0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Ş. Ş.

elk.Ana yelken mandar vinci temini
« : Ekim 06, 2019, 18:20:15 »
Değerli Korsanlar,
selamlar....
klasik ana yelken mandarı için elektrikli vince ihtiyacım var.
temini konusunda yardımınızı bekliyorum.
Mutlu seyirler dilerim.
*

A. Ç.

Ynt: elk.Ana yelken mandar vinci temini
« Yanıtla #1 : Ekim 06, 2019, 18:27:01 »
Kaptan denizcilik, lewmar Türkiye mümessilidir.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

Ş. Ş.

« Yanıtla #2 : Ekim 06, 2019, 18:34:54 »
Değerli kaptan,
bilgi için teşekkürler..

*

M. B.

« Yanıtla #3 : Ekim 08, 2019, 14:09:52 »
Ana yelken Mandarı için özel bir vinç mi var ?
*

V. G.

« Yanıtla #4 : Kasım 06, 2019, 09:51:28 »
Ana yelken mandarı için e-vinç bulmak mümkün. Bunu yapıp kullanan biri olarak en kolayı bulmaktır diyebilirim.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Normal mandar vincini yerinden çıkarıp aynı yere koyabilirseniz, işiniz kolay hallolur. Tabii altındaki motor ve şanzumanı buraya sığdırabilirseniz..

Harken'in vincini öneririm. Biraz pahalı. İleri geri hareketi ve çift hızlı oluşu çok işe yarıyor. Bağlantıları en az 50 mm2 kablo ile yapın. Yükte 120 Ampere yakın akım çekiyor. Kablolar uzun ise 100 mm2 daha iyi olur.

Benim vinci mevcut Levmar'ın arkasına Monte ettim. Buradan ana yelken ıskotasını, ana yelken mandarını ve genoa rollerinin sarım kontrolünü elimdeki uzaktan kumandanın tuşlarına basarak tek vinç ile yapabiliyorum. Bu çok keyifli ve eğlenceli oluyor.

Özellikle eller ve yük altında kas incinmeleri yok denecek kadar azaldı. En son kıçtan kara yanaştığım güzel koyda, koltuk halatımı da onunla gerdim. İşte bu çok keyifliydi..

Masraflı bir iş fakat, getirdiği kazanımlar benim için çok büyük oldu.

*

M. B.

« Yanıtla #5 : Kasım 06, 2019, 12:07:00 »
Volkan bey
Mandar vincinin bir Resmi var mıdır ?.
Nereden temin edebiliriz ( İstanbul ) ?

Bilgi verebilirseniz sevinirim.
*

O. E.

« Yanıtla #6 : Kasım 06, 2019, 12:18:07 »
Mandar Vinci ayrı bir şey mi ??

*

V. G.

« Yanıtla #7 : Kasım 06, 2019, 12:34:58 »
Denpar'dan aldım.

*

M. G.

« Yanıtla #8 : Kasım 06, 2019, 12:50:34 »
Eğer vinçlerinizden biri Lewmar ise ve 1996 model üstü ise sadece elektrikliye dönüşüm kiti alıp monte edebilirsiniz, bütün vinci değiştirmek yerine. Tek hızda olacak ama bununla çok rahatlıkla ana yelken basabilirsiniz, direğe insan çekebilirsiniz.
Lewmar ise Kaptan Denizcilik ile görüşün.
*

K. E.

« Yanıtla #9 : Kasım 06, 2019, 12:54:02 »
Karaköy'de elektrikli ırgat imal eden ve satışını yapan yere "kavaletasız dik ırgat" siparişi verin. Eski Vinci sokup yenisini takın. Kendiniz yaparsanız maliyeti yaklasik 2.500.- TL olur. Ustaya taktirirsaniz artı usta parası. Ben iki teknede uyguladım. Sonuç başarılı.
*

H. Y.

« Yanıtla #10 : Kasım 06, 2019, 14:51:27 »
winchrite veya ewincher denilen vince takılan bir alet var. Bu sistemi kullanan var mı. Elektrikli vinçten daha hesaplı gibi duruyor.

*

M. G.

« Yanıtla #11 : Kasım 06, 2019, 15:10:31 »
winchrite veya ewincher denilen vince takılan bir alet var. Bu sistemi kullanan var mı. Elektrikli vinçten daha hesaplı gibi duruyor.

Böyle bir şey kullanacaksanız elektrik konusunda uzman arkadaşımız Erol Şar'ın imal ettiğine de bakablirsınız
*

V. G.

« Yanıtla #12 : Kasım 06, 2019, 15:30:06 »
Taşınabilir, şarjlı vinç tahrik uygulamalarının sınırlı ölçeklerde kullanılabilir olduğunu bilmekte yarar var. 10~12 Kg bir yelken için belki yeterli olabilirler, ancak; birini direğin tepesine çıkarmak, bu tür cihazlar için ağır, hatta imkansız bir iştir.
*

N. İ.

« Yanıtla #13 : Kasım 06, 2019, 17:40:51 »
Volkan,

Erol Şar'ın üretmiş olduğu alet ile değil direğe istediğiniz yere adam çekebilirsin. Yalnız onun ürettiği alet yukarıdaki örneklerde olduğu dibi şarjlı değil teknenin 12 volt sisteminden enerji alarak çalışıyor.

Gerçi kendisi daha iyi anlatacaktır

Kolay gelsin
*

V. G.

« Yanıtla #14 : Kasım 06, 2019, 18:13:52 »
Sevgili Nurettin,

Yerli ve milli olması çok güzel olur elbet..İşimi gördükten sonra her zaman tercih ederim..

Gönderilen resimlere bakarak yazmıştım. Ayrıca şunu da belirtmekte yarar var: Büyük yükler çeken elektrikli motorlar 12 Volt develerde küçümsenmeyecek seviyede akımlara ihtiyaç duyuyor.

Bu akımları seyyar kablo ile çakmak soketinden almak da pek mümkün olmaz. 100-120 amperden bahsediyorum. Kabloların çapı oldukça kalın olmalı ki, o akımı akülerden tahrik yapan elektrik motoruna kayıpsız, ısı üretmeden aktarabilsin.Erol arkadaşımız bir video gönderebilirse o zaman ikna olurum.