0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    C. G.

NEREDEEEEN NEREYE?
« : Haziran 01, 2008, 15:22:00 »
Denizcilik tarihine erotizm penceresinden bakış
DENİZDE GÜNAH
Klaus Hympendahl-Hulki Demirel
Ataköy Marina YC Yayınları


Önsozden:
Joseph Conrad, Hermann Melville ve Jules Vernes gibi yazarların denizi konu  olan büyük romanlarında onlardan söz edilmez, keza denizlerin büyük maceraperestlerinin ya da yelkenli tekneleriyle dünyayı gezen kaşiflerin hikayelerinde de onları boşuna ararsınız.Denizcilik konulu popüler romanları olan Alexander Kent, Patrick O'Brien veya Jack London gibi yazarların kitaplarında da sadece önemsiz yan rollere soyunurlar. Konumuz yelkenli gemilerdeki kadınlardır.
Peki nereye saklanmıştı kadınlar?
./...
Uğursuzluk getirdikleri düşünülen kadınların teknelere adım atmalarına izin verilmezdi. Denizcilikte sözü dinlenen, otorite sahibi armatörler, amiraller, kaptanlar gibi erkeklerin hepsi geleneksel olarak kadın düşmanı bir zihniyetin içerisindeydiler.
./...
Ama gemilerde her zaman kadınlar olmuştu.Kadınlar yolcu olarak bulunuyordu teknelerde, eş, nişanlı, metres olarak seyahat ediyorlardı. Kimi zaman fahişeler biniyordu tekneye, kimi zaman kadınlar kıyafet değiştirerek tayfa olarak çalışıyorlardı. Yaralılara bakıyor, toplara barut taşıyorlardı. Kadınlar çocuk doğuruyordu teknelerde.
Teknelerde beraberce gülünür, kafalar çekilir, eğlenilir, flört edilir ve sevişilirdi.- tıpkı karadaki gibi. Kadınlar ve erkeklerin gemilerde en eski zamanlardan beri bir seks hayatı olagelmişti. Gemilerde tabii ki seksin bütün çeşitleri de hep vardı:Eşcinsellik, mastürbasyon, oğlancılık, transvestilik, hayvan sevicilik, sadizm ve tabii mozoşizm.Bu sonuncunun meraklısı pek fazla değildi herhalde, çünkü dar, ıslak ve istihab haddi dolmuş yelkenlilerdeki hayat zaten yeterince mozoşistdi.
./...
Demir alınıp limandan çıkıldığı anda bütün seksüel ihtiyaçların adeta uçup gidiyor olması mümkün müydü?" Çapa derinliklerinden gün ışığına çıktığında, libido derinliklerin karanlığında kaybolur" cümlesinin gerçekten doğru olma ihtimali var mıydı?
./...
Bütün hikayeler deniz üstündeki hayatı anlatmıyor, bir iki tanesinin de konusu karadaki olaylar.Ama bu hikayeler de ip merdiven ve pasarellalarla doğrudan teknelere bağlanıyor.Hep denizcilerin baş rolde olduğu hikayeler bunlar, ama seks her zaman başrolde değil, bazen ikincil bir rolde çıkıyor sahneye.....

Okumanızı öneririm. Çok zevk alacak, çok şey öğrenecek, Korsanlar hakkında süregelen "şehir efsanelerini" deşifre edeceksiniz.