0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. A.

Ynt: NERİSSAM YUNAN ADALARINDA 2017
« Yanıtla #150 : Eylül 12, 2017, 16:39:32 »
11 Eylül 2017 Pazartesi
Gece sahilden gelen yüksek volümlü müzik sesi 01.30 a kadar bizi uyutmadı. Bugün rotamız Kalimnos Ada'sı Emborios koyu. Sabah erken kalktık, 06.00 da demiri aldık, yola çıktık, bizimle beraber iskelede bulunan devasa feribotta demir almaya başladı ve Katapola koyundan çıkmadan arkamızdan yetişti, bize far tutuyor yakıp söndürüyor, mecburen rotamızdan çıkıp arkadaşlara yol verdik. Bu şekilde projektör tutup, yakıp söndürmenin denizcilik literatüründeki  yeri nedir bilemedik. Amorgos büyük bir ada , kuytusu dan çıkmamız iki saat sürdü,çıkar çıkmazda iskele baş omuzluktan 8-10 nat rüzgar almaya başladık, yelkenler fora, yelken motor seyrimiz Levitha Ada'sına kadar sürdü. Rüzgar kalınca önce Cenovayı , 8-10 dm sonrada ana yelkeni kapadık, saat 15,30 da Emborios koyuna geldik. 58 dm yolu 9,5 saatte almışız. Yolda oltamızı atmadık, kazaen  bir balık daha yakalanırsa nereye koyacağız. Burada lokantaların tonozları  var, onlara bağlanmayıp, batıdaki küçük koya girip, 8 m ye demir attık, iyi  demir tutan bir yer değil, demir tam saplanamıyor, çektikçe zemini kazıyıp geliyor, bu rüzgarsız havada idare eder diye düşündük, bu gece buradayız. Deniz temiz ama nerede siklatlatdaki  pırıl pırıl sular.
*

H. A.

« Yanıtla #151 : Eylül 12, 2017, 23:54:09 »
12 Eylül 2017 Salı
Sabaha karşı 05.00 da Semra beni uyandırdı, rüzgar çıkmış, tekne demir attığımız pozisyonun tersinde  diye. Hemen kalktım, Kuzeybatı
rüzgarı keşişlemeye dönmüş, 12-15 nat . Demir çok iyi gömülmemişti, tersine dönünce tutmamış olabilir diye motoru çalıştırıp, tornistanla 2000 devire çıkardım, baktım taramıyoruz, bu arada  Ferhat abide kalktı,  endişe edilecek bir durum yok, ben yattım ,Ferhat abi ben biraz gözetleneyim diye nöbetçi kaldı, sonra güvertede yatmış. Sabah kalktığımızda hava kalmıştı, kahvaltımızı yaptık, 10.00 da Akyarlara rota tuttuk. Talendos adasının  kuytusundan çıkınca kaba dalga ve Güney Batı'dan gelen, 12-14 nat rüzgarla karşılaştık. Önce ana yelkeni açtık, sonra Cenovayı, Piserimos rotasına girince cenova çalışmadı, kapattık, rüzgar arttı, iğnecikten 15-18 nat gelmeye başladı. Yelken motor, sonrasında yelken seyriyle devam ettik. Yolda yaptığımız değerlendirmede, bu rüzgar altında Akyarlarda rahat edemeyiz, Kos'a gidelim, plaj önünde alargada kalırız şeklinde oldu. Çok rahatsız bir seyir oldu, sebebide internet kartlarımızın süresinin dün sabahtan bitmesi ve metodolojiyi değerlendirememiz  oldu. Neticede 26 dm seyir yapıp 15.30  da Kos'a geldik ve plaj önüne 5 metre suya demir attık. Kos'a gelince hanımlar şehri gezelim dediler ,emir demiri kesti, botu indirip şehre gittik ve Kos' un kalkınmasına azda olsa yardımcı olduk. Akşam yemeği teknemizde, Kılıç şiş , ve aslan sütü.
« Son Düzenleme: Eylül 12, 2017, 23:57:35 Gönderen: Hakkı Algın »

*

R. E.

« Yanıtla #152 : Eylül 13, 2017, 00:10:10 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
10 Eylül 2017  Deniz çarşaf, her zamanki gibi rapalamızı 150 m ipiyle bırakıyoruz. Biraz sonra unuttuğumuz ses cırrrr
Motoru ralantiye alıp ipi 50 -60 m daha salıyoruz ,sonrasında yavaş yavaş topluyoruz. Balık kepçesinin sapı kırıldığı için sapsız bir şekilde Ferhat abinin bir elinde diğer elinde sivri kancalı balık kakıcı. Balık gelince bir kılıç olduğunu görüyoruz,

Hakkı kaptan keyifle izliyoruz seyirlerinizi..  Teşekkürler...

Ben kılıç balığı aldığınız rapalayı merak ettim. kaç cm idi. kurşun kaç gr'dı. rapala ne renkti? gibi ayrıntılar...

Kolyoz, uskumru istavrit ve bir adet palamut dışında ele gelir bir şey kısmetim olmadığından bilgi eksikliği gidermeye çalışıyorum.

teşekkürler..

*

H. A.

« Yanıtla #153 : Eylül 13, 2017, 22:48:43 »
Recep korsanım merhaba, 200 m lik yeşil ip, ipten sonra 5-6 m lik kalın misina ve uçunda da
10-12 cm lik mavili renklerde  rapala , kurşun yok. Bu balığın yakalanması  tamamen kısmet işi, balıkçılık bilgisiyle , ustalıkla kesinlikle alakası yoktur. Şansınızın açık olmasını diliyorum. Kolay gelsin.
« Son Düzenleme: Eylül 13, 2017, 22:52:53 Gönderen: Hakkı Algın »
*

R. E.

« Yanıtla #154 : Eylül 13, 2017, 23:26:08 »

Çok teşekkür ederim...

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

S. Ş.

« Yanıtla #155 : Eylül 14, 2017, 13:07:39 »
Harika bir gezi rehperi olmuş.Vaktinizi ayırıp yazdığınız için cok tesekkürler.Keyifle okudum .Bozcaadadan selamlar. Gelirseniz her zaman beklerim.
*

H. A.

« Yanıtla #156 : Eylül 14, 2017, 23:28:13 »
Harika bir gezi rehperi olmuş.Vaktinizi ayırıp yazdığınız için cok tesekkürler.Keyifle okudum .Bozcaadadan selamlar. Gelirseniz her zaman beklerim.

Selçuk korsanım teşekkürler, Bozcaada'ya gelirsem tanışmaktan mutlu olurum.

*

H. A.

« Yanıtla #157 : Eylül 14, 2017, 23:30:28 »
13 Eylül 2017 Çarşamba
Hava raporları bugün Simi'ye ulaşmamızın uygun olacağını söyleyince aradan Kinidos durağını çıkardık. 0700 da demir'imizi aldık. 44 dm yolumuz var. Rüzgarsız motor seyri Kinidos'a kadar sürdü, burada pupadan 7- 10 nat rüzgar alınca ana yelkeni açtık, yelken motor seyriyle İnce burun önlerine kadar geldik,rüzgar kaldı, yelkeni kapadık.
Simi Liman girişindeki polisler iskeleye yanaştırdıkları iki Guletle uğraşıyorlardı, bizi görmediler ,saat 14.00 da limana girince iskele tarafındaki palamarcı bizi çağırıp yer gösterdi ve Atila korsanın Esperanza' sının  yanına bağlandık. Görevli kızımız geldi iki makbuz kesti 10 + 6,6 = 16,6€ yu bayıldık. Çıkış işlemleri kolay oldu, önce tüm ekip kulenin dibindeki konteynıra, pasaport polisine gittik, pasaportlarımız ve crev listimiz damgalandı, sonra Ferhat abiyle ben Port polise gidip transitloğu ve crev listi verdik, polis bize crev listin fotokopisini verdi. O fotokopi ile Duytu free mağazasına gidip alış verişimizi yaptık,  Giorgios Marketten peynir vs ,sonrasında Dolphin Pizzada akşam yemeği. sahibi Vasilisin pizzaları ve dostluğu süper güzel, bizi görünce işini bırakıp geldi öpüştük,bu arada tüm masaların full olduğunuzda söylemeliyim. İkram sakız likörlerini içip biraz yürüyüş ve teknemize döndük. İnternet kartlarımızın süresi 11 Eylülde dolmuştu,Atila korsandan karşımızdaki lokantanın şifresini alıp sosyal medyaya girdik. Üç gündür yapılan uzun seyirler bizi yormuş, fazla dayanamadık, 23.00 gibi yattık.
*

S. Ş.

« Yanıtla #158 : Eylül 15, 2017, 11:50:48 »

Selçuk korsanım teşekkürler, Bozcaada'ya gelirsem tanışmaktan mutlu olurum.
Hakkı Korsanım Bozcaada Kapı 14 deyim. telefonum 05327744224 her zaman beklerim.
*

H. A.

« Yanıtla #159 : Eylül 15, 2017, 22:40:00 »
Dün yazdıklarıma küçük bir ilave :
Kos plaj önü süper Demir tutuyor, bir Güney veya Batılı fırtında kalınabilir ,ancak yoğun tekne trafiği soluğan yapıyor ve sivri sinekler uyutmuyor.  Liman içine tekneler bağlanmaya başlamış.
*

H. A.

« Yanıtla #160 : Eylül 15, 2017, 22:54:11 »
14 Eylül 2017 Perşembe
Sabah kahvaltı, son alışverişler ve saat 11.00 da palamarların çözülmesi. Yol kısa 12dm, rüzgar puruvadan, motor seyriyle Datça'ya
saat 13.00 da geldik. Giriş işlemleri çabuk bitti, Knidos isimli acenta  herşey dahil 130 liraya işleri halletti. Yan tekneye mazot tankeri gelmişti  bizde mazotumuzu aldık 110 litre. Bu 5 haftalık gezide 190 litre mazot yakmışız.
Ülkemize sağlıklı olarak döndük, mutluyuz. Gezi ile ilgili değerlendirmeyi önümüzdeki günlerde yapacağım.
*

E. O.

« Yanıtla #161 : Eylül 15, 2017, 23:34:19 »

Ülkemize sağlıklı olarak döndük, mutluyuz.

Hakkı abi, hoşgeldiniz..
Gezinizi ilgiyle takip ettik..

Sevgiler..
*

H. A.

« Yanıtla #162 : Eylül 17, 2017, 21:46:07 »
10 Ağustos 2017- 14 Eylül 2017
YUNAN ADALARI GEZİSİ GENEL DEĞERLENDİRMESİ :
Bu geziye çıkma spontane gelişti, biraz Eyüp korsanın heveslendirmesi birazda Hisarönü Körfez'inde  dolaşmaktan sıkılmam etkili oldu. Ferhat korsanla, "plansız, az yer gezelim ama gezdiğimiz yerin hakkını vereceğimiz bir gezi olsun" diye konuştuk ve yola çıktık.
Önceki  yıllarda çok yer görme adına gittiğimiz yerlerde 1-2 gün kalıyorduk, bu defa kendimizi sıkmadan, bir yerlere yetişme telaşı olmadan gezdik, hava şartları kötü olduğunda bir limanda veya alargada düzelmesini bekledik. Netice olarak yorulmadan, çok keyif aldığımız bir gezi oldu. Bazı adalarda araba kiraladık, bazılarında otobüslerle adayı gezdik. Otobüs duraklarında tarife ve güzergahlar asılı bulunuyor, faydalandık.
Adalarda gezerken alınmak istenilen malzeme  öbür adada alırım diye ertelenmemeli, diğer adada olmayabilir, buna sebze meyva da dahil, güzeli bulununca hemen alınmalı. 6-12 € ya Güzel peynirleri var. Et fiyatları bizden biraz ucuz, domuz eti çok ucuz. Sebze meyva  fiyatları bize yakın. Bizim damak zevkimize uygun zeytin zor bulunuyor, zeytin kültürleri çok zayıf. Büyük marketlerden alış veriş yapılmalı. Mazot bizden %20 pahalı. Fiatları istikrarlı, örneğin bir frape nereye gitseniz 2-2,5  €, domates 1,25-1,5 € gibi.  Datça'ya gelince Migros'tan domates aldım, tekneye gelince fişe baktım kilosu 6,5 TL,manavda daha iyisi 3 tl. Bizde ise sürekli uyanık olup nereden kazık gelecek diye gözetlenmek gerekiyor.
Önceki yıllarda kredi kartı pek geçmiyordu, şimdi yaygınlaşmış.
2015 yılında yaptığımız 50 günlük Kuzey Ege ve Sporatlar gezimizde bir kuruş, bağlanma , su ve elk parası ödememiştik. Bu defa öyle olmadı, bağlandığımız her yerde görevliler hemen gelip ücreti tahsil ettiler. İşleri ciddiye almaya başlamışlar.
Deniz'leri bizim denizlerimizden çok temiz, çok bakir plajları , koyları var. Oralarda daha çok kalmayı isterdik, ama olmadı. Olması için ucu açık bir zaman planlamanız olmalı. Datça'ya gelince Deniz suyu sıcaklığı bize daha ılık geldi, 2-3 derece daha sıcak.
Yemeklerimizi genelde teknemizde yedik. Evimizde ne yiyorsak hepsini teknede de  pişirdik. Biber dolma, kuzu tandır, balık çorbası, çeşitli ızgaralar, imam bayıldı, vs, gibi. Bu sene denediğim jenartörle elektrikli ızgara çalıştırma işi çok başarılı oldu ve mangal sorununu aşmış olduk.
Ülkemizden çıkarken kuru erzağımızı, bol miktarda içme suyumuzu, dolabın aldığı kadarda sebze ve meyvamızı almıştık, orada hiç kuru erzak  almadık, az miktarda içme suyu, sebze , meyva , et, süt ürünleri aldık. 
Oltamızı genelde attık ama bir defa balık  vurdu ve aldık, ondan sonrada oltayı atmadık, çünkü hala o balığı yemeye devam  ediyoruz.
Gittiğimiz Ada'larla ilgili günlük olarak düşüncelerimizi yazmıştım.
Bu Gazi'mizde Eyüp Ve Taner korsanların bizden önce aynı bölgede yaptıkları gezi notlarından faydalandık , Mahir  Günşıray korsanın Vathi ile ilgili bilgilendirmelerinden , Tunç Aytunç korsanın rehberliği ve önerilerinden çok yararlandık , hepsine teşekkür ederiz.
Bizi takip eden yazılarımızı okuyan, bizi yüreklendirip teşvik eden tüm korsanlarada sonsuz teşekkürler.
*

H. Z.

« Yanıtla #163 : Eylül 17, 2017, 23:37:11 »
Nefissiniz abi..
*

K. K.

« Yanıtla #164 : Eylül 18, 2017, 00:24:39 »
Hakkı abi hoşgeldin.Zevkle okudum.Şimdi merakla senin gezi ile ilgili analizini bekliyorum.