0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

T. G.

Ynt: Zıpkınla Avcılık Nedir Ne Değildir....
« Yanıtla #45 : Mayıs 15, 2016, 22:06:32 »
Azot gazının kısmı basıncı zaman ile ilgisi yok
Derine inince narkoz anında başlar derinlik azalınca ortadan kalkar . Kanda erimeyle ilgisi yok
*

O. O.

« Yanıtla #46 : Mayıs 16, 2016, 01:38:00 »
Tümay kaptanım, apena dalışta aldığımız azot belli ve sabit. Ne kadar aşağıya inersek inelim değişmez. Hapsettiğimiz hacim belli. Bu yüzden serbest dalışta problem olmaması lazım. Zira gündelik hayatta teneffüs ettiğimiz aynı azot değil mi?

*

M. C.

« Yanıtla #47 : Şubat 01, 2017, 19:19:51 »
Apnea dalışta da dalmadan önce akciğerlerimize aldığımız hava (78% azot) derinlik artınca ortam basıncına eşitlenir. Yani 30m derinlikte ciğerlerimizdeki hava 4atm basınca ulaşır ve azotun basınç altındaki narkotik etkilerine maruz kalmaya başlarız. Ancak bu narkotik etki azotun dokularda çözünmeye başlamasından 1,5-2dakika sonra beyine ulaşır ve narkotik etkiler oluşmaya başlar. 30m üzeri derin sayılabilecek serbest dalışlarda toplam dalış süresi 2-2,5 dakikayı geçmez. Bu sürenin 30m üzeri derinlikteki dip zamanıda sanırım 20-25sn falandır. Dolayısı ile narkotik etki oluşmadan zaten biz yüzeye çıkmaya başlamışızdır. Bildiğim kadarı ile değişken ağırlık metodu ile çok derine dalan serbest dalıcılar azotun narkotik etkisini hissediyorlar.

*

H. D.

« Yanıtla #48 : Şubat 01, 2017, 21:04:25 »
Bir nefes ile 30 metreye inince ciğerlerimizdeki havanın basıncı hangi fiziksel olayla 4 atmosfer oluyor?
*

S. G.

« Yanıtla #49 : Şubat 01, 2017, 22:23:46 »
Deniz seviyesinde basinç 1 atmosfer, her 10 m derinlikte de yaklasık 1 atmosfer basinçtan hesaplarsak; 30m derinlikte yaklaşık 4 at. basınç olur diye biliyorum.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

Ç. N.

« Yanıtla #50 : Şubat 01, 2017, 22:48:24 »
Lahos ve orfoz artik tamamen yasak degil mi ? Tutmak satmak yemek vs... Boy vs limitleri de kalkti diye biliyorum ama guzelbahceden balik alirken tezgahta gordugum lahosa yasak degilmi? diye sordugumda, hafif tedirgin olan ama sonrasinda abi hizli araba kullanmakta yasak aksam 10 dan sonra alkol satmakta diyerek ironik bir cevap veren balikciya ne diyeyim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)) sonuc olarak konuyla ilgili ben de gorusumu soyleyeyim ki ben de dovus sporlariyla ve olta balikciligi ile ilgilenen birisiyim. Ticari ve toplu sekilde bilincsiz ve kurllari hice sayarak yapilan avcilik haricinde bu saydiginiz seyler asla nesillerin yokolmasina sebep olamaz. Insanoglu varoldugunden beri avlanir. Tipki bir aslanin veya bir levregin yaptigi gibi ama insanoglu disinda hic bir canli yiyeceginden fazlasini avlamaz... Tabiki bu kadar fazla insani doyurmak icin cokca av yapilmali kafeslerde uretim yapilmali vs ama asil konu av yapilan hayvanlarin sayisinin azalmayacagi derecede av yapilmasi ve uremesine izin verilmesi... bu da ancak caydirici cezalar ve kanunlar ile olur insanlarin kendi bilinc duzeyine ve vicdanina birakilmamali.... son olarak zipkinla veya baska sekilde balik avlamayi spor olarak gormuyorum sonucta yakaladiginiz baligi yiyorsaniz bence sorun yok asil spor adi altinda yapilan ve oldurulen hayvanlarin ne biliyim iicinin doldurulmasi , yok kemiklerinin verniklenerek sus yapilmasi gibi durumlara karsi olmaliyiz gerci balik avinda boyle saydigim seyleri yapan pek yoktur herhalde Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap))
*

Ç. N.

« Yanıtla #51 : Şubat 01, 2017, 22:58:29 »
Kisaca dovus sporlariyla ilgili de 2 cumle soyleyeyim bir korsanimiz karsi oldugunu soylemis saygi duymakla beraber dovus sporlariyla ilgilenen kisilerin asla sokakta zorbalik yaptigini ve ona buna satastigini goremezsiniz ve prensip olarak pes etmis yenilmis kisiye saldirmaz. Bunu yapmasina gerek yoktur zira ruhen zaten dingin ve ozguveni yuksektir boyle seylere ihtiyac duymaz. Bunun gibi sporun herhangi bir daliyla ugrasan insanlar genelde denize dogaya insana tutkuludur ve saygilidir bu tarz hobileri vardir ve kimseye zarari dokunmaz, tabiki her olaydaki gibi istisnalari ayri tutuyorum.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap))
Arz ederim....Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)

*

H. D.

« Yanıtla #52 : Şubat 01, 2017, 23:03:31 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Deniz seviyesinde basinç 1 atmosfer, her 10 m derinlikte de yaklasık 1 atmosfer basinçtan hesaplarsak; 30m derinlikte yaklaşık 4 at. basınç olur diye biliyorum.
Sorum 30 metre derinlikte su basıncının değeri nedir  değilki. Yüzeyde ciğerlerimize çektiğimiz havanın;  dalıpta 30 metreye inince ne oluyor da yada nasıl oluyorda ciğerlerimizdeki bir nefeslik havanın basıncı 4 atmosfer oluyor du.
*

Ç. N.

« Yanıtla #53 : Şubat 01, 2017, 23:12:00 »
Huseyin korsanim ukalalik yapmis gibi olmak istemem fakat sanirim
P. V = n . R . T formulu ile aciklanabilir diye dusunuyorum. Hava kutlesi ve sicaklik degismedigine gore cigerlerin hacminin kuculmesiyle basincin artmasi ve bu sekilde ortam basincina uyum saglaniyor olmasi seklinde olabilir herhalde... sazan gibi atladim mi acaba ben Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)) suphelendim simdi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
*

H. D.

« Yanıtla #54 : Şubat 01, 2017, 23:34:04 »
Eh madem fizik kurallarını yazdık sorayım bakalım.Yüzeyde içimize çektiğimiz 1 bar basınçlı havayı aşağıda 4 bar basınca çıkarmak için ciğerlerimiz hacmini ne kadar küçültmemiz gerekiyor?
*

Ç. N.

« Yanıtla #55 : Şubat 01, 2017, 23:50:42 »
1/4
*

M. C.

« Yanıtla #56 : Şubat 02, 2017, 00:12:40 »
Hüseyin Korsan'ım,
30m değil soruyu 253m diye sorsak ?(şu an ki no-limit disiplini dünya rekoru)
250m'deki basınç 26atm olduğuna göre yüzeyde 1 atm basınçta doldurduğunuz ciğer hacminizin 250m'de 1/26sına kadar küçülmesi gerekiyor. Aslında havanın bir kısmını sinüs ve kulaklara gönderdiğimizi de düşünürsek ciğerlere daha da az hava kalacaktır.
Bu derinliklerde vücudun kendini koruması blood-shift diye bir mekanizma ile oluyor. Yani akciğerlere ve cevresine kan toplanıyor. Kan sıvı olduğu için basınç altında hacmi değişmiyor ve ciğerlerimiz ezilmekten kurtuluyor
« Son Düzenleme: Şubat 02, 2017, 00:20:56 Gönderen: Murat Cengiz »
*

M. C.

« Yanıtla #57 : Şubat 02, 2017, 00:17:07 »
Yukarıdaki mesajı yanlışlıkla iki kere göndermişim
« Son Düzenleme: Şubat 02, 2017, 00:19:54 Gönderen: Murat Cengiz »
*

Ç. N.

« Yanıtla #58 : Şubat 02, 2017, 00:40:50 »
Murat korsanim evet haklisiniz, soruyu 250 m diye sorarsak yani veriyi degistirirsek siz haklisiniz. Ozetle belirli bir hacme kdr ciger kuculur dalisa devam edilirse ciger daha da kuculmuyor ve kan bosluklari doldurarak ezilmeye karsi koruyor.
Ama soru 30 m olarak sorulmustu Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. D.

« Yanıtla #59 : Şubat 02, 2017, 08:10:19 »
Ben yine sorumu tekrar sorayım.Yüzeyde ciğerlerimize çektiğimiz 1 bar basınçlı hava dalışa geçip aşağıda ne oluyor da,nasıl oluyor da hala ciğerlerimizde duran havanın basıncı 4 bara çıkıyor?
Böyle olduğunu söylemiştiniz ama izah etmiyorsunuz.