0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yalnızca bu balık değil genel tüm balıklar için kullandığımız bir tarifimiz var. Çok kolay, basit, kısa, lezzetli ve tekneyi kokutmuyor. Italyan bir şefin tarifi. Altta linkini veriyorum. O aynı tarifi su yerine beyaz şarapla da yapıyor. Her ikisi de muhteşem oluyor:Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bu aslan balığının akıbetini bizim ülkemizde fazla uzun görmüyorum ben. Kimse merak etmesin, Türk halkı bu kolay avlanan balığı keşfettiğinde kökünü kazıyacaktir sularimizdan .Hep söylerim; eğer müslüman bir ülke olmasaydık, topraklarında yaban domuzu olmayan tek ülke de biz olurduk çünkü pıtırak gibi üreyen domuzun da kökünü kazırdık çeşitli yöntemler ile ..AİDS için "atın ölümü arpadan olsun" diyen vatandaşı aslan balığının 13 tane dikeninin caydiracaginı hiç sanman. İstanbul'da istavrit kalmadı, sıra kıraçada . İzmir'de sabahın beşinde her bir metrede kamış olta dizili oluyor, sahil yolunda, amaç bir körfez çipurasi yakalar da restoranın ayakcısina 30 liraya satıp eve ekmek götürürmüyum acaba diye. .. Az ileride boğazına kadar suya girmiş, elinde elek ile körfezin balcığını eleyip ne işe yaradığını bilmediğim o küçük kabukluları toplayan, yüzme bilmeyen doğulu veya Suriyeli vatandaşlar. ..Millet geçim derdinde ve yakında yeni mülteciler de eklenince yeni besin kaynaklarına da ihtiyaç olacak. Yemişim Aslan balığını. .... merak etmeyin o balık bu sefer yanlış sulara girdi. ...
Zamanında İtalya'dan her türlü batmaya ve kesmeye dayanıklı eldiven bulup almıştım, eğer eldiven kullanacaksanız, böyle bir eldiven bulun, acaba geçer mi diye düşündüğünüz bir eldivenden geçeceğini varsaymak gerekir. Sanırım bu tür balıkları vuracaksanız iki dizgi taşımakta yarar var, bir tanesini kolay ulaşabileceğiniz bir yere, örneğin, bir su üstü kayasına bırakabilirsiniz. Diğer bir çözüm de belinize astığınızda, paletlerin bile dışna çıkacak bir dizgi kullanmak, yine de su altında hareket ederken vücüdünüza yaklaşmasını önleyecek şekilde hareket etmek gerekir.