0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    A. E. Ç.

Kitap önerileri
« : Mart 09, 2020, 16:33:25 »
Kitaplar üzerine forum içinde bir bölüm bulamadım. O yüzden buraya açmaya karar verdim, hata ettiysem uyarın. Teknik konular üzerine kitap önerileriniz var mı? Üniversite eğitim kitaplarından tutunda genel notlara kadar. Bunlara günümüz kitaplarında geçmemiş özel seyir notları da dahil.


*

    G. Ç.

Ynt: Kitap önerileri
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2020, 16:52:24 »
Emre korsan
Bu günlerde iş yerinde zaman buldukça baktığım Turgay Noyan'ın Amatör ve Deniz  kitabı var tavsiye ederim...

Birde arayıpta hiç bir yerde  bulamadığım Rahmetli Üstadımız Pirimiz Sadun Boro 'nunVira Demir - İstanbul'dan İskenderun'a Denizciler İçin Rehber  kitabı var ama dediğim gibi bulamadım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap



*

    M. Y.

Ynt: Kitap önerileri
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2020, 17:09:33 »
Merhaba,
Fast Fixes for Your Boat: 1001 Top Boat Maintenance Tips Paperback
by Sandy Lindsey  (Author)
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Böyle bir kitap var. Tekne bakımında pratik bilgiler sunuyor. Fuarda amatör denizcilik federasyonun standına da sormuştum. böyle bir kitap var türkçe çevirsi olur mu diye. standayken ismi aklıma gelmemişti. ama standaki abimiz ismini bize ulaştırırsan bir bakarız demişti. federasyondan burayı takip eden arkadaşlar varsa bir değerlendirmeye alabilirse çok güzel olur.


*

    M. Y.

Ynt: Kitap önerileri
« Yanıtla #3 : Mart 09, 2020, 17:14:44 »
Hatta bir dergide kitaptan seçme 35 madde vermişti. pdf olarak iletiye ekledim inş açılır.


*

    H. E.

Ynt: Kitap önerileri
« Yanıtla #4 : Mart 09, 2020, 17:25:59 »
The Annapolis Book of Seamanship

*

    A. E. Ç.

Ynt: Kitap önerileri
« Yanıtla #5 : Mart 09, 2020, 22:49:25 »
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Yabancı dilim çok iyi değil, bu yüzden ağırlıkta Türkçe kaynaklar her zaman önceliğim. Ama bilgi her bakımdan önemlidir deyip yabancı lisan kaynakları geri çevirecek değilim. Turgay Noyan'ın kitabına sahibim ama Vira Demir ne yazıkki bende de yok. Arada Beyazıt'a yolum düştükçe kitapçılar çarşısını geziyorum. Bu hafta sonuda projelerden fırsat bulabilirsem tekrar gideceğim. Bazen güzel kaynaklara denk geliyorum. Şuan okuduğum kitaplar arasında Özkan Gülkaynak'ın "Özgürlük hattının batısına" adlı kitabını okuyorum. Hatta 3 kez tekrar okuyorum. Kendisi çok sevdiğim bir büyüğüm. Özellikle ahşap teknelere olan ilgim ve merakım Özkan abidendir.
*

    Ö. T.

Ynt: Kitap önerileri
« Yanıtla #6 : Mart 09, 2020, 23:16:37 »
Pratik teknecilik ansiklopedisi - John Vigor
*

    Ç. Ş.

Ynt: Kitap önerileri
« Yanıtla #7 : Nisan 18, 2021, 15:16:43 »
ECE ÜNER  HAYSİYET.  Şiddetle tavsiye ederim. Çok akıcı kolay okunan, özellikle yeni neslin değerlerine katkısı olacağına inandığım bir eser.