0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

T. A.

Ynt: NERİSSAM YUNAN ADALARINDA 2017
« Yanıtla #165 : Eylül 18, 2017, 11:28:05 »
Kalemine sağlık Hakkı abim
*

H. A.

« Yanıtla #166 : Eylül 18, 2017, 12:00:10 »
Eyüp Ogan, Hakan Zorlu, Kamil Kurtoğlu ve Tunç Aytunç korsanlarım, teşekkür ederiz, hoşbulduk.
Kamil korsanım yukarıda bir değerlendirme yapmıştım, ayrıca sorularınız olursa cevap vermeye çalışırım.

*

S. Ç.

« Yanıtla #167 : Eylül 18, 2017, 12:06:10 »
Sakin ve keyifli bir seyirdi ,koca balıkta hediyesi..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Hoş geldiniz Hakkı korsanım..

*

Z. D.

« Yanıtla #168 : Eylül 18, 2017, 12:13:07 »
Hoşgeldin Hakkı abi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. A.

« Yanıtla #169 : Eylül 18, 2017, 12:42:35 »
Nefis bir yazı dizisiydi.. Elinize sağlık...
Daha nice güzel gezileriniz olsun... Darısıda başımıza diyelim..

*

H. A.

« Yanıtla #170 : Eylül 18, 2017, 21:50:58 »
Gezimizden bazı rakamlar:
35 gün, 5 hafta, 24 farklı noktada konaklama
497 dm, 190 litre mazot, 83saat motor çalıştırma
MASRAFLAR:
(tekne dışında " 9 kez "yenen yemekler ve özel harcamalar hariç)
Mutfak.                        : 591€
Mazot                          : 243€
Bağlama ücretleri.      : 120,8
Transitlog Yunanistan : 30€
Türk giriş çıkış transitloğu+çıkış pulu (120+120+60=300tl/4.14=72.5€
Sim kartlar.                    : 85€
Araç kiralama ,benzin  : 50€
Otobüs bilet ücretleri.  : 58€
Sağlık sigortası.            : (94,62tl/4.14= 22,8 €

Toplam.                         : 1246,1 €
*

H. A.

« Yanıtla #171 : Eylül 18, 2017, 21:54:46 »
Serdar Çırak, Zafer Dedeoğlu, Murat Ayduk korsanlarım, teşekkürler, hoşbulduk.

*

K. K.

« Yanıtla #172 : Eylül 18, 2017, 23:43:19 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kamil korsanım yukarıda bir değerlendirme yapmıştım, ayrıca sorularınız olursa cevap vermeye çalışırım.
Kusura bakma Hakkı abi, Tapetalk tan girince bazı konularda bende "üzgünüz içerik mevcut değil" mesajı çıkıyor.Senin değerlendirmeni şimdi okuyabildim.Teşekkürler.
*

T. B.

« Yanıtla #173 : Eylül 18, 2017, 23:54:59 »
Hoş geldin Hakkı Ağabey, klavyene sağlık Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. Ç.

« Yanıtla #174 : Eylül 19, 2017, 01:17:35 »
Hakkı korsanım, hem öğreniyor, hem de keyifle takip ediyorum, sizi...Anladığım kadarıyla Yunanistan giriş işlemlerini kendiniz yapıyorsunuz. Kos, Kalimnos veya Simi adalarında Port polis, pasaport gümrük yerleri birbirine yakın mıdır?  Size zahmet olmazsa tam tarif eder misiniz? (Çok mu yüzsüzlük yaptım?) Örneğin Leros Adasında pasaport Aga maria (Alindos Koyu) da, Port polis ve Gümrük Lakki Limanında. Kendim yapacağım dediğinizde  taksi tutmanız veya araba kiralamanız gerek yahut acenta kullanmanız lazım.
*

H. A.

« Yanıtla #175 : Eylül 19, 2017, 11:53:16 »
Hoş geldin Hakkı Ağabey, klavyene sağlık Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tahsin korsanım teşekkürler , hoşbulduk.
*

H. A.

« Yanıtla #176 : Eylül 19, 2017, 12:17:05 »
Hakkı korsanım, hem öğreniyor, hem de keyifle takip ediyorum, sizi...Anladığım kadarıyla Yunanistan giriş işlemlerini kendiniz yapıyorsunuz. Kos, Kalimnos veya Simi adalarında Port polis, pasaport gümrük yerleri birbirine yakın mıdır?  Size zahmet olmazsa tam tarif eder misiniz? (Çok mu yüzsüzlük yaptım?) Örneğin Leros Adasında pasaport Aga maria (Alindos Koyu) da, Port polis ve Gümrük Lakki Limanında. Kendim yapacağım dediğinizde  taksi tutmanız veya araba kiralamanız gerek yahut acenta kullanmanız lazım.

Metin korsanım, ben Rodos, Kos, Samos Pitagorion ve Simi'den giriş ,çıkış yaptım. Son yıllarda özellikle çıkışlarda Simi'yi kullanıyorum çünkü gümrüksüz satış mağazası burada ve Rodos'ta var. Bunların hepsinde Portpolis, pasaport polisi ve Gümrük birbirlerini yakın, enfazla 15 dak. yürüyüş mesafesinde. Ben şimdi hepsini nasıl anlatayım, sırayı söyleyeyim, zaten size görevliler bir sonraki işlemi söylüyorlar ve  tarif ediyorlar. Ayrıca farklı Ada'larda farklı uygulamalar oluyor ve zaman'la değişiyor.

Giriş işlemleri: portpolis genelde bağlanınca tekneye gelir ve crew listi doldurur veya size doldurtur,  imzalar, bununla ve pasaportlar la listedeki tüm kişiler pasaport polisine gider, pasaportlara giriş damgaları vurulur, sonra kaptan tüm evraklarla Gümrüğe gider ve Yunan Transitloğunu alır, ondan sonrada portpolis merkezine gidip giriş kaydını yaptırır, o limandan çıkarkende tekrar aynı yere gidip çıkışını işletir.
Çıkış işlemleri: pasaportlarla birlikte tüm kişiler pasaport polisine gider, çıkış damgalarını vurdurur, crew listede çıkış damgasını bastırır, kaptan portpolis merkezine gidip, transitloğu ve crewlisti geri verir. Crewlisten bir fotokopi ister ve bununla gümrüksüz satış mağazasından alışveriş yapar.
Kolay gelsin.
*

M. Ç.

« Yanıtla #177 : Eylül 19, 2017, 13:39:06 »
Harikasınız, teşekkür ederim.
*

A. U.

« Yanıtla #178 : Ocak 16, 2018, 08:57:07 »
Hakkı Korsan, çok keyifli bir gezi olmuş. Tüm hikayeyi bir solukta okudum. Hem öğrendim hem de benim için yapacağım seyahatleri paylaşmakla ilgili güzel bir örnek oldu. Teşekkür ederim.
Sevgilerimle,