0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

K. K.

Ynt: Çeşme Körfezi Demir yerleri
« Yanıtla #15 : Ocak 23, 2018, 13:48:26 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben Dalyandan Çeşme Marinaya mevki koyduğum zaman Navionics fotodaki gibi gösteriyor bu şekilde geçen var mı ? Riskli görünüyor ancak yapılabilir gibi geldi

telefonun gps'i yeterince hassassa olabilir bu rota ama değilse tehlikeli gibi geldi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ben deneyecek olsam birisini baş tarafa geçirip sığlık durumuna baktırarak yavaş yavaş geçerdim tehlikeli kısımlardan.
*

S. Ş.

« Yanıtla #16 : Ocak 23, 2018, 14:14:05 »
Sıkıntı yok , zaten kum ve kaya ...

Deniz altındaki kayalıklar  dalgalı denızde bile gorunuyor... ayakta  uyanık gecmek yeterli, oranın yelkenlileri sureklı gecıyor
« Son Düzenleme: Ocak 23, 2018, 14:15:15 Gönderen: Semih Sener »

*

E.

« Yanıtla #17 : Ocak 23, 2018, 14:35:42 »

Deniz altındaki kayalıklar  dalgalı denızde bile gorunuyor... ayakta  uyanık gecmek yeterli, oranın yelkenlileri sureklı gecıyor
Bir de polarize güneş gözlüğü... O zaman çıplak gözle göremediğiniz kayaları çok rahat seçiyorsunuz.
Ama ben yine de bungee jumpingi tercih ederim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

Y. T.

« Yanıtla #18 : Ocak 23, 2018, 14:48:26 »
Telefon ayfon sekiz pılas  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap hassas mı bilmiyorum.

Ben aramızda oradan geçen varmı diye merak ediyorum Dalyan yeni evimiz olduğuna göre bir süre sonra  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  dürtecek beni deneyeceğim.
« Son Düzenleme: Ocak 23, 2018, 14:51:45 Gönderen: Yusuf Topaloğlu »
*

C. A.

« Yanıtla #19 : Ocak 23, 2018, 15:32:23 »
Açıkcsı ben tercih edip gitmezdim.  Teknemi ilk aldığımda Çeşme Altınyunus Marina'dan Teos MArina'ya transfer ederken bize eşlik eden kaptan oradan geçmek istemişti. Bizde paşa paşa kardinalin etrafından dönme konusunda israr ettik. "Aslında doğru oradan ne zaman geçsek tekneyi karaya oturuyorduk"  dediğinde doğru bir karar almış olduğumuzu anladık. Ben şahsen geçmezdim. Ne kadar dürtülsemde.

*

S. Ş.

« Yanıtla #20 : Ocak 23, 2018, 15:33:16 »

Bir de polarize güneş gözlüğü... O zaman çıplak gözle göremediğiniz kayaları çok rahat seçiyorsunuz.
Ama ben yine de bungee jumpingi tercih ederim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sazan avlayanların taktıkları polarize zoom özellikli dürbün gözlükler var ,acayip havalı

« Son Düzenleme: Ocak 23, 2018, 15:37:41 Gönderen: Semih Sener »
*

S. Ş.

« Yanıtla #21 : Ocak 23, 2018, 15:35:15 »
Açıkcsı ben tercih edip gitmezdim.  Teknemi ilk aldığımda Çeşme Altınyunus Marina'dan Teos MArina'ya transfer ederken bize eşlik eden kaptan oradan geçmek istemişti. Bizde paşa paşa kardinalin etrafından dönme konusunda israr ettik. "Aslında doğru oradan ne zaman geçsek tekneyi karaya oturuyorduk"  dediğinde doğru bir karar almış olduğumuzu anladık. Ben şahsen geçmezdim. Ne kadar dürtülsemde.

Gecen sene gıdıste donuste gectim  ,biliyorsun oralı da değilim

*

K. E.

« Yanıtla #22 : Ocak 23, 2018, 15:45:16 »
Ben Dalyandan Çeşme Marinaya mevki koyduğum zaman Navionics fotodaki gibi gösteriyor bu şekilde geçen var mı ? Riskli görünüyor ancak yapılabilir gibi geldi

telefonun gps'i yeterince hassassa olabilir bu rota ama değilse tehlikeli gibi geldi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ben deneyecek olsam birisini baş tarafa geçirip sığlık durumuna baktırarak yavaş yavaş geçerdim tehlikeli kısımlardan.
Hiçbir tehlikesi yok,o burnun üstündeki iki sığlığın arasından da geçebilirsiniz.Yalnız gece geçmeyin.Gündüz sığlıklar seçilebiliyor.Bir de sütliman havada hiçbirşey göremezsiniz.
*

Y. T.

« Yanıtla #23 : Ocak 23, 2018, 16:22:08 »
  Youtube'da bir drone çekimi buldum 1:33 dakikadan itibaren tamamen o pasajı görebiliyorsunuz kırmızı mavi noktalarla çizmeye çalıştım gece hariç çok zor değil gibi geldi bana yine de tavsiye etmem .

*

Y. T.

« Yanıtla #24 : Ocak 23, 2018, 16:28:42 »

Paylaştıktan sonra kendimi kötü hissettim yol gösteriyormuş gibi burası tehlike arz eden bir yer ve benim pek bilgim yok kimse ben yazdım diye denemesin lütfen büyük ihtimal ben de denemeyeceğim. Tşk
*

A. E.

« Yanıtla #25 : Ocak 23, 2018, 18:14:17 »

Hacettepe koyu ile Çeşme marina arasındaki en kısa rota.
Bu rotadan 2 yıl boyunca defalarca geçtim. Dikkatli olmak kaydı ile herhangi bir sorun yaşamazsınız.

*

K. K.

« Yanıtla #26 : Ocak 23, 2018, 21:46:26 »
Sazan avlayanların taktıkları polarize zoom özellikli dürbün gözlükler var ,acayip havalı

bu tarz sığlıklar için bu linkteki polarize gözlükler mantıklı mıdır yoksa normal polarize gözlükler yeterli midir?
*

E.

« Yanıtla #27 : Ocak 23, 2018, 21:48:27 »
Normal  polarize gözlükler yeterli olur.
Bence denizde-teknede kullanılacak güneş gözlükleri polarize olmalı. Sadece sudaki taş-kaya-topuk v.s değil, puslu havada uzaktaki ada-kara v.s. çıplak göze göre daha erken ve daha iyi seçiliyor.
« Son Düzenleme: Ocak 23, 2018, 21:52:12 Gönderen: Erol Yapıcı »
*

S. Y.

« Yanıtla #28 : Ocak 24, 2018, 00:55:05 »
geçen yaz bende bir gece altınyunus marianada kaldım.40 feet lik teknem var...o bölge çok yanıltıcı .. yanımdaki arkadaşım kardinalleri bile nasıl görebildiğime şaşırdı. Sizin gibi işin başlangıcında olan biri kolaylıkla oturur .. Denenmemesi gereken bir yer..Teknede büyük sıkıntı büyük olur