0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    A. B.

Kısa Gökova turu
« : Temmuz 01, 2008, 12:44:36 »
Turgutreis D-Marin çıkışlı yaklaşık 3 günlük Gökova turu için rota tavsiyelerinize ihtiyacım var. Ek bilgi olarak; bölgeyi hiç bilmiyorum, hatta bu tarz bir gezi yapmışlığım da yok. Bir koya girdiğimde ne yapmalıyım, nelere dikkat etmeliyim, hiç bilmem.

Yarışçılıktan geziciliğe geçiş zor zenaatmış kardeşim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    s.

Ynt: Kısa Gökova turu
« Yanıtla #1 : Temmuz 01, 2008, 13:25:07 »
Konu ile ilgili tavsiyelerim:
1) Çöplerini denize atma
2) Sintine basma
3)Homurdanmama neden olacak tüm eylemlerden kaçın Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
gökovadahiçseyiryapmamışkıskançkorsan


*

    A. Ç.

Ynt: Kısa Gökova turu
« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2008, 13:50:04 »
Gökova'yı çok iyi bilmem. Gökova'yı Bodrum Ahşap Yat yarışlarında dolaşmışlığım var. Açıkçası deniz açısından dikkat edilecek çok fazla bir şey yok. Rahatlıkla yelken yapılacak ve dolaşılabilecek koskocaman bir göl diyebiliriz. Özellikle Kuzeyindeki koylarda (genelde Kuzey rüzgar hakim olduğundan kolaylıkla barınabilirsiniz. Burada haritalardan yararlanmanızen doğrusudur. Çökertme'ye mutlaka uğramanızı öneririm. Yediadalar bölgesinde bağlanılacak ve demirlenecek birçok güzel koy var. Gökovanın Güneyinde fazla barınacak yer yoktur. genelde kuzey'de kalmanızı öneririm.

genel öneriler:

Bir koya girdiğinizde acele etmeyin. Mümkün olan en düşük süratle dolaşabildğiniz kadar dolaşın. Nereye demirleyebileceğinizi kontrol edin. Deniz sahilden itibaren çabuk derinleştiği için demirleme yerine Akdeniz usulü bağlanma denilen baştan demirleyip kıçtan sahile koltuk alma yöntemini uygulamak en doğrusudur. Kapalı koylarda hem sabit bir konumda kalırsınız, hem de demir tarama olasılığını en aza indirirsiniz. Bazı koylarda bağlanabileceğiniz iskeleler bulacaksınız. Baştan demir kıçtan koltukla kolaylıkla bağlanabilirsiniz. Gökovada konaklayacağınız yerler genellikle tüm rüzgarlara kapalı olmakla birlikte, açık koylarda Akdeniz usulü bağlamada rüzgarı bordodan alırsanız, demiriniz tarayabilir ve ve bu nednele karaya sürüklenebilirsiniz. Bu koşullarda en doğrusu kıç koltukları çözüp demir üzerinde kalmak veya kıç koltukları kıçtan çözüp başa bağlayarak tekneyi rüzgara çevirmektir. Rüzgar altınızda tekne yoksa bunu denemenizi öneririm. Rüzgar dalga ile birlikte artarsa, koyu terkedip daha uygun bir yere gitmekten başka çare yoktur. Özellikle Yediadalar her türlü rüzgara kapalıdır. Burada birçok koyda demirli veya Akdeniz usulü bağlama ile kolaylıkla barınırsınız.

Demirleme için genel öneri: "Demir atılır", bırakılmaz. tüm demirlemelerinizde, Irgatınızın kaveletasını kendi kolu ile veya modeli değişikse vinç kolu ile gevşeterek, boşlayın ve demirin kendi kendine dibe inmesini sağlayın. Irgatla demiri bırakmaktan kaçının. Demirin dibe indiğini hisettikten sonra biraz bekleyin. Tekne demirden hafiçe uzaklaşacaktır,Daha sonra gerektiği kadar kaloma bırakın ve demirlenmeyi tamamlayın. Akdeniz Usulü bağlanmada demir ve zincire yük bindirerek teknenin yönünü düz tutmaktan kaçının, tarayabilir, manevralarınızı motor ile yapın, bu arada baştan zincir bırakarak demire aşırı yük binmesini engelleyin. Kıç koltuğu aldıktan sonra gerginliği ayarlayın. Demirledikten sonra motor ile tornistan ile demirin tutup tutmadığı veya daha iyi tutması için manevra yapılır. Bu manevra tehlikelidir. Tutmuş bir demiri yerinden sökebilir. Demirledikten ve yeterli kaloma bıraktıktan sonra bırakın tekne kendi kenidine sürüklensin. Eğer tekne başını rüzgara çevirirse demir tutmuş demektir. Kalomanız kontrol edin yeter. Eğer tekne rüzgara yan kalırsa demir tutmamıştır. Bu koşullarda en doğrusu kaloma bırakıp demirin tutmasını denemek yerine, demşr alıp tekrar daha uygun bir yere demirlemektir.  Demirin tututuğuna ve taramadığına emin olana kadar motor çalışmaya devam etsin.

Esat Bey'in önerilerine katılıyorum, ancak hiç bir gezgin korsan'ın denize zarar vereceğine inanmıyorum.     
 
« Son Düzenleme: Temmuz 01, 2008, 13:52:05 Gönderen: Ahmet Çelenoğlu »


*

    C. E.

Ynt: Kısa Gökova turu
« Yanıtla #3 : Temmuz 02, 2008, 16:42:42 »
 Sayın Balbunar
Bir Gökova aşığı olarak size 3 gün için bir Gökovaya başlangıç önerisinde bulunabilirim.
Öncelikle söylemem gereken, 3 gün kısa bir süredir Gökova için. Bence Knidostan başlayın, hem yorulmaz, hemde tatil yapmış olursunuz. Turgutreisten doğru Knidosa vurun, havaya göre 4-5 saatte gidersiniz.
Sabah çıkar öğlen Knidosta olursunuz. Pırıl pırıl Tertemiz denizi vardır. 1,5-2 gün kalırsınız, civarı gezer Akdenizin en önemli ve en eski liman kentini tanımış olursunuz. Yanınızda Oktay Sönmez'in Knidos kitabı da olursa tadına doyulmaz.  Gidiş ve dönüşte İstanköy'e yakın seyir yaparsanız hırpalanmazsınız.
Güzel bir lokantası var önünde iskelesi olan. İskeleye bağlanırsanız gece rahat uyursunuz. Yer Bulamazsanız
Güney deki sahile, yarımada ya koltuk almalısınız. Uzun demir atın ve sağlam çift koltuk alın. Gece iskele bordanızdan rüzgar alacaksınız büyük olasılakla.

İyi seyirler, denizler kolayınıza olsun.

Gökovaya girmek için kapısından başlanmalı bence.


*

    C. B.

Ynt: Kısa Gökova turu
« Yanıtla #4 : Temmuz 02, 2008, 18:05:25 »
Amanın Caner ağbimle anlaşamama ihtimali belirdi..
Ağbiciğim  Ayhan bey üç günüm var diyor sen Knidos diyorsun..Bide 2 gün kal diyorsun, bide adamcağızı gece orada konaklatıyorsun..
Ayhan Beyciğim siz ben çömez korsanı dinleyin..
1. Ayak: Turgutreis / Oraklar
Turgut reisten erkenden çıkın.. Kos'a doğru yükselin..Basın yelkenleri, Karaada'nın arkasından, Poyraz koy falan derken Oraklar'a gelin..Yaklaşık 3.5/4 saat..Yayılın oralarda, deniz öğlen yemeği falan ..Akşam ana karaya dönüp Pabuçburnunda konaklayın.. Oraklarda fare var, havasına kanmayın, akşam kaçın oralardan..!. 1.Ayak için ikinci seçenek Çökertme..Ama akşam sallayabilir..Gelmeden önce bir iki koy var oralarda takılın..
2.Ayak: Doğru İngiliz Limanı.. Süper yelken rotası.. Gökovayı enine geçip Sadun Boro'nun yanına bağlanın..Koylara bi bakın..
Rakı balık falan..İskelede var su da elektrikte..
3. Ayak : Güney sahili takiben 7 adalar ..Aradaki birkaç enfes koyuda (Löngöz gibi)ziyaret etmeyi unutmayın..Sadun Hoca'nın kitabı size koordinatları verecektir..7 Adalarda bir koy bulun dalın bağlanın..Hayatınızı yaşayın..
Ertesi sabah doğrudan dönüş..sağa sola sapmadan dümdüz Turgutreis..
Buralara gelirseniz bizi de arayın..
Kolaylıklar dilerim..

*

    C. E.

Ynt: Kısa Gökova turu
« Yanıtla #5 : Temmuz 02, 2008, 18:54:05 »
Cüneyitim çömez korsanım
Senin Gökovan gelmiş anlaşılan, arkadaş üç günüm var diyor, haftalık program çiziyorsun. Neyseki fikir almayı bilen bir arkadaş olduğuna göre kendi rotasını çizecektir. Sen kısa pantolonlarla dolaşırken abin Gökovada yatar kalkardı. Gökova aceleye gelmez, Kara Efe gibi tadını ala ala yudumlanır. Koylara gir çık gezimi olur.  Senin rotanı ben üç senede yaparım.
Neyse, Ayhan Korsan gezi sonrası bize anlatır yaşadıklarını.
Sen önce hesap ver beni neden ektin, senin yüzünden balonu parçaladık haberin varmı.

aaahgökovanerdesin
*

    G. K.

Ynt: Kısa Gökova turu
« Yanıtla #6 : Temmuz 02, 2008, 19:23:36 »
Aman Caner abi , geçmiş olsun . Hafta sonu biz de benzerini yaşadık . Balonu Boğaz'da az da olsa yırttık .
Keşke konuştuğumuz gibi buradaki yarışa girmeyip Bodrum'a sizinle gelseymişim diye düşündüm durdum .
Şimdi yazdıklarını da okuyunca iyice üzüldüm valla .
Selamlar . . .
*

    s.

Ynt: Kısa Gökova turu
« Yanıtla #7 : Temmuz 02, 2008, 23:49:23 »
Bu konuyu daha uzunca bir Gökova yapsak homurdanmadan. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Sonra tekneyi karayolundan Mordoğandan oralara biryerlere götürüp bir rampa bulup denize indirsek Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Direği kaldırıp donanımı ayarlasak. Nerelere doğru yelken bassak? Ne kadar oralarda oyalanıp Gökovaya da gittik desek.Sonra da tekrar karadan çekip Mac ı köyümüze geri dönsek. Şimdi siz mesaj okuyucuları da üşenmeden rampa ve rota hakkında bana bilgi verseniz. Nasıl olur korsanlar?                    mesajlardanheveslenipgökovadaşöööölebiryelkenbasmakisteyenkorsan
*

    C. B.

Ynt: Kısa Gökova turu
« Yanıtla #8 : Temmuz 03, 2008, 09:08:56 »
Aman aman nelerde olmuş..
Çok geçmiş olsun Canerim korsanım..
Valla hiç haberim olmadı..
İyiki de teknede yokmuşum bak...Ben olsaydım direğide kurtaramazdık..
Neyse ..Senin de Gökova'n gelmiş..
Gel seni bir gezdireyim..
Mira senden, balıklar, rakılar, tremolalar, ırgatlar, demirler, koltuk almalar, bulaşıklar, yemekler benden..
Bi Gökova turu yapalım..
Hemde üç günde benim rotada..Bakarsın Çömezden de öğrenilecek bişiler vardır..
Malum artık yaşlısın..Kurt kocayınca bizim gibiler konuşuyor işte..
Çok öptüm ağbiciğim..Çok geçmiş olsun..
Selimiyeden çok selamlar..
Neferin Cüneyt
*

    A. Ç.

Ynt: Kısa Gökova turu
« Yanıtla #9 : Temmuz 03, 2008, 09:23:41 »
Bana göre Mac Gregor çok verimli olmasa da sizin köyden Gökova'ya denizden kolaylıkla gider ve döner. Karadan götürmek kolay olur da, denizden gitmek daha keyifli diye düşünüyorum. Salt bir Gökova gezisi diye düşünmeden 3 en fazla 4 konaklama ile Gökovaya inersiniz. Gökova'da ne kadar kalmak istediğiniz size bağlı, yine 3 - 4 konaklama ile çıkarsınız köyünüze.   
« Son Düzenleme: Temmuz 03, 2008, 09:24:14 Gönderen: Ahmet Çelenoğlu »
*

    Ç. K.

Ynt: Kısa Gökova turu
« Yanıtla #10 : Temmuz 03, 2008, 11:58:58 »
Ankara'lı bir dostum var, Turgut İlhan. Mc Gregor'u sanırım ülkemizde ilk alanlardan. Bağlama limanı, sıkı durun Amasra! Amasra'ya kayıtlı ilk ve tek yelkenli imiş Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Karadeniz'de yaptığı seyirleri ve buralarda yaptığı seyirleri duyunca, görünce Mc Gregor'lara bakışım değişti valla Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    C. E.

Ynt: Kısa Gökova turu
« Yanıtla #11 : Temmuz 03, 2008, 18:01:47 »
Sevgili Sumorsu Korsan
Bende Ahmet Bey gibi düşünüyorum, vaktinde var sanırım, artık SU'yu kamyon sırtından indirsende denizlere vursan adam gibi. Çetin Kent korsanın kitabını da al yanına, sana rehberlik yapar. Homurdana homurdana girersin Gökovaya. Atilla Korsan'ın da kulaklarını çınlatmış olursun.
İlla da komyonla gelicem dersen, Bodrumda Sanıyorum Yalıkavak Port Marinada bir rampa vardı. Ama en sağlamı içmelerde çekekler var, şimdi boşlar oradan indirebilirsin Su'yu suya.
Rotaya gelince Bodrum çıkış-oraklar-kisre bükü-çökertme, vur karşıya, sedir adası-karaca söğüt-löngöz-değirmen bükü (ingiliz limanı)-tuzla, dön feneri yedi adalar-bördübet-büyükçatı(gökçeler bükü)-küçükçatı-körmen(Datçayı ziyaret), devamla sabahseyri yaparak KNİDOS, vaktine göre ara küçük koylar. Bu rotayı hakkıyla yaparsan 10-15 gün, acelen varsa 1 hafta. Üstat Sadun Bora'nın kitabı mutlaka yanında olmalı, ha bide pusulanı kamyonda falan unutma.  Denizler kolayına gelsin. Sevgiler.
*

    s.

Ynt:Su kamyon sırtında değil sevgili korsanlar
« Yanıtla #12 : Temmuz 03, 2008, 19:38:16 »
Arkadaşlar Su bir MacGregor26X  tir. Römorku denize girer, bizim kız yüzüp üstüne çıkar. Römorka bağlanır ve karaya çekilir. 10-15 dakika içinde altındaki denge suyu boşaltılırken direk sökülüp teknenin üzerine bağlanır. 2000 cc motora sahip bir taşıt tarafından istenilen yere çekilir karadan çünkü genişliği karayolu standartlarına uygundur ve çıplak ağırlığı 1,5 tondur. Bütün bunları Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap sitesinde geniş olarak bulabilirsiniz. Eğer daha büyük bir tekne edinebilirsem Su kızımızı üzülerek gönderip, tüm yaşamımı (yani önümüzdeki 60 yılı Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap) teknede geçirmeyi planlıyorum. Bu hayalimi gerçekleştirene kadar uzun seyirlerden kaçınıyorum. Aslında Ahmet Korsan çok haklı, bikaçgünde Gökovaya varırım denizden. İlginize teşekkür ederim.   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    H. Z.

Ynt: Kısa Gökova turu
« Yanıtla #13 : Temmuz 03, 2008, 23:29:41 »
Vay vay vay; ammada karacı korsan oldunuz diyen Esat abim kamyoncu korsan olmuş Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap kayığı yüzdürerek indrimek yerine karadan indirecekmiş.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    s.

Ynt: Kısa Gökova turu
« Yanıtla #14 : Temmuz 03, 2008, 23:48:33 »
Tamam tamam. Denizden incez işte.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap