2020, 20:51:29 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Bakın bu virüs belasından sonra herkesi tartıp, boyunu ölçeceğiz.
Moderasyon bizzat nezaret edecek..
Boy ve kilo arasında 100 birimden fazlası olanları üyelikten atacağız.
Misal 175 olan en fazla 75 kilo olabilecek. 190 olan 90 kg. 180 boyu olan 85 kg  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
İki G'ye herkes dikkat etsin!
Muzır reklam yassah !

Recep kaptanım boy 180 olunca kilo 80 olması gerekmez mi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 

birilerine torpil mi yapıyorsunuz ??
*

    R. E.

Ynt: Pizza, Ekmek, Lahmacun, Pide vs. Fırını Yapımı
« Yanıtla #10 : Nisan 24, 2020, 21:10:17 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Bakın bu virüs belasından sonra herkesi tartıp, boyunu ölçeceğiz.
Moderasyon bizzat nezaret edecek..
Boy ve kilo arasında 100 birimden fazlası olanları üyelikten atacağız.
Misal 175 olan en fazla 75 kilo olabilecek. 190 olan 90 kg. 180 boyu olan 85 kg  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
İki G'ye herkes dikkat etsin!
Muzır reklam yassah !

Recep kaptanım boy 180 olunca kilo 80 olması gerekmez mi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 

birilerine torpil mi yapıyorsunuz ??

Yok yahu
Kimseye torpil yapmıyorum. Sadece ölçü aldığım bünye ile alakalı böyle bir matematik sonuç çıkıyor  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    M. Ö.

Ynt: Pizza, Ekmek, Lahmacun, Pide vs. Fırını Yapımı
« Yanıtla #11 : Nisan 24, 2020, 21:57:32 »
Hakan iç kısmının yan tarafına doğru zeminden 5-6 cm yükseklikte ızgara yaparak bunun üzerinde odun vs yakabilirsin. yanda odun ateşi diğer yanda pişirme yapabilirsin.ızgaranın olduğu dış tarafına bir delik açıp deliğe takacağın bir vana ile hava girişini sağlayabilirsin. vanayı açıp kısarak hava girişini kontrol edebilirsin
*

    i. t.

Ynt: Pizza, Ekmek, Lahmacun, Pide vs. Fırını Yapımı
« Yanıtla #12 : Nisan 24, 2020, 22:03:16 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben de o gün hasta oldum bu fırına... Valla bulsam alırım...

mahir amazondan satin ala bilirsinde ...
fiyati  400 euro   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

aslinda sistem cok basit  yaptirmasi daha ucuza mal olur bence.
*

    M. Ö.

Ynt: Pizza, Ekmek, Lahmacun, Pide vs. Fırını Yapımı
« Yanıtla #13 : Nisan 24, 2020, 22:08:18 »
evde ekmek ve pide yapacaklara önerim; hamur mümkün olan en fazla su oranı ile yapılmalı. örnekse 1 kg una 750 ml su gibi. cıvık oldu diye korkmayın. 3 sefer katlayarak hamuru mayalayın. iyi bir mayalama süreci yaşatmalı hamura. kısa sürede mayalama için firini 30 derecede ısıtıp içinde mayalanamsını hızlandırbilirsiniz.
özellikle pidede tepsi mayasından sonra üzerine 2 kaşık un ve kaynar su ile yaptığınız bulamaçı elinizle sürerek tırnak izi yapabilirsiniz. pide hamurunun altına fırın kağıdı ve üzerine razmol veya kepek serpin. fırıncılardan temin edebilirsiniz.
*

    C. Ö.

Ynt: Pizza, Ekmek, Lahmacun, Pide vs. Fırını Yapımı
« Yanıtla #14 : Nisan 25, 2020, 00:21:47 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
evde ekmek ve pide yapacaklara önerim; hamur mümkün olan en fazla su oranı ile yapılmalı. örnekse 1 kg una 750 ml su gibi. cıvık oldu diye korkmayın. 3 sefer katlayarak hamuru mayalayın. iyi bir mayalama süreci yaşatmalı hamura. kısa sürede mayalama için firini 30 derecede ısıtıp içinde mayalanamsını hızlandırbilirsiniz.
özellikle pidede tepsi mayasından sonra üzerine 2 kaşık un ve kaynar su ile yaptığınız bulamaçı elinizle sürerek tırnak izi yapabilirsiniz. pide hamurunun altına fırın kağıdı ve üzerine razmol veya kepek serpin. fırıncılardan temin edebilirsiniz.

Yarın deneyeceğim tarifinizi kaptanım.

Bu videodaki tarifte pizzalarda başaralı sonuç veriyor. Ayrıca uygulama tekniği de çok başarılı

&index=3&t=0s